Do 5 minut po jídle se osype
Mam 3,5 letou holcicku. Prede dve letyjsme resili problem, kdy se jakoby bez priciny osypala. Byly to jakoby pupence nestejne velikosti a ruznych tvaru. Ktere ruzne po tele vyskakovalya jinde max do 5ti minut zas mizely. Hrozne ji to svedilo. Nez jsme se dostali na radu u lekare bylo po vsem. Trvalo to tyden a uz se pupinky neukazali. Byli jsme na alergologii, na testech nic nenasli. Doporucili velke krevni nabery. Na ty jsme nesli - mala uz zadne problemy nemela. Az ted po dvouch letech jak se naji nekdy i v prubehu jidla ukaze par techdle pupinku. Neni to tak silene jako predtim a trva ted i 20 min nez to zmizi. Momentalne je to asi tyden co se to po dlouhe dobe zas ukazalo. Nejdriv to bylo po bramborove kasi s lososem, ktereho uz pred tim ale jedla a nic. Pak po testovinach. Potom po polevce s bujonem. Momentalne mame doma asi nejakou strevni chripku se zvracenim, mala zatim vcelku ok jen prujem, ale jako jedina nezvraci. Kvuli prujmu jen rohlik a piskoty. Stejne se ale pupinky objevili. Na alergologiii az za dva mesice...Strava se od prvniho vysevu prede dvema lety nezmenila. Jen toho ji vic. Kdyz jsem ji kojila vypozorovala jsem alergii na mleko. Mela silene bolesti a cerny prujem. Po vysazeni vsech mlecnych vyrobku z me stravy se to uklidnilo a byla dal bez problemu. Po cca roce jsem je opet do stravy zavedla. Uz byla ok. Pak uz je jedla i sama a to do dnes. Jinak zdrava, oproti sourozencum ma ale na pohled horsi plet, je jakoby vysusena, ne tak hebka a pruzna jako u sourozencu. A to uz od narozeni. Dekuji za rady, napady a postrehy.
Může to být i reakce na mléko, která se projeví v kombinaci s dalšími látkami, které právě sní...i ta pleť nasvědčuje tomu, že je možná atopik, alergik....víc vám asi odhalí krevní testy, jak píšete, přichází to bez varování, po různých typech jídla a jak to zmizí, tak to odezní, což je trochu netypické...moje děti mají většinou reakci na potravinu do pár hodiny, max. druhého dne, vytipovala jsem, že jsou to ořechy a čokoláda jako největší spouštěče...mažu je bepanthenem sensiderm a je to trochu lepší, ale stejně je nutné dávat pozor na to co jí a v jakém množství☹....
Aha to me nenapadlo, ze to muze byt kombinace....dneska se osypala ale jen kolem pusy a tvare uplne miniaturnimi pupinky. Spis to vypadalo jako podrazdeni, kdyz by ji tatka dal pusu bez oholeni. Ale nebyl doma tak to nebylo z toho....navic si stezovala ze to svedi. Snedla pulku hamburgru od necekane navstevy a normalne tohle neji. Vzdycky ale reakce prijde do 5 - 10 min. dekuji

To, že nějakou potravinu jedla a byla bez reakce, neznamená, že se ta - ty reakce nespustí (mohou, kdykoliv během života). Možná znovu reaguje na mléko, bujon a přidané látky, konzervanty, látky zlepšující kvalitu mouky u piškotů, pečiva, všechna tato aditiva mohou být původcem.