Hemangiom u konečníku. Máte zkušenost u miminka?

hvezdicka09
6. únor 2021

Ahoj holky, mate některá zkušenost s perianalnim hemangiomem - okolo konecniku, u miminka, pripadne jaká léčba pomohla?? Dekuji!!

azanka
6. únor 2021

Pěkný den, syn má. Když měl pleny, bylo to docela problematické a náchylné na bakterie. Teď mu jsou čtyři a má to klidné, kontroluje ho jen příležitostně pediatrička. Nikam jsme s tím nechodili ani neléčili

hojda
6. únor 2021

Zkus se poptat na nějaké proktologii.

hvezdicka09
autor
6. únor 2021

@azanka dekuji za zkušenost. Můj syn má měsíc a má tam prave tři puchyrky a nehoji se mu to 😔 vám se na tom puchyre nedělali?

zuzangel
6. únor 2021

Dcera má dva, ale ne tedy u konečníku. Původně nám říkali, jak se to do roku vstřebá, ale už ji táhne na 4 a stále je to viditelné, i když se hodně vstrebali. Mazali jsme nějakým gelem. Chodíme s tím na kožní, určitě si vyžadej od obvodní žádanku a poraď se s odborníkem. Poslali nás i na ultrazvuk, jestli to není na něco "napojené", má je totiž na trupu, a že by to mohl být problém, kdyby to bylo spojené třeba s ledvinami nebo s čímkoliv jiným.
Dokonce jsme dostali speciální čtverečky (sterilní, co zacelý ránu) kdyby se dcera poranila a začala z toho téct krev, naštěstí jsme nikdy nepoužili.
Držím pěsti.

somalicats
6. únor 2021

Nejmladsi ma u oka, zacali jsme resit, kdyz ji byly 2 mesice. Leci se u MUDr. Malise (Motol), ted ji je 8 mesicu a uz skoro zmizel. Cim driv se zacne resit, tim driv zmizi, v tehle lokalizaci bych trvala na lecbe.

sarrita
6. únor 2021

Syn se narodil s hemangiom na zadku, ne ale až u konečníku. Do cca 2 let věku jsme chodili asi 4x do roka na kontroly do nemocnice, kde se na to jeden doktor specializoval. Naštěstí nebyla potřeba léčba, protože mu to rychle vyrostlo, pak se to zastavilo a sám začal mizet. Je mu skoro 3,5, vidět ještě pořád je, ale už to není tak výrazné. Vím že se na to dávají beta-blokátory, ale musí o tom rozhodnout právě doktor, který se tím zabývá. Nevím odkud jste, my jsme chodili k MUDr. Canibalovi když byl ještě v Novém Jičíně, teď je v Havířově http://www.nsphav.cz/cs/pro-pacienty-a-navstevn... . A o výše jmenovaném MUDr. Mališovi jsem slyšela, že je fakt dobrý. 😉

azanka
7. únor 2021

@hvezdicka09 taky se mu na tom dělaly a čas od času mu z toho tekla krev. Chtělo to zvýšenou hygienu, nikdy žádné chemické ubrousky, zadek jsem mu myla čistou vodou nebo perlanem, docela zabírala zinková mast na vysušení. A imazol, když to bylo podrážděné.

hvezdicka09
autor
7. únor 2021

@azanka my mazeme imazol už dva týdny a ty puchyre se ne a ne zahojit 😞 jinak taky umyvam jen čistou vodou.