icon

Jak velkou zodpovědnost má zverimex za zdraví prodávaných zvířat?

zuzkasim
24. únor 2020

Nikdy jsem nic podobného neřešila, proto se v tomto oboru vůbec neorientuji. Máme v podstatě poprvé v životě zvíře ze zverimexu (rybičky nepočítám), cca 2 měsíce. Nyní se zjistilo, že zvíře je nemocné (bylo nemocné už při zakoupení) a nakazilo se i naše dítě. Možná je to hloupost, ale uvažuji, kam sahá zodpověnost zverimexu? Asi jsem tak nějak počítala s tím, že zvířata zde jsou prověřená, možná jsem moc naivní. Štve mě to, dítě je nyní kvůli nemoci omezené (sportovní kroužky, režimová opatření), něco nás stojí léčba, něco nás bude stát veterina. Mám to brát jako nepříjemnost, která se bohužel občas stane nebo bych to měla se zverimexem nějak řešit? Omlouvám se, jestli se někomu zdá můj dotaz mimo, klidně mi bez urážek napište, ať to vezmu jako méně příjemnou součást života a krom doktorů nebudu nic dalšího řešit. Opravdu přemýšlím jen v teoretické rovině, je mi líto dítěte, které má svého mazlíčka a teď kvůli němu v podstatě "trpí".

Strana
z2
muhehehe
25. únor 2020

@marketa11112 A pitva byla? Mnohem pravděpodobnější je, že ten vrh i se samicí dostal k jídlu třeba chemicky ošetřený salát a všem selhala játra, než že chytil vzduchem něco (co??) od myší.

muhehehe
25. únor 2020

@zuzkasim Lysinky za ušima má morče normálně, některé trochu víc, některé ne až tolik (takže si to od svého předchozího morčete ani nemusíš pamatovat, u některých to není tak zřetelné... ale některá mají celkem veliké plešky). Ale pokud tam nemá suchá ložiska, strupy (můžou být i krvavé), ale je to jen čistá holá kůže, tak tohle plíseň není, to je oukej ;) Ale to ošetření je samozřejmě na místě. A na těchto místech obzvlášť, kde není srst (uši a okolí, okolí očí, čumáku, pupík 🙂 ), tam se plísním daří nejlíp.

marketa11112
26. únor 2020

@muhehehe vsimli jsme si,ze se myskam objevili zlute skvrny v ocich. Kazdopadne morcata byla zcela ok. Samice i samec po vystavach. Byli oddeleni kvuli mladym. Zradlo jsem hlidala. Meli jsme hole mysky od chovatele. Vse ok. Druhy den po prineseni bilych mysek ze zveraku to zacalo. Odpadli i nektere hole mysky. Zacalo to u nejslabsich jedincu. Zverolekar pricinu nezjistil. Kazdopadne to bylo krute. Clovek se s nima pipla kazdy den a pak tohle. Vzalo me to hodne. Dalsi jsme od te doby neporidili,nemam odvahu. A mys mi nesmi pres prah.

Strana
z2