Dítě mi odmítá antibiotika v sirupu. Poradíte?
Holky poradíte mi prosím jak zakamuflovat antibiotika? Dala jsem ji to do džusu a nechtěla mi to vypít. Máte na to nějaký fígl? Moc děkuji.
taky jsem dávala stříkačkou do pusy. Vysvětlovala jsem, že je to proto, aby mu bylo lépe a byl zdravý (léky se prostě musí brát). Jednou zabralo, že za každou dávku měl bonbón. Jindy je moc nemívá, tak kvůli nim bral dobrovolně i atb :D
Nikdy bych antibiotika nedávala do pití ani do jídla, protože když to dítě nesní/nevypije do poslední kapky, tak netušíš, jakou dávku ATB má v sobě. S pětiletým dítětem už se dá domluvit, ne? A pokud ne, tak holt trochu násilím, jinak to prostě nejde. A tablety by místo sirupu nešly?
U nás se bohužel taky muselo na malýho vyloženě násilím. Je to hrozný, ale když člověk ví, že mu to pomůže. Nedávala bych do pití i z důvodu, že je toho víc. I 5ml byl někdy hroznej boj.
Bohužel to tabletami doktor zřejmě nenahradí. Ten sirup se totiž dobře přepočítává na kila. Tableta se těžko dělí. Ptám se na to vždycky, protože čím jsou starší, tím je toho víc. Ještě teď dcera s 25 kg dostala na močové cesty sirup.
Držím palce.
Bohužel násilím. Stříkačku (ale tu normální, ne Nurofenovou, ta je velká a musí dítě víc otevřít pusu) a pomalinku třeba pět minut, než to všechno spolkla. Když dávám velké množství najednou, je schopna to vyzvracet. Ono veškeré domluvy a sliby jsou zvysoka na prd, když musíš budit dítě v noci a dávat ATB polobdícímu agresivnímu dítěti.
Do pití nemá smysl, tu chuť stejně nepřebiješ a nemáš jistotu, že to dáš celé. Pro to dítě je lepší ho trápit jen chvíli malým množstvím než větším množstvím hnusného pití.
Zkuste pustit pohádku a krmit něčím dobrým a najednou šup na lžíci antibiotika. To je dobré pro batolata 2-3 roky, které krmení akceptují...
Dvouletá dcera měla zánět močového měchýře.
Podávali jsme strikackou, ze začátku proste násilím po malých dávkách a pak jsme to udělali, ze si je mohla dat do pusy sama.. proste si zvykla za par dni..
@malenka3 Mám zkušenost s podáváním atb pouze přes den a ne přes noc. Bydlime v Rakousku a malá měla rozsáhlý zánět. Lékaři říkali, ze je důležité aby dostala doporučenou dávku atb během 24 hodin, jak se to prý rozloží je ve finále jedno. Musím říct, ze to bylo daleko lepší než ji budit v noci 🙂
Přidávala jsem na lžičku do antibiotik jitrocelovy sirup, aby to lépe chutnalo a granko, aby to nebylo bílé. Místo jedné lžíce, tak byly sice dvě, ale dítě to snedlo krásně.
@crutela no, to bych si tedy u dítěte netroufla, princip saturace účinnou látkou je u každých ATB jiný a stáhnout jí 3 dávky do dvou a mít jistotu, že to bude mít stejný efekt, do toho bych nešla.
Každopádně já po té zkušenosti budu trvat u Dr na antibiotikách po 12 hodinách a ne po 8, tohle už nechci nikdy zažít 🙈
Normálně do stříkačky. S násilím nebo bez, bez debat.
@lejkas Nasilim, ale ne na jazyk ale do strany, jakoby do tvare..
Krásný den maminky, abyste nemusely dávat dětem antibiotika, dávejte jim preventivně přírodní kapičky OK Alfa IMUN a multivitamíny a minerály Factor Base Kids. Máme s nimi výborné 20 leté zkušenosti. www.okg-fit.cz/tamara
Anička , dcera naší kolegyně Haničky V. má 10 let, obojí užívá a za celou dobu nebyla nemocná. Neví, co jsou antibiotika.
U nás pomohlo, že měla slíbeno, že to může hned zajíst gumovými medvídky. Jinak pomáhala stříkačka s nástavcem fingertip, nebo brčko, kterým se nápoj pošle rovnou do krku a nejde to tolik na chuťové pohárky v puse.
U nas pomohlo kdyz nechtela z takove te "injekce" i kdyz z ni normalne sirupy ji,prendat na lzicku.

@lejkas fígl moc nemám. Syn cca do tří let nechtěl vůbec žádné léky. Nic nezabiralo ani džus, cukr nic. Takže já vždy kdyz měl ATB tak jsem si ho musela dát na klín jeho nohy pridrzet jeho nohama a stříkačku jak je u nurofenu mu to dát na tvrdo do pusy. Byl to boj, ale nedalo se nic dělat. V noci to bylo lepší když jsem ho na to budila tak to v polospanku pěkně spolikal.