Intimní problém u tříleté dcery. Setkala jste se některá s takovou věcí?

16. dub 2021

Ahoj, maminky, omlouvám se za anonym a budu ráda, když mi napíšete, co si o tom myslíte. Koukala jsem dceři do pipky, jestli je vše ok a zda dělám dobře hygienu a došlo mi, že vůbec nevidím klitoris. Vše je jinak jak má být, ale tam, kde se spojují malé stydké pysky, nic není, jen ten spoj. Nikdy jsem se na to nezaměřovala, všimla jsem si toho až dnes. Na prohlídkách u dr. nikdy nebyl v tomto ohledu žádný problém, dr. kontrolovala v miminkovském věku a nijak stav nekomentovala. Setkala jsem se na jiných fórech s tím, že při špatné hygieně může zarůst, ale jak jsem pochopila, týká se to spíše miminek a jako doprovodný příznak je obtížné močení. Nic takového ale v našem případě není. Budu určitě konzultovat s lékařkou, ale vrtá mi to hlavou. Je možné, ze ještě vyroste? Setkala jste se některá s takovou věcí?

Moc děkuji.

zuzkasim
Autor odpověď smazal
Zobraz
janinasm
16. dub 2021

Jak koukáš do pipky? Já holku normálně omyju žínkou,ale že bych ji koukala do pipky nebo nějak zkoumala? To jako ne. To mi přijde divný....

zuzkasim
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
16. dub 2021

@janinasm Jasně, občas zkontroluji, jestli ji myju dobře, aby tam neměla takový ten bílý maz. Jsem máma, žádný úchyl. A právě proto, že jsem se na takové věci nikdy nezaměřovala, tak jsem si toho všimla až dneska.

meronym
16. dub 2021

@janinasm Mne zas prijde divne intimni partie holcicce nezkontrolovat nebo za tim hned videt neco uchylneho.

autor
16. dub 2021

@zuzkasim Nejsem troll. Znáš mě, na zdi si spolu povídáme docela často. Jen chci toto téma držet v anonymu. Od toho tu tato funkce je.

novamamina
16. dub 2021

Poradila bych se s dětskou. Srustat může poševní vchod ne? O klitorisu jsem neslyšela... Ale ani jsem se po tom nikdy nepidila. A je správne že to dceři kontrolujes. Taky to dělám...

autor
16. dub 2021

@novamamina Právě, o poševním vchodu vím a to jsem hlídala, když byla mimi. Na tuhle informaci jsem narazila na emiminu, ale šlo právě o čtyměsíční dítě. A to se dle té maminky řešilo nějakým drobným zákrokem v ordinaci. Moudrá z toho nejsem. Nechci nic podcenit...

zuzkasim
16. dub 2021

O.K., omlouvám se, tak tedy seriózně. Mám dceru a klitoris jsem jí nikdy nekontrolovala. Umyju tak, aby tam nezůstával žádný "tvaroh", víc nějak nestuduju. Beru to tak, že každá ženská v těch místech vypadá trochu jinak, teda aspoň se to říká, krom sebe žádnou jinou neznám, takže tomu věřím a nic víc za tím nehledám. Zarůst může poševní vchod, o ničem jiném jsem neslyšela.

autor
16. dub 2021

@zuzkasim Děkuji. Určitě v pondělí zavolám doktorku. Ono u většiny holčiček asi není třeba nic detailně zkoumat, protože je i při zběžné kontrole vidět. Mně to došlo až dnes, že je to tam poskládané nějak jinak. Spíš doufám, že tam je, jen to nepoznám, třeba kvůli trochu abnormální anatomii.

janinasm
16. dub 2021

@zuzkasim jo asi to bude troll

autor
16. dub 2021

@janinasm Nejsem troll, nevim, proč bych měla být. Jen mám zkrátka trochu nestandardní dotaz, protože jsem narazila na nestandardní věc a chtěla jsem vědět, zda má někdo podobné zkušenosti. Je tu hodně maminek a víc hlav víc ví.

novamamina
16. dub 2021

Vím že když byla moje ségra mimi, tak ji pipinu doktorka jako "roztrhavala". Deset vteřin řev a dobrý. Žádnou operaci nebo tak se to neřešilo.

veronicka89
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
16. dub 2021

@veronicka89 Díky za fotku, prosím ale, smaž ji. Jen dodám, že zde vyobrazený klitoris a klitorisvorhaut u dcery není, nebo je velmi malý a pro mě jako laika nerozpoznatelný. A to mě trochu znepokojuje.

veronicka89
16. dub 2021

A. Kolik je dceri... Pokud uz nejak vic ze vnima... 3 roky a vys... Asi bych ji nechtela trapit tim ze ji bude dr prohlizet...
Asi bych zavolala sve gynekolozce nebo se ji osobne zeptala... A popsala ji to...

veronicka89
16. dub 2021
veronicka89
16. dub 2021
autor
16. dub 2021

@veronicka89 To není špatný nápad, na svou gyndu bych mohla zavolat a optat se. Musím přiznat, že to mě vůbec nenapadlo. Díky. ❤️

veronicka89
16. dub 2021

🙂

malenka3
17. dub 2021

Předpokládám, že i doktorka genitál kontroluje, kvůli srůstům to dělat musí. Kdyby bylo něco jinak, jistě by si všimla, ale klidně se jí speciálně na to příště optej. Dětský genitál může vypadat jinak, nebála bych se toho, že tvoje holčička tam něco nemá.

@janinasm chápu, že trollové tady mají žně, ale pro zdraví tvé dcery, pokud ji máš, doufám, že jí pipku taky kontroluješ. Na tom není nic úchylného, i o tuhle část těla je třeba se přece starat a umět poznat, kdyby tam bylo něco jinak než obvykle.

autor
17. dub 2021

@malenka3 Děkuju i tobě.
Otázku dám pryč, nechci vířit emoce a vaše odpovědi mě uklidnily. Jsem asi zbytečnej plašan.

malenka3
17. dub 2021

Lepší plašit zbytečně než pak něco řešit pozdě, optej se doktorky, ale vsadím boty, že to bude dobrý 🍀

autor
17. dub 2021

@malenka3 Díky ❤️
Dotaz nějak nejde smazat, nechápu. 🤔

malenka3
17. dub 2021

Tak to nemaž, nemusíš být první, ani poslední, kdo se na to ptá, někomu to třeba pomůže.

hezz17
17. dub 2021

@janinasm tak se radsi zamyslo nad sebou a vasi rodinnou hygienou a neodsuzuj ostatni. Protoze to, ze zakladatelka kontroluje dceriny genitalie je naprosto normalni a zadouci 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ je to jeji mama proboha. Stejne jako ji cisti zuby tak ji meje i rozkrok...

autor
21. dub 2021

Ahoj, tak jen pro informaci, kdyby se někomu stalo u holčičky něco podobného. Mluvila jsem s dr. a opravdu i klitoris může u malých dětí zarůst. Hodně prý záleží i na anatomii celého orgánu, některé jsou náchylnější. V pátek jdeme na minizákrok, je potřeba to tam trošku rozvolnit a zvládne to pediatrička v ordinaci.
Moc díky všem za rady. 🙂

veronicka89
21. dub 2021

Ty jo... Ja bych z toho asi mela trauma...

Drzim palce at to probehne co nejhladseji a pro dceru rychle a bezbolestne... Bobinka... 💓

autor
21. dub 2021

@veronicka89 Není proč, je to řešitelné a bude to bez následků. Jsem ráda, že jsem to řešila. Asi to budu muset ještě více hlídat. A děkuji 😉

veronicka89
21. dub 2021

Me by asi vadila kdyz by mi dr delala neco s pipkou...

Jojooo dobre jste udelaly 👍🙂