icon

Dítě snižuje počet jídel, která jí

billi
27. čer 2018

Poprosím o Vaše zkušenosti. Syn 4 roky do loňského roku jedl všechno až na strouhanou mrkev. Na podzim přestal jít maso, protože je ze zvířátek. Postupně přestává jíst víc a víc jídel. Teď jsme ve fázi, že by jedl jen nějaké druhy ovoce a zeleniny, přeslazené jogurty, k tomu pije banánové koktejly. Takže ráno má jogurt, oběd roznípe a sní pár soust - třeba pár suchých těstovin nebo suchý knedlík. Pokud chci, aby něco jedl, musím mu k tomu uvařit zeleninu. Po spaní chce koktejl a večer salát. Pokud nedostane salát, tak nejí a vzteká se. Ještě tedy jí olivy a kyselé okurky.
Nikdy si nic nevynutí. Nenechávám ho, aby se něčím dojídal. Sladkosti má minimálně.
Pomalu začíná hubnout. Zatím to není nic hrozného, maximálně tak půl kila.
Beru to jako období. On je lehce opožděný, starší měl podobné období od 2 do 3 let, ale v té době pil sunar a nehubnul (spíš naopak). Zatím není hubený a má kde brát, ale celou zimu je pravidelně nemocný, hubne, tak jsem doufala, že si zase udělá přes léto zásoby. Na jaká jídla se vám děti chytly? Nebo to prostě mám brát jako období a neřešit?

Strana
z2
billi
autor
22. črc 2018

@nugetka20 my se nepodřizujeme, prostě bude jíst, co je, jinak má smůlu. Pokud si vymyslí, že něco chce (třeba nějaký sýr), tak nemám problém, ale musí sníst to, co jsem připravila.
Největší problém je s tím, že od loňského podzimu ubírá počet jídel, ktará jí. Od doby, kdy jsem založila diskuzi další ubral. Raději nebude jíst vůbec, s tím problém nemá. A není to plroblém léta, ale má to tak pořád.
U něj se to zhoršilo se školkou. Přitom tam vaří dost dobře.

nugetka20
22. črc 2018

@billi Pokud znáte příčinu, tak bych v ní zapátrala - jestli náhodou nesedí u stolu s nějakým "rýpačem", ve kterém vidí vzor?

billi
autor
22. črc 2018

@nugetka20 spíš si myslím, že to je vývojem a je to spojené s dalšími problémy, které má. Děti se v určitém věku s jídlem zhoršují. Od půlky května nebyl ve školce a je to pořád stejné.
Aktuálně je hodně ovoce a zeleniny a to jí více méně zatím všechno. Takže "salátujeme".

Strana
z2