Holka 4 roky horečka 39,4. Co dát?
Zdravím jdu si pro řadu. Dnes ráno holka měla zvýšenou teplotu 38. Stěžuje si že ji bolí v krku. Občas se napije snědla i trochu rizota k obědu dopoledne trochu rajské polévky a půl hrníčku čaje jinak trochu obyc vody. Podán Paralen pro děti trochu ji to slezlo dolů a spinkala... Teď teplota 39.4 je horká celá. Že ji je zima si nestěžuje pořád prikryta. Slyším jak dýchá a má zadelany nosik. Smrkame pořád... Bohužel jsem "jen teta" a přítel přijde domů až v 23.30 z práce domů aby ji někam vzal.... Co jí můžu dát jk ji mám pomoct nejlépe jak ji toho zbavit úplně. Na krk sem ji dala zábal z tvarohu to ji polevilo. Ale ta horečka mě děsí 😪 dekuji
@klea81 A z jakého důvodu nesrážet, když má 39,4? Syn měl zrovna včera přes 39, volala jsem doktorce a řekla mi, že v první řadě je potřeba horečku srazit a pokud se mu udělá líp, přijet k ní. Pokud ne, pak na pohotovost. A věř, že angínu poznala první den zcela bezpečně. Nechápu proč trápit dítě takovou horečkou.
@ilonne
Ano, proto se dělí dvěma, v tabulce na krabičce je to poddávkováno. Ale já mluvila o sirupu pro děti od šesti let, kde je koncentrace už 40mg na 1ml, a tam se dělí 4. U mého čtyřletého18 kg dítěte to znamená, buď 9ml sirupu pro děti od 3 měsíců, nebo 4,5 ml sirupu pro děti od šesti let.
@nixie23 Tak jak jste dopadli? U nás už taky něco řádí. Malá, 2,5 roku, má 38,7, už zvracela. 🙄 Tak to vypadá na nějaký střevní bacil. A já v pátém měsíci. 🤦
@eithelwing holka byla hned druhý den úplně v pohodě... Dneska odpadla druhá (její sestřenice, bydlíme společně v domku, musela to chytit někde o víkendu 🤷♀️.) bohužel ta to snáší hůř 😔 takže ještě že jsem doma a zítra zůstávají raději doma a školka se nekoná 😉😉
@martt no ja se právě úplně zalekla protože její sestrenka u 39 měla fibrilni křeče a její táta skončil za 5minut 12 v nemocnici s meningitydou 😪 proto plasak... Ještě když sem byla doma sama oni na tyden pryč přítel v práci pátek a malá tohle 😪 ale děkuji všem po nurofenu spinkala a teplota ráno už byla 37.5 a dneska už úplně normálka 🥳🥳
@martt ona její sestřenice když je měla tak sanitka a ihned převoz do Prahy.... A od včerejška Teda má horečky ona v noci se nám to Teda podařilo srazit dolů... Celou jsme ji zabalili do mokrého prostěradla protože sprchu by ne snesla... Má citlivou pokožku hodně z důvodu albinismu takže u ní je i léčba všeho problém... 😪😪
Maminky nemáte některá zkušenost se sirupem Multi sanostol? Trochu tápu v dávkování. Kolik jste toho dětem dávali. Dávám dceři (18m) 5ml denně. Myslíte, že to stačí?
@peba12 Dávkování
Děti od 1 do 5 let užívají denně 10 ml ve dvou jednotlivých dávkách (1 kávová lžička odpovídá zhruba 5 ml).
Co je na tom nejasného? Od 1 - 5 let prostě lžička ráno, lžička večer, je to vitamín, podporující chuť k jídlu, ne nějaký nebezpečný dryják. Já tedy doporučení na lécích dodržuji, tak jak je psáno a nepolemizuji o nich.

@klea81 Buď ráda, že chodíte jen na prevence. Ale kdyby jsi si s dětmi prošla s tím co já, tak už by jsi také pri každé teplotě nad 39 byla opatrnější.