Hodně opožděný vývoj. Zmínit se, že je něco v nepořádku?

14. srp 2022

Máme v rodině 11 měsíčního chlapečka,už od narození mi prostě nepřijde uplne zdravý. Cvičí se s nim vojtovka ale to je vše,v 11 měsících se umí jen přetocit na bříško,ale zpět už ne. Nic jiného neumi,sotva udrží nějaké chrastítko. Má i hodně šisatou hlavičku,a mě se to celé nezdá. Na rukou sotva udrží hlavičku,a je jak hadrová panenka. :( také váží skoro 14kg.. myslíte že bych se měla zmínit o tom že si myslim ze něco není v pořádku? Dětskou doktorku maji celkem nespolehlivou. Dost mě to mrzí,protože vím že takhle se u kamarádky dcery projevovalo celkem závažné postižení.

merope
14. srp 2022

Pokud pravidelně cvičí vojtovku, tak to znamená, že se ví, že tam je nějaký problém - zdravé děti vojtovku necvičí. Jak máš k dotyčným blízko? Víš, jestli mají oběhaná vyšetření? Nás na fyzioterapii posílala neuroložka - a k té jsme taky chodili na pravidelné kontroly a pro novou žádanku na fyzio.

autor
14. srp 2022

@merope . Jen tu vojtovku,a řeší se helma skrz tu hlavičku. Má i bouli od narozeni na hlavičce,a prý s ni bude muset jít na operaci.

zuzkasim
14. srp 2022

Jestli cvičí Vojtovku, tak ho krom pediatra viděl i nějaký fyzioterapeut, pokud ho čeká operace, tak i další doktor. Já bych do toho nevrtala. Co tím chceš dosáhnout? Prozatím se pro něj nejspíš dělá maximum, co jde.

bara88
14. srp 2022

No pokud cvičí vijtovku tak to řeší určitě i jiný lékař než pediatr, pokud musí na operaci tak to zase řeší další lékař, já myslím že dělají dost a navíc se ti ze vším nemusí svěřovat.treba ví víc ale nemluví o tom

cuuza
15. srp 2022

A jak se podle tebe pozná, co všechno za problémy řeší? Ti to má reportovat? Ne každého baví všechny o všem informovat.

Zkus si někdy představit, jaké to je, mít miminko, které na první pohled není úplně tabulkové. Všechny ty blbé pohledy, komentáře, obviňování, že neděláš dost...

jjasmina
15. srp 2022

ne, nechala bych to na matce a pediatrovi

miia90
15. srp 2022

Nevím jaký vztah s dotyčnou rodinkou máš, ale upřímně? Myslíš, že si rodiče nejsou vědomi toho, že prcek zaostává. Snad každá maminka sleduje, co by mělo její dítko přibližně umět v daném měsíci a jaká je tolerance. Určitě to řeší, mají dítě, které není jako ostatní a snaží se to vojtovkou dohnat, budou mít helmičku a čeká je operace, a to poslední co potřebují je rýpanec od kohokoliv, že se asi dost nesnaží???? Nebo co by měli víc dělat k vaší spokojenosti. Možná to myslíte dobře, ale není to vaše starost. Za mnoi kdyby někdo přišel s rýpancem, že dcera ještě nelozí, když už má skoro 7 měsíců, protože od někoho dítko už dávno lozí, tak mu ukážu na hlavu.

merope
15. srp 2022

Tak pokud řeší ještě helmu a další, tak toho určitě dělají dost. Na místě je řešit, pokud pediatr říká, že je vše ok a nikam neposílá (což se sem-tam děje, tam je vliv "špatného" pediatra výrazný a děje se). Samozřejmě pokud jsi jim schopná něco konkrétního nabídnout (peníze na lepší rehabilitace? uspořádání sbírky?), tak to pak smysl má, ale pokud nejsi, tak je lépe to nechat být. Protože to, že je dítě pozadu, asi slyší dost často.

betysch
15. srp 2022

Já ti dám radu:dcera byla pohybově opožděná,velmi málo mluví.Určitě je na tom lépe než dítě od tvé známé.Ale celou dobu poslouchám nevyžádané rady :čti ji,mluvte na ni atd,chodíte s ní někam apod.A strašně mě to s…Ano dělám s ní všechno a věci na víc.Pořád chodíme k lékařům-od logopeda,psychologa,neurologa,ORL.Máme radost z každého pokroku a tyhle dobře míněné rady nás dost sráží.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
bara88
15. srp 2022

Ale to je jedno,oni cvičí, chodí po doktorech kvůli hlavičky ,co víc mají dělat?

veruuu_kubesovic
15. srp 2022

Buď ráda, že máš zdravé děti a nestarej se o cizí...víš úplně houby o tom, jaké úsilí rodiče doposud vynalozili...

veruuu_kubesovic
15. srp 2022

@betysch taky poslouchám dobře míněné rady...bohužel kdo nezažil tohle nepochopí...

janka283
15. srp 2022

Jako že přijdete a reknete: "hele já to nemyslím zle, ale vaše dítě strašně zaostává a moje kamarádka měla to samý a mají vážně postižené dítě" Pecka.👌 Rodiče asi ví, že není vše ok, bohužel dost často se může tak cvičit vojtovka a čekat. A je to strašně krutý, ta bezmoc, pocit že byste udělala cokoli co by pomohlo, ale nemůžete protože není co... V téhle situaci fakt nechcete klabosit s "paní chytrou" co tomu přišla na kloub na modrém koníkovi.