Jak řešit roupy ve školce a v rodině?
Dcera přinesla ze školky roupy, je to druhý případ, o kterém vím. První byl u sousedů. Ti to nahlásili okamžitě do školky, ale školka nijak nereagovala a hle, teď to má dcera a kdoví, kdo ještě. Nahlásím to hned ráno také. Do školky nepůjde. Ale chtěla jsem se zeptat na zkušenosti, jak reaguji vaše školky na roupy?
A když je měly vaše děti, přeléčili jste celou rodinu nebo jen děti? Mám ještě doma dceru, která má plínky, chodí na nočník, ne jako dcera na wc. Spí odděleně. Myslíte, že je třeba přélečit i jí? Příznaky zatím nemá. Děkuji za info
@chris_n no oni nejsou hned dospělí a nedokáží hned klást nová vajíčka. Ale problém je, jak jsem psala, setkala jsem se akorát tak s opovržením a řečmi, že jejich děti nic takového nemají a ještě jsme byli za prasata. Logika, no. Lékař opravdu může stanovit jiné schéma, je potřeba komunikovat. U nás naštěstí Vermox zabírá dobře.
@tahejhula ta doba je cca dva týdny... Pokud jsi si vzala léky třeba v neděli, když jsi to objevila, už si mohla dva dny před tím ty vajíčka spolknout...
U nás to jakože zabralo, když se prelecila celá rodina. Ale bohužel třeba po půl roce znova. Což je nejspíš problém, že se to nosí z nějakého kolektivu no.... Plus zelenina. Naposledy jsme měli podezření na salát z pizzerie
@chris_ @tahejhula Když měl syn roupy a ještě chodil na nočník, bylo vidět, jak z něj (po tabletě Vermoxu) společně se stolicí vyšlo i dost červů - Jenže se hýbali... Bylo to tak vždy (že se ještě hýbali), takže ta tableta teda ani nezabijí nejen vajíčka ale ani ty červy. Ale snad jich aspoň většinu vypudí, no. Je to zátěž pro organismus. ale fukčnost nevím nevím :(. Teď v létě se aspoň děti dobrovolně dávkují česnekovou pažitkou a jinými "dobrotami", tak snad máme na čas klid, doufám.

@tahejhula no když se nad tím zamyslis, tak to schéma po 2-3 týdnech opakováni prostě není dostatečně... Je nějaká inkubační doba, než se vylíhnou. Když peosvihnes ten správný moment, tak už tam ty červy zase máš a můžeš roznášet vajíčka.... Nehledě na to, že v pribalaku se píše, že se má udělat kontrolní vyšetření po půl roce a nikdo to nedela