icon

Děti s ADHD a ADD

maximka33
8. říj 2014

mám syna s diagnozou ADD, tak zakládám téma pro ostatní,co si občas nevědí rady.

Strana
z6
anickajirka
15. říj 2014

tak holky volala sem paní učitelce, že sní potřebujeme mluvit a ona, že tky tak.Že ve škole problém s chváním nemá, ale kvůli učení.Taak nevím teda.Tak jssem domluvená n zítra.A perličk byla, že to Matěj ví, že mu to pan učitelka říkala.A říká, jsem se pan učitelce přiznal, že doma necvičím písmenka ani počítání.Jsem málem padla, přitom pravdu každý den čteme, počítáme...Tak jsem se ho zeptala kdy jsme nečetli a on, že předevčírem já n to, že t jsme četli a on když já asi zapoměl.Nechápu t učitelce kecá a mě do očí taky ☹

sicinka
15. říj 2014

@maximka33 trénuji sport 🙂 jinak ona je taky nadšená a po chvíli ochladne, ale prostě nesmím polevit pořád ji mít na očích připomínat co má dělat, kontrolovat a pořád dokola. Ale pak funguje dobře a už se dostavují první úspěchy po dvou letech soustavné práce.

sicinka
15. říj 2014

@anickajirka počkej v jaké je třídě? já myslela že děti se v první třídě teprve učí číst, a je půlka října. Pomalu se té školy začínám děsit víc 🙂

anickajirka
15. říj 2014

@sicinka je v první třídě, no učí se číst, uvidím, co se dovím zítra v čem tak hodně plave.

kocka5
22. říj 2014

holky, chtěla bych pro malého sestavit denní režim a režim odměn ..... diagnostikované zatím nemá nic, ale minule mi zástup učitelky řekl, že to tipuje na ADD. A když to čtu....tak si myslím, že to na něj pasuje.

Má někdo z vás denní režim nakreslený či napsaný, chci pomoct se sestavením už pro předběžnou přípravu na školu?

marca22
24. říj 2014

Ahoj,bohuzel i u nas to vypada u dvojcat na nejqkou poruchu ADHD nebo ADD dokonce i autisticke rysy,vysetreni u psychologa nas ceka za pul roku. Jsou jim ted 2 roky a 4 mesice korigovane,ale ceho si vsimam v posledni dobe se hodne zklidnili,ale jeden je i tak divoch porad nekde leze do vysky,vsechno montuje,rozbiji veci i hracky,hazi s nimi o zem pokud mu neco nejde, kdyz neco nesmi je vztekly a vybuchne,hystericky jeci,bez slz proste uplne vydirani,ale zatim se nam dari ho usmernovat a ihned se zase zklidni,ale porad brbla,moc jim jeste nejde mluveni takze hatmilka,ja jim treba ctu a oni mi neustale do toho breptaji,nekdy i krici,takze je nusim porad napominat at se zklidni,poslechnou na minutku a znovu. Na nektere veci jsou sikovni a hodni,ale nekdy je to pro me horor. Jinak ceho si vsimam jsou ted chyby z nepozornosti ktere prijdou kdyz uz ztrati koncentraci takze ze zacatku jim to jde krasne,potom to zacnou flinkat nebo nastrazi jakoze to je hotove. Jsou hodne v pohybu,jeden ma i takove momentalni nutkani mlatit s dverma. Kdyz mu neco nejde kdyz vidim ze uz se spatne soustredi tak ten zase do veci mlati rukama nebo jen malickama,dnes ho treba napadlo ze se jako predkloni a ruce za zady vystrci nahoru,no vypadal v te pozici jako cvocek a to jen proto ze neuhadl kde je stejne auto pri hrani pexesa. Nevim a nedokazu to zatim sama zhodnotit jestli to je jen batoleci obdobi a zklidni se nebo jestli opravdu to neco znamena a bude hur,co myslite vy?

blannie
25. říj 2014

@marca22 Ahoj, já samozřejmě nevím, jestli mají nějakou poruchu nebo ne, ale to, co popisuješ, se mi jeví jako naprosto normální chování takto starých dětí 🙂 Začínají se vztekat, pozornost udrží jen chvilku atd... mám doma skoro to samé (až na to mluvení) a o poruše jsem teda neuvažovala. Posledních pár dní taky začíná mlátit s věcma, když není po jejím... jednou dokonce bušila i do mně :-/ Když si čteme, tak chvilku poslouchá, a pak mi rve knížku, že bude číst ona a když jí ji nedám, tak se vzteká a řve, a tak bych mohla pokračovat do aleluja... prostě jak u vás. Beru to jako normální vývoj a postup budování samostatné osobnosti.

marca22
25. říj 2014

@blannie ano diky za nazor,taky si jinak myslim ze jsou vcelku normalni,az na to mluveni,ale prece jen jsou nedonoseni a dvojcata,nemam na ne az tolik casu jako jini rodice na jedinacka, nemaji az tolik pozornosti takze si myslim ze na sebe upozornuji jinym zpusobem tedy zlobenim a urcite i to obdobi vzdoru dela sve. Doufam a verim ze se jeste zklidni,ale nechapu proc nas hned chteli hnat na psychologii ani ne ve dvou a pul kdyz pritom spousta logopedu rika jak nemluveni nebo komoleni je do 3 let normalni a dokonce jsem cetla ze i nektere repetetie tak treba to mlaceni s dverma,oni se pekne doplnuji,napr jdeme na hriste,jeden otevre,druhej zavre,ake jednou,ne ze by to delali dokola,to same doma nekd otevru dvere,pribehne kristik a zavre po me,ale ne z by stal u dveri a oteviral zaviral,to zase ne,proto se mi na autismus nezda,hraje si funkcne a nechybi socialni usmev anihricky,jsem z toho jelen opravdu nevim jestli problem je a jen ho nevidim,nebo jestli neni. Hlavni problem je to mluveni nemluveni,maji svoji rec.

blannie
25. říj 2014

@marca22 to mluvení bych v tomhle věku tolik nehrotila, zvlášť u kluků, nedonošených a dvojčat.... co potkáváme stejně staré děti, tak málokteré mluví jakože vysloveně mluví. @klarina_f má taky stejně starého klučinu a u něho to nikdo neřeší, protože to je prostě normální, protože pak děti většinou spustí kolem třetího roku a už se jim pusa nezavře. Znám hodně dětí od známých a z rodiny, které to takto měly. Asi jste narazili na nějakého přespříliš aktivního doktora. Ale je to samozřejmě jen můj názor, bohužel nejsem odborník ☹

marca22
25. říj 2014

@blannie diky,take prave znam takove z okoli co se rozjeli az ve 3 letech. Me dneska pripada ze kazdemu nestandartnimu diteti ktere se malinko vymyka normalu tak by dali hned nejakou diagnosu a to jeste nechodi ani do skolky.

silvie_z
25. říj 2014

@marca22 Mám skoro stejně staré dvojky a je to u nás to samé, taky bývám na cvokhaus 🙂 Až na to, že kromě ječení teda mluví, až se mi to nelíbí, pusy nezavřou. Dvojčata to fakt můžou mít s řečí úplně jinak, u nás se zase špatně odnaučují nesprávné tvary, prostě se vzájemně utvrzují v tom špatném. Zkus je brát někam do dětského kolektivu (herny myslím moc v tomhle nefungují, spíš nějaký kroužek, kde jsou pořád stejné děti), aby museli komunikovat i s někým jiným. Vztek je daný myslím vývojovým obdobím, holky jsou schopné půl hodiny řvát vztekem kvůli tomu, že není čtvrtek, ale úterý... 😀 A dlouhá pozornost se u nich asi nedá ještě očekávat. Mně se osvědčilo je nechat na pár vteřin proběhnout, třeba než jedna hodí kostkou, druhou pošlu pro pití.

marca22
25. říj 2014

@silvie_z ty jo to js!m rada ze to je tak nejak vsude stejne,no holky jsou vesmes na mluveni sikovnejsi,ale na druhou stranu musim rict a to je teda uleva takovhle sceny u nas nejsou,rozhodne ne pulhodinove,kdyz tak minutka dve maximalne,rychle si nechaji vysvetlit,jeden je takovy trochu vyderac citovy tak u nej funguje kdyz nema obecenstvo a poslu ho na hambu,ale vetsinou se ihned uklidni a hned prijde se potulit vlepi nam pusu a pokracuje se dal v tom kvuli cemu to vzniklo uz s klidem. Navic jim nevadi cizi prostredi,nevyzaduji zadne ritualy,spi 13 hodin denne,proto se mi to nezda a myslim ze to bude vekem,prece jen bylo hur kdyz jeste nechapali,nedali si vysvetlit,neposlouchali,nemohla jsem sama s nimi opravdu nikam jit,vsude byly sceny,ted je to mnohem lepsi. No ale na druhou stranu odmitaji delat cokoliv na povel,i vec kterou vim ze umi,nedokazou mi sdelit jakoukoliv potrebu,casto se radsi obslouzi sami,coz bych i prisuzovala tomu formovani osobnosti,ze zkratka chteji sami,nekdy to ma i sve vyhody,nevyhoda je v tom ze to lekari povazuji za autisticky rys. Na nektere pokyny nereaguji,kdyz reknu prines nebo udelej nezajem,musi chtit oni sami,kdyz ale reknu nedelej tak poslchnou. Co nedovedou sami prinesou mi danou vec treba hrnek jakoze chteji napit,ale kdyz se zeptqm chce piti. Tak nereknou ani jo nebo ne,jen se na me divaji a cekaji az to donesu nebo jdou se mnou udelat,nasadi si viko s pitkem kam patri,ja utahnu a oni automaticky berou.

verunnecka
8. lis 2014

Ahojte,berou vase deti na ADHD nejake medikamenty?

missymici
10. lis 2014

Pridavam se k Vam,dnes nam neuroložka rekla že syn (za mesíc 6 let ) ma ADHD s poruchou pozornosti a dyslalie.Predpokladala jsem to už dlouho,pozadala jsem o vyšetření a moje podezření se potvrdilo.
Jsem ze syna na palici,po pravde.Posledne tri tydny se to mnohonasobne zhošilo,to jeho chovaní.3 dni dozadu,jsem to vse uz nezvladla a pobrečela si,trhalo me to....mají problemu obe nase deti vic nez dost.Do toho synovo nezvladatelne chovaní,vztekaní,neposlouchaní,ustavicne opakovaní jedne vety a zadna odpoved,zadna reakce....ubíjí me to nejak.Pred lidma je to ostuda,porotze to nechapou když kvuli malickosti začne vyvadet.
V celku jsem na to sama,protože manžel je prac.vytíženy.

@verunnecka jinak mu doporucila Espirco na pordporu vyvoje mozku. (omega tri Mk,s hořčíkem a zinkem)

Jine leky mu nedala,aby se mu stav nezhoršil,ma hranicní epilepsii a trpí nočními desy.

Jak na tyto detí s ADHD jdete VY?Jak sebe ovladnout a zachovat klid...?

verunnecka
11. lis 2014

No taky si nekdy rikam ze to nezvladnu.je to kdo z koho.bere Medorisper.

verunnecka
11. lis 2014

Nejhorsi je nas letosni nastup do skoly.nepozornost,nepozornost

evikj33
26. lis 2014

Ahoj taky se připojuji,syn ma za měsíc 8. a ted jsem konečně prosadila PPP a diagnoza ADHD,byl to docela boj,manžel nechtěl,třídní učitelka taky zrazovala,ale já už nedávala ty věčné záznamy v ŽK -dávej pozor,soustřed se pracuj rychleji... Chodí na malotřídku,takže hned na 1.stupni mají 4.učitelky a každá jiný přístup,je jich ve třídě 17.,ale moc se jim nic individuelně řešit nechce.V poradně doporučili ještě návštěvu děckého psych.. a pop.neuro (já mám tetanii )a pokud ve škole nebudou chtít spolupracovat,tak také změnu školy.

snazilka_2011
29. lis 2014

Holky, jak uspáváte svoje adhd děti? nebo jak vám usínají a jak spí?

melodygirl
29. lis 2014

@snazilka_2011 Já mám dceru skoro 3 roky a zatím jsem jen konzultovala s psycholožkou, ale sleduju rysy ADHAD. Od malička je velmi náročná. Spí od mala problémově. Do roka a půl hodinu a půl řev - každodenní rituál, buzení se v noci do dvou let cca 10, první třičtvrtě rok k tomu po usnutí dvě hodiny na počátku noci buzení po 10 minutách. Zároveň noční děsy i hodinu, zabraly nám na to pěkně homeopatika, tak už minimální frekvence, ale buzení i 6x za noc. Není schopna usnout sama, uspávám nyní tak min.hodinu a to může být utahaná jak chce. Ale zase vychytat, aby se nepřetáhla. Přes den nespí od roka a půl, do té doby šílená dramata po poledním buzení - i hodinový pláč, než se zklidnila a bylo možné cokoliv dělat. Při všech pláčích víceméně jsem chovala, v menším procentu to nešlo - házení a vzpouzení. Ale je to čím dál lepší, a říkám pomohla výrazně homeopatie.

snazilka_2011
29. lis 2014

@melodygirl a jaka homeopatika?

melodygirl
30. lis 2014

@snazilka_2011 To se nedá indikovat univerzálně. Každému sedne jiný lék, podle anamnézy, souhrnných projevů a příznaků. V takovém ředění nejsou ani volně k sehnání. Je třeba navštívit homeopata, ale dobrého, ne jen např. pediatra, který jako bokovka doporučuje i nějaká homeopatika. Nejlépe klasického homeopata, konzultace ohledně dítěte by měla trvat alespoň hodinu.

emil777
30. lis 2014
anetaben
30. lis 2014

ahojky holky mohla bych jsem se přidat?mám syna co má ADD a momentálně začal lhát,dělají to taky vaše děti?a je mu 5 let.

maximka33
autor
4. pro 2014

@kocka5 o denním režimu jsem četla v krásné knížce, ani to nebylo pro deti s ADD, spíš takové obrázky, aby věděly, co vše se ráno má dělat. ale jinak určitě souhlasím, ty děti potřebuji mít denní pravidla, co kdy bude,jinak se necítí dobře. my držíme hlavně jídlo 🙂
@verunnecka můj syn ne, k psychiatrovi nás neposlali, což jsem ráda.
@missymici budem to mít asi podobné se syny, půjde tvůj teď do školy? my budem čekat na další vyšeetření v květnu, náš byl totiž i v sociální vývoji trochu pozadu, tak uvidíme, jestli to dožene.
@verunnecka šel malý o rok později do školy?
@evikj33 jsi dobrá, že jsi to odhalila. ony ty děti za ty poznámky nemůžou.. mají v sobě víc pohybu, než dokážou ustát.. chtělo by to jiný přístup od učitelky..
@snazilka_2011 syn je ADD a se spaním nikdy nebyl problém, doteď spí i odpoledne ve školce.
@anetaben náš taky občas lže, je mu 5,5. je to pořád o vysvětlování, proč se to nedělá.. bohužel víc zaberou tresty..

verunnecka
5. pro 2014

Jj dostal odklad.byli sme v PPP poradne.

verunnecka
5. pro 2014

Ohledne pristupu ucitelek mi ani nemluvte!Adisek dostal dva tydny po nastupu do skoly hned znamku 5.pritom by deti nemely tak vazne klasifikovat.

anetaben
5. pro 2014

@maximka33 děkuji a jaké tresty mu dáváš?jestli se můžu zeptat?děkuji

anetaben
5. pro 2014

Holky a když má Dáda ADD tak ho mám dávat do jiné školy anebo do základní?teď chodí do nultého ročníku v základní škole akorát děti ho pořád odstrčují a skrz toho se mi začal počůrávat a lhát podle mě.

maximka33
autor
5. pro 2014

@anetaben že se nebude dívat na telku nejvíc... nebo na zadek...

anetaben
5. pro 2014

@maximka33 děkuji 🙂

Strana
z6