Jak často brali krev vašemu miminku?

anguly
29. říj 2015

Jak často brali krev vašemu miminku a při jakých příležitostí? Mně to připadá, že našemu chlapečkovi berou krev při každý blbosti. Je mu 9 měsíců a mám pocit, že mu brali krev víckrát než mně za celé dětství... Jdemem k doktorce s kašlíkem radši vezme krev. Jdeme tam s vyrážkou... radši vezme krev. Pak nás pediatrička nás vždycky pošle někam na vyšetření vše je v pořádku nic nezjistí,... no a tak radši preventivně ještě vezmou krev.

Nejhorší je, že má maličkatý žílečky a strašně blbě se mu ta krev napichuje... tak ho vždycky mordujou třebas i hodinu ☹ A tim, že mu tu krev berou celkem často, tak se to spíše horší... já na to už přestávám mít nervy.

Na jednu stranu jsem ráda, že je hlídanej, ale na druhou stranu takhle ho furt trápit... když je to jinak zdravé miminko.

eileenk
29. říj 2015

Ježiš, to je hrozný trápení - dceři 6,5měs brali krev zatím jen v porodnici! Není to spíše na změnu pediatra???

anguly
autor
29. říj 2015

@eileenk taky už uvažuju, že paní doktorku vyměním,... ale můj chlap byl proti, že je hloupé abych někam dojížděla, když máme doktorku v místě bydliště. Ale tam chodím vždycky úplně vynervovaná co zas bude... a to mi za to nestojí.

bajana
29. říj 2015

@anguly v pôrodnici...má 14m...ak máš možnosť,zmeň lekára ... do 18-ky ho chudáka riadne "vycicia" 😖

frndafrrr
29. říj 2015

Tak to je mazec, asi jsou opatrní ...ale musí ti být prcka strašně líto. Mladej bude mít 5 let a krev mu brali jen v porodnici.

lv
29. říj 2015

kromě krve na zjištění crp - za což jsem ráda, nemusí mít nějaká atb při virozách malé krev ještě ze žíly nebraly. starší asi 2x za život v téměř 8 letech.

betelgeuzz
29. říj 2015

Jako vyloženě mu berou krev, nebo jen kapka krve na CRP? Obě holky měly ten odběr z patičky v porodnici, mladší brali několikrát v porodnici, pak každé jednou, nebo 2x CRP a mladší měla jeden odběr kvůli zjištění imunity.
Jestli s odběrem nesouhlasíš a příjde ti zbytečný, tak ho samozřejmě můžeš odmítnout.

ducik
29. říj 2015

@anguly skoro dva roky a krev jen v porodnici. Ale mladej nebývá nemocný. U dr jsme krom preventivek byli dnes poprvé.

pavly
29. říj 2015

-Pokud bere mudra CRP,tak super, také jsem ráda,že ho naše má a nedává zbytečně ATB.
-Pokud bere krev ze žíly jen kvůli kašli-tak se mi to nezdá?? Kvůli možné alergii bych to ještě pochopila.....
Jinak tvoje otázka-dceři brali krev poprvé letos-7,5 let, na moji žádost (kvůli mým a bratrovo nemocem)
-malému krev do 9 měsíců bohužel nebrali, od 9 měsíců velmi pravidelně, napřed po měsíci, nyní po 2,3měsících....
Vím, jak je to ps. náročné a nechěla bych to podstupovat jen kvůli kašli ☹

anguly
autor
30. říj 2015

@betelgeuzz kapku krve na CRPčko mu brali jen jednou kvůli kašli (a to jen proto, že mu dělali 2 dny předtím krevní obraz na neurologii) jinak mu berou krev normálně ze žíly.
Uvažovala jsem, že bych odmítla, ale doktorka mi nic neřekne a já nevim, jestli má podezření, že je to něco vážnějšího... A když se zeptam tak mi řekne... "To uvidíme až po té krvi"

... No a když už mu brali krev po páté preventivně... a nikdy se nic neukázalo... tak už mě to fakt štve.

Já s mrňousem chodim k doktorce v začátcích nemoci, aby mi kdyžtak poradila co s tím, aby se mu to nerozjelo... A vždycky to dopadne tak, že jdeme na krev.

betelgeuzz
31. říj 2015

@anguly tak stejně ses z toho odběru nakonec nic nedozvěděla. A s jakýma nemocemi k dr chodíš? já tam chodím jenom s horečkou, když trvá víc, jak 3 dny. ono dřív dr stejně nic moc nepozná. po těch 3 dnech udělá dr CRP a vždycky bylo nízký, takže nic jim stejně nedala a za den, dva teplota přešla.

anguly
autor
31. říj 2015

@betelgeuzz No nedozvěděla...
On ještě nikdy neměl teplotku nad 38° a když už má zvýšenou teplotku, tak max 2 dny. Ale u doktorky jsem byla s tím, že mrňous kašlal a úplně chraptěl. Pak měl hnusný kašel. A teďka naposledy byl pořád unavený, míň papal a pak se mu udělali takový podivný pupínky na zádech.
...naše paní doktorka nechce, abych mu dávala nějaký sirupy nebo kapky na kašel bez jejího doporučení do 1 roku...

Jinak mu brali několikrát krev na neurologii a genetice (což teda docela beru a jsem ráda, že mi ho proklepli v této oblasti) , protože je trošku línej (měl axiální hypotonii - teď už jsme to prý rozcvičili a jeho svalové napětí už je v normě).