Dovolená a teploty. Co byste dělali?

21. srp 2023

Dobrý den,

ráda bych se zeptala, co byste v mé situaci dělali. Máme rok zakoupený zájezd do Řecka, velmi se tam všichni těšíme. Ale…
Syn (3,5) jak na potvoru v pátek večer začal s teplotama; i po ránu měl 38, přes den i 38,5, po podání sirupu Nurofen vždy těch 6hod klid a pak to začalo stoupat. Dnes ráno už se probudil bez teploty, v noci teploty 38,5 mel, ale to jsem mu uz sirup nedavala. samozřejmě vím, že většinou to roste spíš odpoledne, ale i tohle je zlepšení. No a odlet je ze zítřka na pozítří. Nic krom teplot mu není, když mu dám sirup vypadá jak zdravý. Máme ješte druhého syna a ten je naprosto v pořádku.
Ráda bych se zeptala, co byste dělaly? Ve storno podmínkách jsem po konzultaci zjistila, že je něco jakože když je druhé dítě zdravé tak by vrátili 80%jen za jednu dospělou osobu a dítě, protože druhá jakoby odletět může. Ještě to prověřím. Takže my buď odletíme všichni nebo všichni zůstanem a vrátí nám úplné prd.
Vím, že jde vždy o zdraví na prvním místě, ale vůbec nevím co dělat. Jsem v takové blbé pasti. K lékařce se chystám zítra ráno, dnes ordinuje pro nemocné v čase, kdy spí po obědě, tak jsem se tak rozhodla, že lepší než ho ještě vláčet mezi nemocný unaveného je lepší jít tam v klidu ráno.. Řeknete mi, prosím, co byste dělali vy?

ai30
21. srp 2023

To vypada jako nejaka letni viroza, vzala bych ho zitra k doktorce na kontrolu, vzala s sebou leky a chystala se na to, ze odletim. Kdyby se do zitrka nejak zhorsil, tak zrusit to na posledni chvili muzete vzdy, ale podle toho, co popisujes, snad bude zitra zase o kousek zlepseny.

zmrzlinka
21. srp 2023

Nejlépe zajít k pediatrovi ať udělá CRP jestli je to bakteriální nebo virové.Stejne jestli neodletite ,tak budeš potřebovat zprávu od lékaře.

autor
21. srp 2023

@zmrzlinka hm, hm, takhle to tedy udelam. Doted zadne teploty nema jeste, tak ja tak moc doufam, ze to preslo.

tereza0111
21. srp 2023

spis koukni do cestovniho pojisteni - to se vetsinou vztahuje i na to, ze kdyz onemocni jeden clen rodiny, tak to pocita s tim, ze nejede nikdo.

lentilkah
21. srp 2023

Dcera mela tohle minuly tyden, st+ct 38-38,5 a v patek a sobotu uz jen zvysenou. Taky jedeme na dovcu, tak jsem se bala, ale uz je fit jak rybicka. Drzim palce, to bude dobre.

autor
21. srp 2023

@lentilkah dekuji. Zatim porad bez teplot, tak se tak modlim, aby to uz tak zustalo 🙏

zelenaesmolda
21. srp 2023

Ja bych letela.Dcera to mela taky,2 dny horecky,jinak nic.

xnikolan
21. srp 2023

Já bych řekla, že už bude ok, oba kluci měli něco podobného před 14 dny, nejdřív mladši, dva dny po sobě teploty okolo 38, myslela jsem že zuby, jinak mu nic nebylo, ale nejspíš to byla nějaká viróza, protože starší to měl o 3 dny později. Vzala bych ale léky a pocitala s tim že to chytne za pár dni i druhé dítě.

jipe
21. srp 2023

chtěla bych crp a streptest, v nejhorším by dítě letělo s antibiotikama

adelinka89
21. srp 2023

Mám čerstvou zkušenost u dcery ( 6let), ještě den před dovolenou skoro čtyřicítky horečky, návštěva pohotovosti-angína a antibiotika. Podotýkám,že my jsme velký střelcí a druhý den jsme odletěli do Turecka, večer už skoro dceři nic nebylo 👍

lentilkah
21. srp 2023

@adelinka89 To teda jste strelci, kdyz si vezmes, kolik se od ni mohlo nakazit v letadle lidi. A angina neni sranda, dite by melo mit klidovy rezim a nechodit na slunicko.

autor
22. srp 2023

@zelenaesmolda dekuji, asi to byl stejny pripad, od vcerejsiho rana bez teplot a uz je jakoby mu nic nebylo. Asi to fakt byla nejaka virozka 3denni, jsem za to moc rada.

zelenaesmolda
22. srp 2023

@adelinka89
Tak to bych neudelala.Jednak nakazis v letadle spoustu lidi protoze tam ty bakterie pekne koluji pres klimu,jednak s ATB nesmis na slunce.Ty odletis ale zkazis dovolenou spoustu jinym lidem.

ai30
22. srp 2023

@adelinka89 No to si delas prd*l, jeste se tim chlub teda. Angina je nakazliva jak blazen!!

zelenaesmolda
22. srp 2023

@ai30
kdyby to bylo aspon tech 48h po brani atb,to uz neni infekcni...

ai30
22. srp 2023

@zelenaesmolda No prave 🤦‍♀️🤦‍♀️ Sobci non plus ultra.

lilian2111
22. srp 2023

@adelinka89 Tak to jste střelci no. Že jste někomu zkazili dovolenou. Sobci 🤢

petulkadodo
22. srp 2023

@adelinka89 Ty nejsi střelec, ty jsi hloupá a sobecká. V letadle to mohlo chytit spousta dalších lidí, kteří museli řešit angínu a shánění antibiotik někde v Turecku. Trvá 48 hodin od začátku braní antibiotik, než člověk přestane být infekční. Pak se lidi diví, že se letos v létě těm angínám tak daří 🤣

adelinka89
22. srp 2023

@petulkadodo aha, díky za info. A proč nám řekli na pohotovosti, že můžeme klidně na dovolenou odletět? 🤔 a nikdo z rodiny se nenakazil, kdyžj e to tak hrozně infekční?🤔

ada22
22. srp 2023

Loni holky měly vysoké horečky dva dny. Třetí den už byly ok. Ale vzala bych zásobu léků pro druhé dítě.

ai30
22. srp 2023

@adelinka89 I kdyz je neco 'hrozne' infekcni, tak to neznamena, ze se nakazi kazdy clovek, ktery prijde s nakazenym do styku. Angina silne infekcni je, to, ze jste se nenakaziii vy, neznamena, ze se nenakazil clovek, ktery sedel vedle vas. Pokud jsete meli letet do 24h po nasazeni antibiotik, neschvalila by vam to na pohotovosti ani uklizecka, ne tak doktor.

adelinka89
22. srp 2023

@ai30 ajo, tak víme pro příště no..Diky za info