Ekzém při růstu zoubků. Máte zkušenost?

hanydve
23. lis 2021

Maminky, máte některá zkušenost, že se miminku rozjel ekzém na obličeji , když mu začaly růst zoubky? Je to asi měsíc, co se nám vyklubal první zoubek a objevilo se na tváři malé ložisko. Nezmizelo úplně, ale vybledlo a před týdnem se nám začal klubat další zoubek a ložisko opět mokvá a je malinko větší, ale nerozlézá se. Může to být opravdu jen zoubky nebo se mám spíše přiklonit k problému s potravinami? Ten týden bojujeme i s opruzeninami, nikdy jsme na ně netrpěly..Je nám devět měsíců, přirkmů už jíme spoustu, ale také stále kojíme.

michaelarousova
23. lis 2021

@hanydve syn mel vzdycky varazku na obliceji pri rustu zubu protoze strasne slintal ..rekla bych ze je to mozne☺️ A ty opruzeniny mel taky sle to bylo spis tim ze pro kazdem zubu kadil jak o zivot😂

margriet
23. lis 2021

@hanydve Spíš než ekzém by ta kůže mohla být podrážděná zvýšeným sliněním způsobeným právě růstem zubů. To je celkem časté. Jinak pokud by dítě na ekzémy trpělo, tak samozřejmě jakýkoliv fyzický nekomfort (růst zubů, očkování, nemoc,…) způsobí zhoršení ekzému.

mamikry
23. lis 2021

@hanydve Vyrazka i opruzeni jsou pri rustu zoubku uplne bezne. Kdyby se ekzem siril z tvari jinam, tam uz by pak asi nejak potravina vadila. Jestli se to ale horsi jen s temi zoubky, tak vysusuj zinkem a promazavej mastickama na citlivou pokozku nebo ekzem.

hanydve
autor
23. lis 2021

@mamikry Má to jen na tvaricce, pod bradou a teď maličko na bradě. Jsem z toho zoufalá, i když na tom jsou některé děti daleko hůř, já vím. Vím, že spíš vysusovat do té doby než se neolouoe, že? Nebo můžu i během dne místo zinkovky občas promazat třeba biodermou?

hanydve
autor
23. lis 2021

@michaelarousova Tak to u nás žádné hnačky nejsou, tak nevím, čím to. 🙄 Když mu rostl první zoubek, tak měl tu vyrazku že slintani, protože to vypadalo jinak, než toto. Teď si spíš říkám, jestli nevysadit lepek.

hanydve
autor
23. lis 2021

@margriet Když mu rostl první zoubek, tak vyrážka vypadala jinak, měl to podrážděné, teď je to vyloženě ložisko. Proto mě napadlo, jestli to třeba nemůže mít souvislost s lepkem,i když jiné obtíže prakticky nemá..

mamikry
23. lis 2021

@hanydve Ja treba ekzem chvili (den, max. dva) mazu jen zinkem a pak dalsi dny nejdriv namazu masti pro atopiky a na ni dam tenkou vrstvicku zinkove. Mazu tak, dokud vyrazka nezmizi 🙂.

mamikry
23. lis 2021

@hanydve pokud chces mit jistotu, vyfot vyrazku a fotku dej sem na Konika do skipuny "Poradna pro atopicky ekzem". Pani Zikova ti poradi, jestli je to z potravin, nebo od zoubku. 😉

klarkablaha
25. lis 2021

@mamikry jo taky zinková mast je nejlepší