Kašel a vysoká teplota. Poradíte?

elisaela
28. bře 2020

Prosím o radu dcera 1 rok a 4 měsíce. Ráno se probudila s kašlem po obědě začala mít teplotu 38,6°C dala jsem paralen čípek 100mg. Teplota dále nestoupala, ale byla vyšší jedla a pila méně, ale stále dostatek... Teď večer kašel horší a teplota vyletěla nahoru podala jsem čípek Nurofen 65mg. Večerní mléko vypila skoro celé. Je to moje první dítě co dál jsem docela vyplašená co když teplota neklesne. Chápu, že večer je to vždycky horší. Nikdy nemocná nebyla a ještě k tomu je víkend na kašel doma nic nemám samozřejmě zítra koupím. Kašel má jako by suší, ale je tam hlen slyšet. Co koupit??

sobist
28. bře 2020

Synovi dávám Stoptussin kapky (měly by pokrývat oba druhy kašle) a k tomu Kalobu. Vždycky má za 3-4dny po kašli.

barulina
28. bře 2020

Já bych asi zavolala na hygienu, kor kvůli té horečce.

viridie
28. bře 2020

@elisaela Ahoj.Kombinaci kašle a horečky určitě konzultuj alespoň telefonicky s dětskou pohotovstí, patrně budou chtít dcerku vidět.Držím palce 🍀

leilinka1234
28. bře 2020

@viridie můžu se zeptat na důvod?

properjoey
28. bře 2020

Taky bych volala buď dětskou pohotovost nebo hygienu. Jinak víc teď dělat nemůžeš...než srážet teplotu a tlumit kašel. Držím palce ❤️

elisaela
autor
28. bře 2020

Holky nejspíše chytila chřipku od manžela měl jí před týdnem a to teda poradnou. Taky kašel a rýma a teploty... Já chápu, že je to teď blbé, ale vážně si myslím, že je to jen chřipka jsme zavřený nikam nechodíme...

berenika39
28. bře 2020

proč myslíš, že měl manžel chřipku a ne koronu? S ohledem na bezpečnost okolí bych kontaktovala hygienu, at někde nelítáte .....držím palce.

viridie
28. bře 2020

@leilinka1234 Ja osobně bych 16m dítě s kašlem a vysokou horečkou minimálně konzultovala a uklidnilo by mne, kdyby si jí někdo poslechl 🙂

hojda
28. bře 2020

Odkud jste? Zkus případně i toto:
https://www.epediatr.cz/poradna-epediatr-covid-...

leniczka23
28. bře 2020

Ja bych taky minimalne volala..horecka a kasel s takovymhle nastupemby me fakt nenechaly chladnou.

mamio
28. bře 2020

@elisaela malej měl to samý, volala jsme do dětské jsme v Brně a tam me řekli akorát srážet teplotu nic víc, srážela jsme po 4 hodinách pokaždym něčím jiným. Nurofen, paralen... .

elisaela
autor
28. bře 2020

@berenika39 Protože příznaky chřipky a korona viru jsou jiné. Kašel sice měl, ale hodně mírný. Teploty měl dva dny poté již bez teplot a rýmu jako blázen...

elisaela
autor
28. bře 2020

@mamio Děkuji 🙂 samozřejmě budu volat
naší doktorce...

mamio
28. bře 2020

@elisaela nakonec mu zjistili virozu..

mamio
28. bře 2020

@elisaela chrchlal celej tyden, a horečky 38,5

mamio
28. bře 2020

@elisaela taky jsem byla vyplasena, neboť přijel od ex a někde ho tahal 😐měl horečky 3 dny, bylo to na palici, ale uz jsem u něj zvyklá, je horecnatej a v dětské to evidentně řešit nechtěli... Byli otrávení ze vůbec volám.. A to měl suchej kašel, horečky a bez rýmy.

elisaela
autor
28. bře 2020

@mamio Já chápu, že je to teď velkej strašák co se děje. Jak už jsem psala budu to konzultovat s doktorkou. My jsme zase jenom doma a manžel byl jenom sám na dřevě v lese a jak bylo krásně minulý týden tak tam pobíhal v tričku no samozřejmě, že se nastydnul.

mamio
28. bře 2020

@elisaela to bude dobrý 😉dávala jsme sirup citron do čaje s medem a srážela hlavně horečku, za pár dní bude po všem. Jinak u doktora jak jsme s ním byla, byla jsem tam sama 😆a to tam většinou čekám dve hodiny.

aleenka1234
28. bře 2020

@elisaela asi bych to zkonzultovala s doktorkou, davat paralen a ıbuprofen po 4 hodinách. Koupit zítra hned ráno sirup na kašel. Za nás úplně nejlepší léčba z Justu tymián.krem, eucasol a tymián.elixir. Můžu poslat.

aleenka1234
28. bře 2020

@elisaela snad bude malá brzo lepší. Noci jsou nejhorší :(

neomenia
28. bře 2020

V klidu. Pije.? Jak se chová? Pokud není apaticka a reaguje normálně, normálně čůraá, neni divně bledá, a teplota po lecich jde dolů, a dite nezvrací, tak vyčkejte klidně do pondělí. Pak ji vezmi k pediatrovi a ne do nemocnice, kde tu koronu spíš chyti. Hlavně klid, nemusis se vsim letet na pohotovost, jak se tu nejspíš doctes. Právě proto se třeba v Praze na dětské ( i dospělé) pohotovosti čeká na ošetření i 4 hodiny, když tam každej leze s obtížemi, co by se zvladly doma a pockaly by do pondělí na pediatra. Pokud JE v celkove dobrem stavu, jak jsem popsal vyse, vyčkejte...

barulina
28. bře 2020

@elisaela ale ten vir se projevuje jako chřipka.

elisaela
autor
28. bře 2020

@neomenia Také zbytečně neplaším s tou pohotovostí. Pije dobře jí jako vždycky. Čůrá normálně. Je to éro teplota neteplota. Není spavá hrát si chtěla jako každý den.

orisek56
28. bře 2020

@elisaela koronavirus to snad nebude. Jen te bohuzel vyvedu z omylu. Nekdo ma priznaky jalo chripka, nekdo ne, a nekdo ma jen nektery priznak a nekdo vubec..... Protoze je tech nakazenych tolik a je proboem to zastavit.

eithelwing
28. bře 2020

Tak pokud pomineme momentální epidemii, není to nijak zlé. Horečku srazej, pokud je nad 38. Dcera měla letos ošklivou chřipku, kde to litalo přes 39.
Tekutiny, doporučuji lipový caj na horecku. Jist, jak chce malá, nenut ji.
Na kašel neco na vlhky. Deti málokdy mají suchý kašel. Ale pozor, vykašlávaci kapky nepodavej na noc, to by ji dráždilo.
Vlhčí vzduch jí pomůže.

Děti to fakt zmaknou. 🙂 Dcera pri 38 litá, já umírám. 🙂
Pediatrovi bych brnkla, ale drzte se dal doma.

At je brzy lepe!

hojda
28. bře 2020

@elisaela Jak se liší příznaky chřipka a koronaviru? Vždyť lékaři právě měli problém s tím, že se to špatně odlišuje od sebe?

hojda
28. bře 2020

@elisaela Jinak k doktorovi bych nikam moc nelezla pokud to není akutní, určitě bych konzultovala přes telefon.

prejeta_zaba
28. bře 2020

I kdyby to byl slavnej koronavir, nikdo soudný ti nic jiného než klidový režim (stejně se teď nikam nemůže) a případně srážení teploty neporadí. Na co pohotovost?! Podle tvých reakcí vypadá, že ani moc nepanikaříš, tak se nenech zhysterčit médii a běhači po pohotovostech - z 99% je tvoje dítě prostě jenom nachlazené a do pár dnů to přejde samo i když do ní nebudeš ládovat vůbec nic z lékárny a jenom jí dávat pít. Samozřejmě hlídat, aby se to nějak nezhoršilo, ale to děláš, takže pohoda, za pár dnů snad bude líp. 😉

elisaela
autor
28. bře 2020

@prejeta_zaba Fakt mě vyplašila jenom ta teplota, ale jen pro to že jsem jí u dcery nikdy nezažila. Že kašle tak si zakašle jako že jednou za 2 hodinky, ale jenom fakt odkašle . Nedusi se mi že by nemohla popadnou dech vůbec ne. Teď v klidu spí jako vždycky se v tuhle hodinku vzbudí na přebalení napila se změřila jsem jí teplotu a teplota zatím klesla k normálu .

veronikav31
28. bře 2020

@elisaela dcerka toto měla taky,3 dny vysoké horečky, jen bez kašle, po opadnutí horeček pupínky-šestá nemoc. Bylo to před x lety, žádný koronavirus. Takže doporučuji zkoušet srážet teplotu a případně to konzultovat s doktorem, bez hygieny. Hysterických matek je už víc než dost. Nebát se malou zabalit do peřiny a vyvětrat,i v noci, jak se změní vzduch tak se lépe dýchá