Hlen, nitky krve ve stolici a neustálý pláč
Mám 8týdenní holčičku.Posledních čtrnáct dní malá spí jen v noci a to tak lehce,že ji vzbudí i zavrzání podlahy..Přes den je neustál vzhůru,usne párkrát na 10min a jinak pořád pláče..vyzkoušela jsem všechno (polštářek na prdíky,pupík,změnu um,espumisan,lactobacilky od biopronu,fenyklový čajík,šátek,víc krmit,míň krmit,nechat odkrknout několikrát během krmení,cvičit nožičkama,rektální rourku,dudlík,kočár..)a pomáhá jen náruč..a pohupování na míči..to i zaspí.Ale jakmile přestanu,začne plakat..položím spící opatrně do postýlky a řev,očka dokořán..nejím,spím v polosedě,protože malá mi spí na hrudi a jen dokola krmím a hodiny konejším..včera večer a dnes ráno se ve stolici objevily hleny a nitky krve..4-5dní zpátky se nám mění stolice z brčålově zelených hovínek na žlutou vodu a zpátky..Ještě před týdnem neměla problém se vykakat sama,teď ji musím pomáhat....místo obvyklé stovky vypije tak 40ml a jednou až dvakrát denně tu stovku..má hroznou rýmu..kašle a píská při dýchání po jídle..Jsme teď na nutrilonu HA.S tím se jí alespoň zlepšila vyrážka v obličeji..a doktorka mi řekne,že děti pískají a chroptí běžně,rýmu teď mají skoro všechny a že na alergii je malá..jenže já to podezření na abkm mám..sama mám alergii na laktózu.Jde se objednat na alergologii nebo gastro na vlastní žádost bez žádanky? Myslíte,že je to ono? Nebo je něco,co jsem nevyzkoušela/mohla přehlédnout? Měla jste některá něco podobného?
Ahoj maminky, syn měl hlenovitý průjem, tady katyxq a další zkušenější mi poradily bezmléčnou dietu a pomohlo to (asi za týden zlepšení, za tři týdny super), nedám na to dopustit. Vím, že mě možná budete mít za kojo blázna, ale pro mě je nejlepší plně kojit a dieta. Jestli je málo mléka, tak laktačni poradkyni, stojí to mnohem méně než to neocate. Pozor většina doktorů se o to nezajímá, nebo to zpochybňuje, musíš ty sama.
@alena___ já jsem taky kojo blázen, už půl roku držim bezvaječnou, bezlepkovou, bezsojovou, bezmléčnou 😀 , z toho bezmléčnou 9 měsíců 😉
@katyxq Neocate mi pošle jedna maminka,má nevyužitou plechovku doma..A vzhledem k tomu,že jsem dala bezlaktózové um a malá měla dnes ráno brčálově zelenou stolici,konzistenci míchaných vajíček s hleny..tak ho asi nasadím hned jak přijde.Je sice klidnější,ale ta stolice mě děsí.
@zmrzlinka Děkuju,v pondělí to zkusím ;)
@mejan Moc děkuju,v pondělí jdeme zkusmo k jiné pediatričce,tak si moc přeju aby se to konečně začalo hýbat správným směrem 🙂
@alena___ @petrasipkova1
Kéž by to šlo...ale neodsaju nic a rukou vymáčknu už jen pár kapek..A kojení postupně skončilo hlavně kvůli tomu,že jsem nedokázala vydržet bolest z obrovských ragád co jsem měla v prsou..Malá se právě u kojení takhle rozčilovala a plakala jako u lahvičky,prohýbala se a odtahovala se od prsa tak,že stiskla dásně a odtáhla se s celou bradavkou.Probrečela jsem bolestí tolik kojení..kvůli tomu vydržela sát vždy tak dvě minuty,takže měla neustále hlad a visela na prsu a to hojení vůbec nepomáhalo.Vyzkoušela jsem milion poloh a rad..Ale po měsíci jsme už bolest nevydržela a pár dní odsávala,hodně opatrně,protože jsem potřebovala aby se to alespoň trošku zhojilo..no a malá pak prso začala odmítat a odmítat..a okolo šesti týdnů (růstový spurt?) mi začala hubnout,takže už jsem musela dokrmovat a konec..postupně i při častém přikládání jsem o mléko přišla..nepomohlo ani homeo.Takže tolik k mému kojení..
@sary_na to je jasné, že když má někdo problémy, tak se nedá nic dělat, já sice na začátku taky bojovala s ragádou, ale nějak jsem to zmákla, naštěstí, navíc malá je úžasná v tom, že od porodu nemá s kojením problém, přibírá kilo měsíčně, ted má 12 kg v 10 m, ještě ted chce po každém jídle prso, je to závislák na prsu od narození, to taky situaci ulehčí, když dítě nemá problém a já si řešila na začátku jen to jak uzdravit prsa. Pokud nepomůže neocate, tak bych zkusila na to gastro, tam udělají vyšetření střev apod, vzít sebou plínu, protože taková stolice přece není normální, to at se jde ta vaše mudr vycpat, viděla vůbec tu pokakanou plínu ? já té naší vždycky ty poklady nosila, at se pokochá 😀

@sary_na možná Tě vemou na gastro i bez žádanky.Skus tam zavolat.Drž de.