Ahoj holky, prosím poraďte nevím co mám dělat mám dceru má čtyřky nahoře prohnilé jedno dvojku pokaženou a má dva roky nechtěla spolupracovat protože vzhledem k tomu že ji už trhaly zub ma špatné zkusenosti.To jsme měli taky problémy dokonce s jídlem nechtěla jíst kvůli tomu protože už jí to moc bolelo a teď kňoura celou noc ale doktoři mě objednali s tím že ona půjde u toho jako na anesteziologii(uspani,což je v pořádku,bohužel na normální jen rajský plyn nemáme). Ale až 31 srpna a to mě chtěli objednat až na únor dalšího roku. Poraďte co mám dělat,ona fakt každou noc proplace,ale zase tri zuby trhat jen tak asi není vůbec růžový. Jsem na nervy, Fakultní nemocnice Ostrava.
@pomoztekacence Jak se stane, že dvouleté dítě má tolik pokažených zubů?
Tohle je hodně těžké, protože kapacita je omezená. Maximálně můžeš zkusit zavolat jinam, jestli nemají dřívější termín a dojet si někam přes půl republiky, když budeš mít štěstí.
@levandule_k vyřešeno 1.7.jdeme na věc. Děkuji
@pomoztekacence Super.
@pomoztekacence je fajn, že si sehnala dřívější termín. Jen jsem chtěla napsat, že bych na noc klidně dávala Ibalgin nebo paralen. Ať se aspoň trochu vyspite. Posílám hodně sil, ať vám to rychle uteče a vše se pak podaří, aby měla malá klid❤️
@pomoztekacence dvoulete dítě a má zkažené zuby ??? To neznáte kartáček? Zavolej i jinam a koukej to řešit, i když možná u vás zbytečně vyhozené penize
@pampelina18 nebyla bych tak hrrrrr v soudech.
@terulin děkuji
@pampelina18 karma je zdarma
@hanyzka11 jsi hodná,děkuji moc
@pomoztekacence trochu mimo mísu ne ? Já se ptám zda nezná kartáček a ty karma je zdarma 😂😂😂 karma se používá, když přeješ někomu něco špatného a ne když se ptáš na to zda znáte kartáček 😂😂😀
@terulin nikoho nesoudim jen se ptám. Čištění zubů je základ prevenci proti kazů a pak je i dle stravy, jestli bašti od rána do večera sladký tak se nedivím, že má zkažené zuby. Ale na dvouleté dítě to je moc brzo, tam bude špatná hygiena. A to že má prohnilé zuby není dědičné.
@pampelina18 těch důvodů může být víc. I matka, která omezí cukry a čistí jak o život, může mít dítě se zkaženými zuby ve dvou letech. Není to obvyklé, ale není to taky úplně ojedinělé. Ani to nemusí být dědičné.
Já jsem třeba jedna z nich a věř mi, že je to obrovský stres, který řeči lidí, co mají hned ve všem jasno, násobí. Kolikrát já slyšela, co jsem asi zač, protože to je přece všem jasný…. Až teda na zubaře, kteří se o péči o moje dítě radí napříč světem.
@pampelina18 ty narážky si nechej,to víš že zná,používá ho víc než dvakrát denně tak asi tak.
@terulin máš pravdu stres je to velký,zvlášť když se snažíš aby bylo vše v pořádku.
@pomoztekacence já mám výhodu, že malá, je extrémně spolupracující. Jediný problém jsme měli v Motole, kdy jí pořád chtěli držet a nechápali, že sama sedne a nehne se třeba hodinu, ikdyž budou trhat.
Takže mně minula hrůza ordinace.
Ale třeba když jdeme někam k doktorovi, který jí nezná, a ona na něj otevřela pusu… nebo když měli ve školce dny zubní hygieny a hygienistka jí koukla do pusy… jako to nepřeju nikomu, co jsem si vyslechla.
@pomoztekacence ale nezoufej, když čistíte a nežije na bonbónech, tak u druhých je velká naděje, že to bude lepší. (Aspoň mně to všichni říkají)
@pampelina18 Mám 8 letou bez kazů a 5 letou, která má kazy bohužel už opravené 3... Naštěstí nijak velké a bolestivé kazy, protože se to zachytilo včas, chodíme k zubaři opravdu velmi poctivě, co půl roku. Doma zubní péče u obou dětí stejná, ne-li lepší u té menší... Problém je v tom, že ta malá si před rokem zažila několikaterá antibiotika za sebou, nemocnici a alergologii s tím, že nafasovala inhalační léky, které bohužel také vliv na sklovinu mají. Už 3x (vždy po půl roce na prohlídce) ji zubař fluoriduje zuby v ordinaci, doma 2x týdně má speciální gel. Na zuby sonický, klasický kartáček, zubní nit i mezizubní kartáček. Večer strávíme čištěním zubů minimálně čtvrt hodiny. Čistí jako jediná (na doporučení zubaře) i v poledne po obědě ve školce, ale i tak mi zubař řekl, že bohužel tam kazivost je... Jen doufám, že ty léky vysadíme než bude mít stálé...
Opravdu to vůbec nemusí být o zubní hygieně a ani stravě. Ona má ráda "maso", na sladké není... Když dostane čokoládu, dává jí sestře.
Chápu, že držet dítě dlouhodobě pod analgetiky (Ibalgin?) je blbý, ale "aspoň to"? Ono Buhužel ty termíny jsou mizerný všude, obávám se, že na pojišťovnu si nepomůžete ani pokusy v jiných městech. Minimálně v Praze jsou ještě horší.