Fenistil a Aerius, lze dávat na noc oboje?

pavlinka65
6. lis 2015

Ahoj holky, dcera 22 měsíců má již 10.den kašel. Ze začátku brala Sinecod, to nepomáhalo,nasadila jsem tedy Stopkašel a na noc Fenistil. Včera jsem s ní byla raději u Dr na poslechu a nasadil nám ještě Aerius 2x denně. Takže jsem včera dala před spaním místo Fenistilu Aerius a noc katastrofa. Malá se pořád budila a kašlala ☹ Má otázka zní, můžu jí k tomu Aeriu dát na noc i ten Fenistil? Není to blbost,když je to v podstatě to samý? Je mi jasný,že to nebude zabírat hned ten Aerius,ale další taková noc už ne. Nebo dávat ráno Aerius a večer Fenistil? Dle dr máme dávat ten Aerius minimálně 10 dnů. Nemáte prosím někdo zkušenost? Moc děkuju..

llliiilllaaa
6. lis 2015

no tak my jsme na kašel měli jen fenistil a ten sinecod a brali jsme fenistil na noc a přes den sinecod a nam to pomohlo ale nam je 9 mesicu s tim Aeriu nemame zkusenosti takze asi moc nepomužu

ilonne
6. lis 2015

@pavlinka65 Je to blbost, předávkuješ ji. Bud fenistil nebo aerius. Kolik aeriusu dáváš? Anežce zabírá krásně. Ještě je dobrý protazin - také na předpis.

pavlinka65
autor
6. lis 2015

@ilonne Dávám 2x denně 2ml. Za jak dlouho vám zabral,hned? My už ho jednou měly,ale vůbec si nepamatuju,jestli zabíral..

martinkka
6. lis 2015

fenistil a aerius dohromady určitě ne, byla by předávkovaná. Je to to stejný, jen aerius by měl být silnější, jsou to ale léky na alergii, ne přímo na kašel, doktoři je dávají při kašli nebo viróze, protože dobře působí na splasknutí sliznic a tím zmírňují obtíže, pokud dcera kašle 10 dní, šla bych znovu k dr. a trvala bych na výtěrech z krku a odběrech krve, příp. rentgenu dutin s plic,protože ten kašel trvá opravdu dlouho, mohlo by se jednat o streptokoka, mycoplasmata, zápal plic,... a nic z toho dr. poslechem nepozná a na všechno je potřeba cílená léčba antibiotiky

ilonne
6. lis 2015

@pavlinka65 Jak je dcerka stará? Anežka od roka dostávala 2,5ml aeriusu. Je silnější než fenistil. A nedala jsi večer nějaký sirup na odkaslavani?

pavlinka65
autor
6. lis 2015

@martinkka U dr jsme byly už dvakrát, naposledy včera, poslech prý krásně čistý, uvidíme přes víkend, kdyžtak tam zajdu znovu v pondělí..

pavlinka65
autor
6. lis 2015

@ilonne Je jí 22 měsíců.. dávala jsem Stopkašel, je to čistě bylinný. Ale možná,že ji to nutilo odkašlávat. Zkusím ho dát dnes dřív a vyloženě na noc jen ten Aerius,snad to bude lepší..

martinkka
6. lis 2015

@pavlinka65 on právě jen ten poslech nestačí, někteří pediatři neradi posílají na odběry, rentgen plic,... nechápu proč, zkrátka někde si to maminka musí opravdu vydupat, uvidíš do pondělka, jak malé bude, nebo zajeďte o víkendu na pohotovost, jestli se to bude zhoršovat, 10 dní kašlat není podle mě bez příčiny a je potřeba tu příčinu najít a léčit, můj manžel taky dlouho kašlal, poslech čistý, teploty neměl, vydupal si stěry a odběry a našli mu plicní chlamydie, bral 3 dávky antibiotik, než se toho zbavil a dobrý, do tý doby vyzkoušel všechno možný na kašel, vždycky to na chvíli trochu zabral, ale nebýt antibiotik, tak se toho nezbaví nikdy
Hlavně ať je malé brzo líp

martinkka
6. lis 2015

@pavlinka65 synovi ještě pomohl na kašel tussin, opravdu mu ho utlumil, zabral mu líp než stopkašel, ale to taky záleží, jaký má typ kašle

pavlinka65
autor
9. lis 2015

@martinkka Děkuju.. dnes jsme opět zašly k dr a už malá dostala antibiotika. Tak snad ji to brzy zabere..

martinkka
9. lis 2015

@pavlinka65 děkuju za info....tak snad brzo zaberou a bude malé dobře 🙂