icon

Jak posílit imunitu u dítěte s častými nemocemi?

helcakab
5. pro 2021

Dobrý den, už si nevím rady. Syn 4,5 let. Přes 2 měsíce doma že školky. Mykoplasmata, spalova angina s hospitalizaci. Antibiotika skoro měsíc. 2 dny ve školce po 2 měsících a znovu kašel rýma. Z alergologie vybrán lék imunor efekt nula, nyní nasadili broncho vaxom. Na orl řečeno, že mám uvažovat o vytržení nosních mandlí do toho se mi moc nechce. Na alergo nic nezjištěno, mírný deficit v buněčné imunitě. Betaglulany u nás efekt nula. Je nějaká rada co na imunitu? Venku trávíme hodně času. Úplně se děsím toho, až se budu za rok vracet do práce od mladší dcery ☹((

Strana
z2
me_druhe_ja
8. pro 2021

@blondynka400 Tak mě těch 21 přes den přijde tak nějak v poho, pokud člověk sedí, čte si, kouká na tv.....na spaní 18. To mi tak vyhovuje. U nás mě sere ta ledová podlaha.....To je zlo .... Nicméně děti to nijak na nemocnosti neovlivňuje. Taky jsem spíš zastánce studenějšího odchovu. 😀 A fakt znám lidi, co doma topí na 25 i víc. To je masakr. Byla jsem u kamarádky v paneláku, takže teplo samo o sobě, ona Tilia ještě děti v dlouhym body a teplácích. Já dětska svlikla do plínky. 😀 by chciply. 😀 sama jsem se vařila ve vlastní šťávě. 😀

blondynka400
8. pro 2021

@hojda jak jsem napsala, já to chápu. Ale když mám dítě, které má "problém", tak to buď chci řešit a nebo hledám výmluvy viz to co píšeš (ač neříkám, že je to jednoduché to změnit). Každopádně třeba na chalupě mám k dispozici pouze běžná kamna na pevná paliva i tak se mi daří držet konstantní teplota do 20 stupňu. Takže za mne je to fakt o tom, že buď chce a nebo hledáš výmluvy. Ale teplota v bytě/domě není jenom samospásná, jeto jenom jedna z věcí, co vše ovlivňuje.

blondynka400
8. pro 2021

@me_druhe_ja chápu, že ti to přijde v poho, vlastně jo, je to fajn, příjemné a pohodlné... Ale pro imunitu dětí, které jí geneticky nemají úplně ok je to prostě moc. Ledová podlaha tak jedině předělat na podlahové vytápění, kde je skutečná teplota nízká, ale pocitová relativně vysoká a to válení na podlaze bude ok (ač za mne dětem v ničem nevadí se válet pod ledové podlaze, to spíš vadí nám). Já mám kamaráda, co topí na 27 😀 Děsně nerada k ním chodím, to se prostě nedá.... Ale uznávám, že já jsem lehce extrém, lety jsem toto dost vyšperkovala a za mne je toto nejlepší, co jsem mohla pro sebe udělat. Ale v ČR se to moc nenosí....

hojda
9. pro 2021

@blondynka400 Rodiče předělali kotel na uhlí už hodně dávno na plyn, ale pořídili si i kamna do kuchyně. Když se zatopí plynem, je teplo všude stejné, když zatopí v kamnech, tak je v kuchyni horko, v obýváku akorát a v koupelně zima, v ložnici se netopí. Tak to prostě je, je to bodový zdroj tepla a nejde mít všude stejnou konstantní teplotu. To jsou prostě fyzikální zákony a s tím nic neuděláš. Taťka je v důchodu a tak si s topením může přes den fakt vyhrát, už to má vykoumané, že když pustí na kamna větrák, tak se teplý vzduch přesune až do obýváku, ví které dřevo jak hřeje, ale rovnoměrnou teplotu s kamny v bytě mít nikdy nebudeš. Když se sejdeme celá široká rodina, tak v kamnech vůbec topit nemůže, protože jak vydáváme všichni teplo a spojí se to s těmi kamny, tak je tam klidně taky těch 27 stupňů a to se fakt nedá, takže když je sešlost, tak se v kamnech netopí. Je výmluva to, že někdo nemá peníze na výměnu topení v celém domě? Když ani vlastně neví, jestli by se to opravdu nějak projevilo na zdravotním stavu dítěte, protože to fakt nikdo dopředu nemůže vědět. To prostě není malá investice, abys jí mohla dělat lusknutím prstu a s nejistým výsledkem, nehledě na to, že ani nevíme, zda nějaká jiná možnost než kotel u nich přihází v úvahu. Nemusí tam být plyn, tepelné čerpadlo taky není pro každého (ten neustálý hluk, někteří lidé nesnesou, kamarád málem prodával dům, když si soused dal na svůj dům čerpadlo a nasměroval ho na jeho dům) a vytápění domu elektřinou je sakra drahé. To musí říct zakladatelka, jestli je pro ní snížení teploty v bytě snadno dosažitelné, nebo to s jejich vybavením nejde, já vycházím z toho, že psala o kotli a tam je ta regulace prosta náročnější .... ještě je plno jiných cest, co může udělat pro zlepšení zdraví dítěte a nemusí to být hned investice ve statisících.

monik39
10. pro 2021

@helcakab Dobrý den, jestliže syn bral antibiotika je přirozené, že je teď náchylnější a méně odolný. Antibiotika bohužel ničí všechny bakterie i ty přátelské. Jejich obnova může trvat půl roku i déle. Je vhodné nasadit kvalitní probiotika, ideálně tekutá. Až 80 % naší imunity je ve střevech, na to se často zapomíná. Kdyby vás zajimalo více informací, klidně mi napište 🍀☀️

Strana
z2