icon

Hysterický pláč a problémy s dýcháním u kojence. Máte zkušenost?

denisazn
4. kvě 2025

Zdravím maminky, už nevím kudy kam, tak zkouším sílu internetu , jestli si někdo neprochází/neprošel tím samým. Dcera 10 týdnů mi od jejího druhého týdne neustále pláče, ale hystericky, skoro celý den. Jde to až do zčervenání a kolikrát ji musím fouknout do pusy, aby se nadechla. Je neodložitelná. Dříve to začínalo až navečer, kdy to odpovídalo prdikům. Jenomže později se to začalo protahovat a ona začíná dá se říct po probuzení. Ve zkratce držím dietu skrz podezření na abkm, pediatr nám předepsal i speciální mléko jak s jinak štěpenou KB tak i bez ní. Pláče pořád. Typy na prdiky jsme vyzkoušeli úplně všechny přes espumisan, pupík, nahřívání atd. Zároveň, když byla menší hezky zvedala hlavičku (snažila se past koniky), teď s tím má problém a moc jí to nejde, už ani poloha na tygrika se jí moc nelíbí. Děkuji všem za zkušenosti 🙏.

eli61
4. kvě 2025

Co sa tyka toho placu neviem, ale podla tu hlavicku nedviha aj kvoli tomu ze je cela z toho plakania vycerpana, to by som az tak teraz neriesila skor ten plac, lebo jej nieco vadi...nam vzdy ponohol ten tygrik alebo ame jubpoloziki na chrbat a krutili nozickami alebo "bicyklovali" nozkami to pomaka tiez

gbp
4. kvě 2025

@denisazn zkusila bych navštívit fyzioterapeuta. může mít nějaké blokády. mě přišla malá taková jako v tenzi, neplakala teda nějak stále, ale nakonec jsme se tam dostaly až kvůli lezení a měla zablokovaný krk.

denisazn
autor
4. kvě 2025
@gbp

@denisazn zkusila bych navštívit fyzioterapeuta. může mít nějaké blokády. mě přišla malá taková jako v tenzi, neplakala teda nějak stále, ale nakonec jsme se tam dostaly až kvůli lezení a měla zablokovaný krk.

@gbp Byly jsme na kraniosakrální terapii, blokády zjistili a "odblokovali" , ale nepřijde mi, že by to nějak pomohlo. Mě malá právě v tenzi moc nepřijde.

denisazn
autor
4. kvě 2025
@eli61

Co sa tyka toho placu neviem, ale podla tu hlavicku nedviha aj kvoli tomu ze je cela z toho plakania vycerpana, to by som az tak teraz neriesila skor ten plac, lebo jej nieco vadi...nam vzdy ponohol ten tygrik alebo ame jubpoloziki na chrbat a krutili nozickami alebo "bicyklovali" nozkami to pomaka tiez

@eli61 Tygrik nám přestal zabírat a na prdiky opravdu děláme snad vše. Právě i cvičení nozkami

eridom
4. kvě 2025

Co ji uvázat do šátku? to je dobré i na prdíky . Vyprazdňuje se normálně? Dáváš jí vit D? Někdo ho nedává a prý to může být i tím ...

palja
4. kvě 2025
@denisazn

@eli61 Tygrik nám přestal zabírat a na prdiky opravdu děláme snad vše. Právě i cvičení nozkami

@denisazn já jsem měla obě holky uřvané. Sotva vstaly, tak bylo všechno špatně.
Musela jsem je pořád nosit v ruce. Blokady neměly.

antoinet
4. kvě 2025

Prosím vás, kraniosakrální terapie je šarlatánství, ne odborná pomoc, vezměte ji opravdu na neurologii a fyzioterapii.
V tom zoufalství bych začala šátkem plus bílý šum a hned zítra si dala kolečko odborníků. Držím palce, musí to být strašné.

crejzy
4. kvě 2025

Znám jednu paní které dcera taky extrémně plakala a chvíli trvalo než zjistili co ji je a byla to cystická fibróza. Můj syn byl taky uplakánek, ve dne v noci,málo spal, stále na ruce, ale hlavičku zvedal.
Tím chci říct, že bych dál s MUDr pátrala co malou trápí.

gbp
4. kvě 2025
@denisazn

@gbp Byly jsme na kraniosakrální terapii, blokády zjistili a "odblokovali" , ale nepřijde mi, že by to nějak pomohlo. Mě malá právě v tenzi moc nepřijde.

@denisazn nemusí být v tenzi. může se projevovat jinak. KISS syndrom. vydala bych se spíše na tu fyzioterapii. my teda v Hradci máme vyhlášený stacionář a tam nám pomohli.

levandule_k
4. kvě 2025

Vem ji k fyzioterapeutovi a ne na kranio, a to říkám jako někdo, kdo nemá problém s alternativou.

denisazn
autor
4. kvě 2025
@antoinet

Prosím vás, kraniosakrální terapie je šarlatánství, ne odborná pomoc, vezměte ji opravdu na neurologii a fyzioterapii.
V tom zoufalství bych začala šátkem plus bílý šum a hned zítra si dala kolečko odborníků. Držím palce, musí to být strašné.

@antoinet Šátek a nosítko jsme zkoušely, pláče i v něm. Na neurologii a fyzio jsme samozřejmě objednaní, ale bohužel jsou dlouhé čekací lhůty i přes naléhání, že je miminko nespokojene, plactive.. upřímně už zkouším cokoliv.

denisazn
autor
Autor odpověď smazal
denisazn
autor
4. kvě 2025
@crejzy

Znám jednu paní které dcera taky extrémně plakala a chvíli trvalo než zjistili co ji je a byla to cystická fibróza. Můj syn byl taky uplakánek, ve dne v noci,málo spal, stále na ruce, ale hlavičku zvedal.
Tím chci říct, že bych dál s MUDr pátrala co malou trápí.

@crejzy určitě, jen mudr s námi zatím jedna tím stylem, že holt některé děti jsou plačtivé, některé klidné.. Nevíte, jaké další příznaky dcera od paní měla?

janule0123
4. kvě 2025

@denisazn zažila jsem něco podobnyho s dcerou, pediatra mě rekla, ze musi jeste dozrát … no a začalo to přecházet až jsme začali s prikrmama, ale souvislost s jídlem odmítla- dcera nezvracela obloukem… uprimne 6 nedeli bylo moje nejtěžší období v životě… a celkově se to uklidnilo kolem roku… ale zůstali pravidelný party nad ránem, kdy dve hodiny brečela, nic nepomáhalo … az usnula vyčerpáním .. tyhle party přestali az začala mluvit …

lucieevita
10. kvě 2025

@denisazn a pláče i po jídle? Jako třeba do 10 minut, co se napapá? Nebo v klidu usne? A pláče až po probuzení?

denisazn
autor
10. kvě 2025
@lucieevita

@denisazn a pláče i po jídle? Jako třeba do 10 minut, co se napapá? Nebo v klidu usne? A pláče až po probuzení?

@lucieevita i občas po jídle. Jen spí díky tomu, že chodím s kočárem 2x denně. A i v něm je kolikrát hystericky plac než usne. Večer na spinkani usina u prsa a při spaní se děsně vrtí. Jen chci podotknout, že máme podezření na abkm a jako příkrm máme nutrilon care. To UM bez bkm nám nechtěla pít:(

zet83
10. kvě 2025

Meli jsme velmi podobny problem. Synovi jsou 3m. Ve chvíli, kdy uz plakal od rana jsem sla k detske. Ta nam napsala doporuceni na rehabilitacni do nemocnice, odtud mame poukaz na fyzioterapii. Uz jsme byli 3x na kontrole pro nove cviky, jeste mame 2 pred sebou a kontrola v nemocnici. Kde nam pry predepisi dalsi kolo na fyzioterapii. Sice "Vojtovka" je hrozny cvicit. Ale malicky prakticky uz neplace. Hodne se zlepsil po vsech strankach.

zet83
10. kvě 2025

Jeste me napadlo, syn starsi (budou mu v cervnu 2r). Ten mel take strasne boleni. Tam se prislo na to, ze se precpava, tak jsem musela drzet 3 hodiny mezi mlickem. Nestacil travit a porad dokola mu v brisku kvasilo . Po par dnech to bylo dobre.

orangutan123
10. kvě 2025

Mrkla bych se i na tichý reflux

lucieevita
11. kvě 2025
@denisazn

@lucieevita i občas po jídle. Jen spí díky tomu, že chodím s kočárem 2x denně. A i v něm je kolikrát hystericky plac než usne. Večer na spinkani usina u prsa a při spaní se děsně vrtí. Jen chci podotknout, že máme podezření na abkm a jako příkrm máme nutrilon care. To UM bez bkm nám nechtěla pít:(

@denisazn mohlo by to být i to mlíčko, vy tedy přísně držíte bezlaktozovou dietu? To je také hodně těžké pro začátečníka, držet opravdu přísně. Bude to buď ta alergie, která teda i dospělého umí velmi potrápit. Nebo potom nějaké to zablokování, kde bude třeba odblokování a cvičit. Nenechala bych se u doktorky odbít. Že prostě stále jen pláče a že to není normální. Já mám v dospělosti získanou alergii na lepek a co jsem si do bolestí užila, tak zlatý porod.

denisazn
autor
14. kvě 2025
@lucieevita

@denisazn mohlo by to být i to mlíčko, vy tedy přísně držíte bezlaktozovou dietu? To je také hodně těžké pro začátečníka, držet opravdu přísně. Bude to buď ta alergie, která teda i dospělého umí velmi potrápit. Nebo potom nějaké to zablokování, kde bude třeba odblokování a cvičit. Nenechala bych se u doktorky odbít. Že prostě stále jen pláče a že to není normální. Já mám v dospělosti získanou alergii na lepek a co jsem si do bolestí užila, tak zlatý porod.

@lucieevita ano, snažím se aby tam nebyla ani stopa mléka. Teď postupem času, pozoruji, že pláče hlavně kvůli bolestivým prdikum. Jen je to začarovaný kruh. 😑 Na odblokování jsme byly. Ještě nás čeká neuro a osteodynamika. Vše je samozřejmě s cekackou i přes naléhání, že je miminko nespokojené.