Jak dlouho trvá, než sourozenec chytí neštovice?
Ahoj zajímá mě za jak dlouho cca u vás chytil sourozenec neštovice? Vím že každý to má jinak, ale jsem z toho lehce v nervu. Pořád je kontroluji a nic. Nejvíce se bojím u prostřední dcery, protože je atopik a i blbý štípanec od komára je schopná rozškrábat do krve 🙈 Lituji, že jsem jí nenechala naočkovat, ale už je pozdě, o očkování jsem se dozvěděla až z diskuzí na netu 🤦♀️ Starší dcera 9 let přinesla neštovice před 15 dny. Zbývají holka 6 let a kluk 20 měsíců. Celou dobu byli všichni 3 spolu v kontaktu, normálně si spolu hráli, spali atd. Ani jeden ze zbývajících nemá žádný příznak. Starší dcera měla teplotu, nevolnost atd. v pondělí a ve čtvrtek se osypala. Je možnost, že by to mladší děti nechytili i přes nepřetržitý kontakt? Děkuji za odpověď 😊
@anonymka227 dej tantum verde na tampon a s tím mu to mazej. Dřív se to vysuší.
@anonymka227 u nás dva dny, ve středu dcera první pupínek, syn v pátek první. Neštovice měla starší ze školky, tak k nákaze mladšího muselo dojít v šatně při vodění a vyzvedávání.
Taky je ted deti meli a u nas to bylo presne 14 dni rozestup
@anonymka227 tak malej 14ty den od vysypání dcery 🤣🙈 jak zvládáte?
@sanoela děkuji za zprávu a za optání 😊 tý jo docela vám závidím že už víte na čem jste. Malý zvládá řekla bych že dobře. Mazat se samozřejmě vůbec nenechá, což jsem předpokládala 😅🙈 rozškrábal si jich jen pár, na zadku, za krkem a ušima. Jinak průběh řekla bych lepší než ta starší dcera. Neštovice má menší, nemá je tak naplněné vodou. Starší měla úplně mega velké puchýře, které udělali úplné prohlubně v kůži 🙄 mladší dcera stále nic 🤦♀️ 20 dní od pupínků nejstarší dcery 🤦🏻♀️
@sanoela a jak zvládáte vy? 😊
@martina1317 děkuji za odpověď 😊
@anonymka227 Dcera vás chce zřejmě napínat až až do konce😁 jo malej ten se taky.nechce nechat mazat. Jediný co mi dovolí je Imazol pod plenou 🙏 zřejmě tím, že to zná😁 jinak spásný jsou pro nás fenistilovy kapky aspoň se nedrbe ikdyz největší výsev čekám ještě, dneska druhý den teprve.

Kdyby jste některá měla tip jak zvládnout neštovice u takhle malých prcků, budu vděčná 😊