Jak účinně léčit bradavice u dítěte?
Krasný den,
poradíte mi prosím co účinného na bradavice u dítěte, chytla je nejspíš v bazénu. Má je na chodidle a s černými tečkami.
Jen ne vypalování pokud možno.
Děkuji.
Synovi naopak pero bradavice zhoršilo a ta největší se rozšířila. Takže musel na vypalování a pak na ty menší dostal vodičku na předpis. Nicméně muž používá duofilm a ten je asi nejlepší. Pokud se poťupká jen bradavice, tak nepálí.
Máme velmi dobrou zkušenost s Kolodium forte. 2 ze 3 bradavic už má syn pryč, stačily na to dvě kůry (vždy se používá 10 dní, pak 5 dní pauzy, a to se střídá, dokud bradavice zcela nezmizí). Poslední bradavice patrně bude potřebovat i čtvrtou kůru, ale postupně se vylupuje, takže věřím, že už se blížíme ke konci. Celé ošetření je zcela bezbolestné, což pro mě bylo podstatné.
Babská rada, co tenkrát poradila pediatra, byla cibule namočená v octu, to se přiložilo na bradavici. Jako dítě jsem tohle nesnášela, neskutečně mi to smrdělo a bylo to zdlouhavé, ale nakonec to zabralo.
Za pár let jsem měla bradavici zase. Lidi mě strašili, že když půjdu na kožní, že mi to budou vypalovat. Nic mi nevypalovala. Kožní mi jako na to psala Verrumal, taková průhledná tekutina, která udělá film na bradavici jako lak na nehty.
Jako samoléčba se dá použít propolis, bradavice se potře propolisem, na náplast se také kápne propolis a zalepí to. Já jsem tu odumřelou část bradavice vždy trochu odstřihla, nečekala jsem až vypadne sama, což nevím, jestli je úplně košer z lékařského hlediska.

Mám několikrát ozkoušeno toto a je to bomba, vždy pomohlo https://www.drmax.cz/endwarts-pen-3ml-pero-k-od...