icon

Epilepsie u 7letého dítěte

terkapali
15. čer 2019

Ahoj maminky, je tady nějaká, která má dítko s epilepsii? Zajímalo by mě jaký má omezení a jak s tím funguje?!? Děkuji

hansed
•
15. čer 2019

Mam temer 9letou postizenou holcicku s epi

terkapali
autor
•
15. čer 2019

@hansed a jaký je její běžný den? Může dělat vše? Jist vše apod? (v rámci možnost). Absolutně nevím, co to vše obnáší a jaká jsou omezení, samozřejmě toho mám na netu nastudování hodně, jen by mě zajímalo osobni zkušenosti někoho, kdo se s tím potýká

hansed
•
15. čer 2019

@terkapali Adelka je tezce postizena, takze omezeni jsou spise z tohoto duvodu. Ji vse, co zvládne. Nechavame ji spat, kdyz usne, potrebuje hodne odpocivat. Zachvaty ji vyprovokuje vzdy pocasi. S sebou vsude vozime diazepam a kdyz jedeme na.navstevu, i leky, kdybychom se zdrzeli. V ramci moznosti se snazime dodrzet pravidelny rezim, leky davat ve stejný cas, jidlo a tak.
Ucim kluka s epi, na.klasicke zs. Omezeni ma na TV, zhorsil se mu stav, jinak vse s ohledem na stav.
Leky muzou zpusobit unavu, ale nemusi. Muzou zvysit, ale i snizit chut k jidlu atd. Bohuzel jde o nemoc, kdy ma clovek pocit, ze je hozeny do vody a.musi se.naucit plavat....

terkapali
autor
•
16. čer 2019

@hansed děkuji moc za odpověď, dcera právě má tuhle diagnózu cca týden, co nám to řekla dr na neurologii... Zatím bere léky a čeká nás ještě další vyšetření... Už teď mám hrůzu jak to budeme zvládat

hansed
•
16. čer 2019

@terkapali nemas zac 😊 neboj, jde to zvladnout. Musite si najet na režim leku, vysledovat, co ji vadí... nasi Adelce nejvic vadi pocasi, takze posledni dva tydny to bylo tezke.... Jeste bych poradila vozit s sebou i kopii zprávy z neurologie. Naucit dceru mit s sebou diazepam (pokud ho.mate), informovat ve skole .. instruovat babičky a.dedy....

terkapali
autor
•
16. čer 2019

@hansed no ve škole jsem to už oznámila i celé rodině, počkáme jak to bude po magnetické rezonanci a budu muset i dceru do toho zasvetit

hansed
•
16. čer 2019

@terkapali je fajn, ze je velka, ale zas ne tak, aby se hroutila... Jako pubertaci. Kdyz budes klidna ty, zvladne to i ona 😉 mladsi dcera bere stav sve starší sestry jako normalni vec...

dodor
•
16. čer 2019

Znám paní co má syna... Bere léky a je to v pořádku. Je bez záchvatu. Nesmí ale zapomenout. Jsou dva druhy, nepíšeš jaký má. Dá se to zvládat. Ale do budoucna co vim, tak nedostane řidičák.

terkapali
autor
•
20. čer 2019

@dodor má léky keppra, zatím nízkou dávku, po další kontrole nám řekla dr, že uvidíme zda se bude navyšovat

hansed
•
20. čer 2019

@terkapali keppru jsme meli taky, ale dcera ji nesnesla... Uvidite, jak vam pomuze 😊

hansed
•
20. čer 2019

@dodor ridicak lze ziskat, pokud je clovek nejakou dobu bez zachvatu

pajulisek
•
20. čer 2019

Pokud chcete můžete mi napsat sz s epi. Jsem se já osobně lecila
@terkapali

terkapali
autor
•
22. čer 2019

@hansed no už se mi stalo, co jí užívá, že mi spadla, došla domu celá dodržena, prý se jí zatocila hlava

katie82
•
22. čer 2019

Hodně záleží na tom, jak silné jsou záchvaty. Já měla epilepsii v dětství, ale záchvaty jsem nikdy neměla, "jen" jsem omdlevala. Omezení jsem měla snad jen na zákaz cvičení ve výškách a pobyt v sauně. Takže osobně bych počkala na výsledky vyšetření