icon

Jak pomoci dítěti se častými nemocemi ze školky?

6. únor 2025

Ahoj maminky, já už jsem fakt bezradná.. a to dcerka školku tak miluje.

Ani jeden týden nevydrží ve školce, snad jen 1x
Už jí jsou teda 4, tak je už 2. rok ve školce a stále nemocná.
Věcně trpí na streptokoka.. takže má věčně antibiotika..
Ted tedy měla zápal plic, měla zase léky a doma byla 3 týdny i kvůli té chřipkové epidemii a od pondělí byla ve školce a vydržela jen 4 dny a opět nemocná. Horečka, rýma s ucpaným nosem a je jí zle. Dávám něco na podporu imunity (imuglukan - hlíva nám nepomohla) a od doktory i nějaké léky na imunitu na předpis a stejně nic.
Já už jsem fakt vyřízená, je mi ji strašně líto.. našla si tam i kamarádku a furt chce být ve školce, ale nejde to.. trápí jí to a mě trápí, že je smutná.. a ještě nemocná, to už jsem úplně hotová.

Nějaké rady a tipy co by jí už mohlo zabrat, aby nebyla takhle nemocná? Děkuji moc za každou radu 😔

pe_tu_ss_ka
7. únor 2025

Zkuste mrknout na instagramu na Petru Zehnálkovou. Jinak nám zabraly až betaglukan biocell, reishi a acerola od mycomedica, a pak od NAHS do nosu sinuorega a pak ještě tymianove kapky nejdřív s černým bezem a pak jsem si už troufla jim dát tymianove kapky s manuka medem. Teď už dávám jen houby od mycomedica a při náznaku rýmy sinuorega. Tříletá chyběla od září 2x týden a starší jen jeden týden.

vlasta1981
7. únor 2025

Ja měla zlatého stafylokoka i streptokoka už nic nezabíralo jen betaglukany

vlasta1981
7. únor 2025

@vlasta1981 Betaglukany jsou známé pro své imunomodulační účinky, což znamená, že mohou pomoci posílit imunitní systém. Tyto účinky jsou způsobeny tím, že betaglukany interagují s buňkami imunitního systému, jako jsou makrofágy a dendritické buňky, což pomáhá podpořit produkci protilátek a buněčné imunitní odpovědi.

adula000
7. únor 2025

@pe_tu_ss_ka ten betaglukan to je jen v kapslích ?

mmichaella
7. únor 2025

My dáváme glukanek, mollers Rybí olej, lipozomalno vitamín C. Deti prakticky nejsou nemocné. Toto doporučuje i Pediatrie s láskou na IG nebo tak nějak...

pe_tu_ss_ka
7. únor 2025

@adula000 ano, ale dá se vysypat na lžičku. Jen se musí dávat na lačno a asi 30 minut před jídlem. Dávám oběma dětem hned po probuzení a než se rozkoukají, tak můžou snídat.

adula000
7. únor 2025

@pe_tu_ss_ka a jaké je to chutově? dcera je hrozná, jestli bych to do ní dostala?

pe_tu_ss_ka
7. únor 2025

@adula000 my to doma všichni polykáme, tak vůbec netuším.. dcera začala polykat tabletky nějak po 2 roce, co to odkoukala od staršího.. takže nám tenhle zádrhel odpadl.. ale když se to dá na lžičku s vodou, nebo jinou tekutinou, určitě to nebude hnusné

pe_tu_ss_ka
7. únor 2025

@adula000 ale kdyby to nezvládla, je ještě dračí sirup, a ten dětem chutnal.. dvaa se stejně na lačno. Jen tam není betaglukan, ale je tam reishi, acerola a cordyceps a nějaká bylinka.. také je to od mycomedica

adula000
7. únor 2025

@pe_tu_ss_ka děkuji kouknu

mmichaella
7. únor 2025

Glukanek i ostatní co jsem psala jsou sirupy. Dětem to dávám od roka

atomix
7. únor 2025

Nechte si zkontrolovat nosní mandli.

fioreta
7. únor 2025

To je klasika v těch školkách. Já bych si dupla na učitelky, aby posílaly domů nemocné děti, prostě nekompromisně. Nebo prostě natvrdo říct kolegům rodičům, nezlobte se, ale máte očividně nemocné dítě, tak si ho vezměte domů a uzdravte si ho, ať ve školce nenakazí ostatní děti. Jako já už jsem z toho taky byla nešťastná, když jsem přišla do školky a už v šatně jsem slyšela samé kašlání, ve třídě kašlání a málem mě trefilo...
Teď jsem našeho malého tady měla doma, dneska je to 14 dní, co je doma, měl ATB, sirup, prášky a v pondělí jde konečně do školky. Taky budu doufat, že tam vydrží 🙏
Já mu na imunitu dávám čerstvě vymačkanou citronovou šťávu na lžičce s medem. Taky sem tam bere céčko, obyčejný celaskon a pro zpestření má Vibovit želé 🙂

mafulin
7. únor 2025

Pokud máte možnost, tak ji nechte po dobrání atb ještě 2 týdny doma. Ať se to tělíčko dá do kupy. Doplňte probiotika, prášky, nebo třeba i kefiry jestli Vám vypije. I orální probiotika, bactoral. Preventivně bych doporučila třeba lichorerisnici, klidně na měsíc 2x denně.
A z vlastní zkušenosti moc doporučuji paní Jarmilu Podhornou. Dá se s ní komunikovat telefonicky nebo emailem. Sestaví léčebnou kúru na míru.

misa_pise
7. únor 2025

Nám Betaglukan imu taky pomohl.

lenerka1
7. únor 2025

@fioreta Jen paní učitelka není lékař a nemůže posuzovat zdravotní stav. Loňské kašle prý trvaly 2-3 měsíce, ač dítě už nebylo nemocné. Stejně tak kamarádky syn měl alergický kašel a kašlal většinu roku, často mu záchvat spustil přechod ze zimy do tepla, takže kašlal právě v šatně. Teď jsem na rodičáku, tak je mi to fuk, můžu mít dcerku doma, jak je potřeba, ale už teď se bojím, co budu dělat, když mi doktorka ukončí ošetřovačku, ale aktivní učitelka dceru nevezme, že ještě zakašle.

Na různé koky také doporučuji tinktury od paní Podhorné, jinak nám skvěle pomohl pobyt u moře...dávám dětem vše, co minulý školní rok (betaglukany, rybí tuk či vhitashine, acerolu), ale letos jsme teprve podruhé nachlazení, loni jsme jeli v nemocích už od září až do června s občasnou návštěvou školky.

petulkadodo
7. únor 2025

Je důležité celkově budovat imunitu. Synovi jsou 4, v dětské skupině je od roku a marodí cca 2x ročně, atb měl v životě 2x na angínu. Co nám konkrétně pomáhá nevím, dáváme imunoglukan sirup, vitamin D a dětská probiotika. Doma nepřetápíme, syna dle mé matky oblékám hrozně málo a přechody do auta z auta i v zimě syn absolvuje zásadně jen v mikině. Po nemoci vracím do školky hned. Většinu viróz máme jen třídenních. Co důsledně dodržujeme je mytí rukou po příchodu z venku nebo ze školky a převlečení ze školkového oblečení.

me_druhe_ja
7. únor 2025

@petulkadodo podle mě to je prostě kus od kusu. Některý děti jsou nemocný málo a některý furt. Ať děláš co děláš. To, co popisujes, praktikuju taky (hlavně doma žádný pretapeni, to je nejhorší máme 20-21, na spaní 17-18), vyzkoušela jsem všechny možný kombinace vitamínů, imunuoglukan, rybí oleje...no všechno možné....myjeme ruce okamžitě, jak přijdeme domů, převlékáme se....hned s prvním náznakem rýmy nasazuju kalobu, mořskou vodu, větráme, používám difuzér s eukalyptem..
A stejně 💩💩. Prostě rýma je u nás vždy min na 14 dnů. Do toho oba kašel, dcera větší, protože má astma. Ale horečky teda nemívají, to zas ne. V 90% je to fakt jen rýma. Nějaká viróza s horečkou a k tomu zánět středního ucha ( u staršího) je tak 3x za rok což jde. 😀 naštěstí tady se do školky naprosto běžně chodí s rýmou a kašlem, takže se mě to až tak nedotýká. Teď teda byli týden doma, neboť byly ty teploty a to ucho, ale letos poprvé.
Nově zkouším ještě kozí kolostrum, to je poslední věc, co jsem ještě nezkusila..😀 tak třeba zabere😀