EEG u miminka ukázalo aktivitu, která působí křeče

terezet
4. srp 2014

Ahoj, chci se zeptat, jestli máte někdo zkušenost s dětskou epilepsií nebo novorozeneckými křečemi, které měly původ na mozečku (EEG vyšetření něco ukázalo) a přitom se z toho dítě dostalo... Můj dvouměsíční syn (narozený 29+3) měl druhý den po porodu křeče v končetinách a až min. týden byl dost velký na EEG a to skutečně prokázalo aktivitu v levém čelním laloku, která ty křeče způsobuje. Není to tedy přímo epilepsie, ale dostává antiepileptika. Pořád věřím, že je to tím nedonošením, že z toho vyroste nebo že to vymizí, ale samozřejmě doktoři mi nic takového nepotvrdí, plané naděje mi nedávají, zatím vím jen to, že půjdeme z nemocnice s lékama a budeme muset pravidelně k neurologovi. Měli jste někdo zkušenost s tím, že se takovýto nebo podobný stav miminka časem s růstem upravil?

martina_z
4. srp 2014

@terezet Muj chlapecek nar.33tt+0 mel krece. Nohy, ruce, pozdeji tres hlavicky, kdyz usinal. EEG dopadlo dobre a dr. to uzavrela jako neskodny spankovy myoklonus. Vyrostl z toho. Nicmene na sono mozku mel nejake pruhovite echogenity v obou thalamech, coz nikdo nevi, co to bylo a vzhledem k normalnimu vyvoji nas ani neposilali na magnetickou rezonanci. Jen jsme meli odlozene ockovani az po roce, setrnejsi vakcinu a pod diazepamovou clonou.

terezet
autor
4. srp 2014

@martina_z a zjistili z čeho ty křeče měl? U nás nejdřív mysleli, že je to nějakou nevyvážeností látek v těle a dodávali mu vitamín B. Každopádně je super, že dál už problémy nemá 😉 Můžu se ještě zeptat, jestli chodíte na kontroly k neurologovi a pokud jo, tak jak často? Ještě mi dr. říkala, že bude důležitá rehabilitace a cvičení Vojtovky, to jste asi taky dělali, ne?

martina_z
5. srp 2014

@terezet Pry z velke drazdivosti. Mel silnou, vracejici se žloutenku, se kterou se otocil na fototerapii 3*72 hodin. Doma mu odeznivala jeste 3 mesice po propusteni. Tresy presly asi v korig. 7 mesicich. Vojtovku jsme cvicili do 13 mesicu.

Moc drzim palce, at je to dobre!

terezet
autor
5. srp 2014

@martina_z moc děkuju za podporu, ráda slyším, že vám to dobře dopadlo 🙂