Děti mají neštovice, můžu je vykoupat?

martulinecek
9. lis 2013

ahojte,od středy máme neštovice,starší to má lepší než mladší,té se to začíná ztrácet,ale mladší to má víc.Můžu je dnes už vykoupat?jen lehce proběhnout sprchou?koupila jsem i hypermangan,koupaly jste vy?

betelgeuzz
9. lis 2013

koupala jsem v hypermanganu, právě v době, kdy to bylo nejhorší, pomáhá to od svědění.

martulinecek
autor
9. lis 2013

no já mám strach že ji to začne mokvat a co vlasy,myla jsi?mají je hrozný,se ani nehnou od toho pudru

betelgeuzz
9. lis 2013

@martulinecek naopak to pomáhá ty neštovičky vysoušet. Myla jsem i hlavu, tam jich taky pár bylo. Pudr jsem nedávala, už se to nedoporučuje. Neštovice jsem nemazala ničím, jenom to koupání v hypermanganu, a když to hodně svědilo, dala jsem fenistil kapky.

laurital
9. lis 2013

Za nás, když jsme byli malí, se koupání nedoporučovalo, nicméně já jsem dceru sprchovala, pupínky jsme mazali švédskými kapkami, tekutý pudr mi přišel až moc agresivní.Hlavu bych raději nemyla ať jí to nerozškrábeš.
A na noc fenistil.

vlckulka
9. lis 2013

máme neštovice 9 dnem, takže už jen stroupky, jedna holčička měla pár pupínků, druhá naprosto velké a hnusné pupeny snad všude, od počátku jsem je sprchovala jemným proudem vody a utírala pouze poklepáváním ručníku na tělíčko, dělala jsem i hypermanganovou koupel či lépe řečeno jsem polévala hypermanganem, protože nemáme vanu 😀 Vlásky jsem jim hned zpočátku sepnula do dvou culíčků za ušima a to i na noc, vůbec nerozpouštím, protože to jsem udělala jednou a měly za krkem obrovský pudrovitý zacuchlanec. Podařilo se mi to jemne rozčesat a pak už jen culíčky a to docela pomohlo. Je vidět, že vlásky jsou obalené pudrem, ale dá se to. Vlásky jsem zatím nemyla, protože v hlavičce to měla úplně nejhorší, má tam velké strupy a dokud neodpadnou, tak mýt nebudu.

vlckulka
9. lis 2013

jinak jsem na noc mazala imazolem a dávala fenistil 🙂 Ta s méně pupínkama už má jen pár stroupečků, druhá je hodně strupovitá, ale už hodně odpadávají 🙂

martulinecek
autor
9. lis 2013

no dnes je vykoupu teda páč jsou už dost protivný z toho hnusu a líp spát budou.a uvidíme,no už abysme o měly za sebou

vlckulka
9. lis 2013

určitě je umyj, taky jsem si říkala, že jim bude určitě lépe, když večer pujdou spát trošku osvěžené a očištěné, obzvláště Kačenka byla skoro celá bílá 😒 Držím palce, ať je to rychle za vámi. Moje holky si hrozně nerady myjí hlavu, ale myslím, že tentokrát budou moc rády, až je budu moci pořádně vydrbat od hlavy až k patě 😵

martulinecek
autor
9. lis 2013

@vlckulka no jo vždyt ony mě už 3 dny přemlouvají se koupat ja musela na tajnačku a kecala jsem že mám jen hlavu umytou,hrůza,ale dnes to risknu,jen jsem chtěla vědět názory ostatních,páč každej mi řikal určitě nemyt,ale já šílím když se jen den neumyju,co pak ony chuděrky

luthien.k
10. lis 2013

@martulinecek umyla bych, jak psala @betelgeuzz, v hypermanganu. Místo pudru je výborné chladivé mléko Tanno hermal lotio.

martulinecek
autor
11. lis 2013

holky tak jsm je v sobotu umyla a spaly až do 8ráno,a ta mladší má skoro o polovinu mín,dík

martinaj23
8. bře 2014

fotoportrét
martinaj23 Tak ja nesla u syna prvni puchyrky v patek, teplotu mel ve stredu, ale prikladala jsem to ryme. Syn uz je doma 14dnu-mel spalovou anginu. Mam doma jes 3mesicni mimco. Anginu dcerka nechytls, tak cekame jak to bude s nestovicema. Jinak mame odjet ve ctvrtek na dovcu-to by bylo pres tyden od prvnich priznaku. Jinak nam doktor zakazal slunicko-to bych pochopila, ale syn ma byt tyden jen v posteli a hlavne bez televize-myslite, ze je to nutne?