Já už nevím. Exém? Alergie?

kristyn.g
10. črc 2020

Ahoj máte někdo zkušenosti s takovou vyrážkou. Začalo to před pár měsíci na lýtkách a dost se mu to rozlézá. Přestali jsme používat sprchové gely, po oleji do koupele se mu to začalo lepšit ale dneska už je to zase hrůza. Takhle to vypadá na začátku. Mám v obličeji ale červené jako ekzém. MUDr řekla vyřadit dráždivé potraviny. Ale zatím jsem nepřišla na to čím by to mohlo být. Včera táta koupil dětské sušenky a tvarohový koláč... Také jsem ho musela namazat proti slunci. Tak nevím jestli to je třeba alergie na lepek , na slunce nebo na ten krém na slunce... už jsem z toho na mrtvici jenom se to zhoršuje a nemůžu přijít na příčinu.

levandule_k
11. črc 2020

Dráždit může prací prášek, aviváž, tělové mléko, krém proti slunci, mýdlo na ruce. Neříkám, že nepoužívat krém proti slunci ani jinou kosmetiku, jen si člověk musí najít svoji značku, kterou snese, po některých se zkrátka obsype. Jako teenager jsem si musela zvykat na slunko postupně, jinak mi vyskákala vyrážka.

Na ekzém se mi osvědčila lopuchová mast.

S potravinovou alergií zkušenost nemám, ale může mít alergii na laktózu, sóju, vejce, kuřecí maso, cokoliv.

Když se mi jednou za čas udělá ekzém, tak mi ho zhoršují tyto potraviny: čili, zázvor, kari a některé mořské potvory. Někde jsem četla, že při ekzému není dobrá ani čokoláda, ale té jsem se nikdy nevzdala 🙂. Vypozorovala jsem, že projevy ekzému mi zhoršuje stres, napětí, kdy nejsem tzv. ve své kůži, ale nyní jsem ok a ekzém ani sluneční vyrážku nemám.

lula86
13. črc 2020

@kristyn.g tak jak píše @levandule_k a určitě bych třeba zkusila s jídlem dávat jednotlivé dráždivé potraviny víc dní takhle nejlépe se to pozná jestli je to alergie na potravinu nebo třeba kosmetiku. Syn měl také problém s některou kosmetiku že mu na vyrážku nefungovala ale naopak zhoršovala, musela jsem postupně přijít na nejšrtenější způsob a třeba pár dní ho vůbec nemazat a potom zkusit něco jiného. Takhle na fotce bych řekla že to může být klidně alergie na sluníčko. Nedostával nějakou novou potravinu?