Doprovod do lázní na pojišťovnu s 6letým dítětem. Kdy pojišťovna schvaluje?

kralicek12345
20. zář 2021

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s lázněmi jako doprovod dítěte, kterému bylo již 6 let. Jde mi o to, kdy pojišťovna schvaluje doprovod pro dítě. Vím, že je potřeba nějaké doporučení např. od psychologa. My máme VZP, a když jsem zjišťovala podmínky, tak mi paní na VZP řekla, že nezaleží na tom od jakého lékaře bude zpráva o doporučení doprovodu napsaná, ale jak bude napsaná. Dcera má i odklad školní docházky, chodíme na neurologii, kde ale paní Dr. do zprávy nenapise, že potřebuje doprovod. Jezdíme už třetím rokem a doktor v lázních vždy píše, že doporuceje opakovat léčbu i příští rok. Ale to asi není směrodatné. Prý doprovod schvalují lázně a ne pojišťovna. Takto mi to bylo řečeno, i když se mi to nějak nezná. Prosím o Vaše zkušenosti. Moc děkuji.

pabka
20. zář 2021

@kralicek12345 řešila nedávno kamarádka. Doporučení ji žádný lékař jen tak dat nechtěl a nakonec ho opravdu nezískala. Údajně jde opravdu o stavy, kdy dítě není schopno samostatného fungování, z vážných zdravotních či psychických důvodu (psychické důvody ale z vážnějších diagnóz, nejen z pocitu, ze to proste nezvládne). Nakonec jela jako samoplatce.

veruuu_kubesovic
20. zář 2021

já měla jet s dcerou do lázní, loni v srpnu měla 6let a pobyt mi schvalovala myslím si pojišťovna, jediné lázně však jsou v Karlových Varech (jedná se o cukrovku 1.typu), měla jsem je schválené na měsíc jako doprovod s ní, nakonec jsem to rušila kvůli Covidu a tím, že byl nouzový stav jsme nejely, bylo to i delší dobu po záchytu pro nás už bezvýznamné...