Jak dlouho trvá, než sourozenec chytí neštovice?
Ahoj zajímá mě za jak dlouho cca u vás chytil sourozenec neštovice? Vím že každý to má jinak, ale jsem z toho lehce v nervu. Pořád je kontroluji a nic. Nejvíce se bojím u prostřední dcery, protože je atopik a i blbý štípanec od komára je schopná rozškrábat do krve 🙈 Lituji, že jsem jí nenechala naočkovat, ale už je pozdě, o očkování jsem se dozvěděla až z diskuzí na netu 🤦♀️ Starší dcera 9 let přinesla neštovice před 15 dny. Zbývají holka 6 let a kluk 20 měsíců. Celou dobu byli všichni 3 spolu v kontaktu, normálně si spolu hráli, spali atd. Ani jeden ze zbývajících nemá žádný příznak. Starší dcera měla teplotu, nevolnost atd. v pondělí a ve čtvrtek se osypala. Je možnost, že by to mladší děti nechytili i přes nepřetržitý kontakt? Děkuji za odpověď 😊
@chumlee71 ani trošku 😅🙈 jsem už fakt zralá na bohnice 🤦🏻♀️ už aby to bylo za námi 🥴
@anonymka227 tak ať to máte brzo za sebou, nám to takhle minulý rok zkazilo dovolenou
@anonymka227 dcera neštovice nemela.Nechytla je pri různých příležitostech ve skolce a pak ani od mladšího bratra,který je měl jak z učebnice.
Ted v 11 letech nemá protilátky 🤷🏻♀️
@anonymka227 dcera měla 3 roky, syn 6 let. Už jsem myslela, že to nechytne, ono jo a až po 21 dnech.
Dvouletak to u nas od ctyrlete nechytil. A to ted maji obdobi, ze si hrajou na pejsky a kocicky a lizou si ruce a tvare... 🤦♀️
Ale nutno rict, ze starsi mela fakt dost mirny prubeh, mela jednu davku ockovani (na druhou mela jit dalsi tyden...).
U nás také 21 den, už jsem si myslela,že je dcera nedostane....Syn šel ten den po nemoci do školky,dceru jsem ráno oblékala na plavání a na zádech byl první.
U nas to bylo cca tech 14 dnu od chvile, kdy si starsi stezoval na "stipance", coz se behem par dnu ukazalo jako nestovice, protoze je mel najednou vsude.
U nás to bylo po 14 dnech.
Já se toho bála protože mladšímu bylo 7 měsíců a zvládl to v pohodě.Jen pod plenkou to měl nejhorší.Hodně mu pomáhaly koupele v hypermanganu.
@jana_zofie 😅🤣 tohle mě fakt rozesmálo a to jsem předtím měla solidní depku 🙈 takže děkuji za pobavení 😅 třeba to bude tím očkováním 🤔
@podestatka
@fatal_error
@pakeros holky děkuju za odpověď 😘 tak to vypadá že ten komu se to neprojevilo do 14 dnů, toho to čeká až po 3 týdnech 🙈🤦♀️ chjo doufala jsem že to bude rozmanitější 🙈 starší měla solidní pupínky, ale zase se vydržela fakt neškrábat, ale pochybuji že by je nenakazila 😣
U nás po 13 dnech se začal osypávat mladší
Dcera to chytila ze školky po 14 dnech (od první vlny). Syn a očkovaný manžel to chytili taky přesně po 14 dnech. Dcera měla nejmírnější průběh (ani jí to moc nesvědilo, to já v 13 letech jsem z toho lezla po zdi), mladší syn toho měl víc, i teploty a vypadal dost zničeně. Manžel měl několik pupínků a byl znaven.
@ninive211 děkuji 😊
@daasqua děkuji za odpověď 😊 zítra to bude 16 dní a zatím ani náznak ničeho 🙈
U nás přesně 14 dní. Malá měla 15 měsíců když to chytla od starší a hrozný průběh. 40 horečky, pupínků měla asi tisíc a to není nadsázka,.jenom na hlavně jsem jich napočítala asi 250. Málem jsme skončily v nemocnici. Také si vyčítam, že jsem nenaockovali. Má hodně hlubokých jizvicek po tom. Jo a známý to bylo přesně po 21 dnech. Takže fakt různě. Ale vím o jednom, že to mladší nechytli vůbec. No držím palce
@anonymka227 přesně 14 dnů
@kikicha177 děkuji za odpověď 😊 vypadá to buď do těch 14 dnů nebo pak až 21 a my samozřejmě musíme čekat 🤦🏻♀️ dnes je to 16 dní a nikdo nic, ta nevědomost kdy/jestli je na tom nejhorší 🙈 ten váš průběh mě tedy mrzí. Pokud tohle přečkáme bez neštovic, očkuji hned.
@keysi90 děkuji za odpověď 😊
@anonymka227 kamarádka má 2 dcery, u druhé mi tvrdila, že to určitě nechytila, že už je to dlouho (měly jsme se vidět) a večer mi psala,že má pupínky. Bylo to přesně 21.den.
@fifinka2020 Děkuji za odpověď 😊
@fifinka2020 jinak to mi pořád tvrdí i manžel, že už by to určitě měli, ale on si to nenechá rozmluvit 🤦♀️
Jediné co mě trochu udivuje je to, že prostřední dcera chodí do školky a žádné neštovice nepřinesla. Ve školce žádný papír nikdy o neštovicích nevysel, nikdo nic neříkal a teď z učitelky vypadlo že od nového roku jim tam postupně odpadávají děti na neštovice a dcera ale vůbec nic. Musím říct že mě to teda naštvalo, protože školka může alespoň varovat že tam něco takového je, aby se rodiče mohli zařídit. Takže teď otázka jakto, že to ve školce ještě nechytla? 😅 Jako určitě má lepší imunitu než první dcera, ta odpadne při každé rýmičce. Tak nevím no 🤔
@anonymka227 u nás taky syn měl ve školce dvakrát neštovice a nechytil je. A z toho jednou je měl jeho nej kámoš, takže byli pořád spolu a pak je nakonec chytil od mladšího bráchy.
@anonymka227 u nás to bylo po 10dnech
@chumlee71 tak to je fakt zajímavé 😅 očividně ti, kteří je jen tak nechytí mezi dveřmi mají inkubační dobu dlouhou 😅 podle slov učitelky to tam frčí ve velkém, každé 2,3 týdny někdo odpadne, ale že by dali info, že to tam řádí 🤷🏻♀️
@veruuu_kubesovic děkuji za odpověď 😊
Náhodou někdo zkušenost s neštovicemi u atopika by nebyl? 😊 Ve svém okolí nikoho takového bohužel nemám a starší dcera nemá s kůží žádný problém 🙈
Holky tak update, nejmladší teď usnul, prohlídla jsem mu hlavu a nad uchem neštovice. Po 16 dnech od výsevu nejstarší dcery. Přes den si nenechá nikam sáhnout ani namazat opruzený zadek, takže jsem zvědavá jak tohle budeme mazat 🙈🙄 držte palce ať není průběh katastrofa 🤦♀️

@anonymka227 asi jsem tě nepotěšila viď?😅