icon

Jak zmírnit urputný kašel u dětí s covidem?

calvac
26. lis 2021

Nás syn (3,5 roku) má covid. Vše se dá zvládat až na kašel. Ten je šílený. Mudr doporučila Stoptussin, který syn bere už dva dny a efekt není žádný, kašel je spíše horší. Co jste dávaly na kašel u takto starých děti??? Jinak kašel je převážně suchý, jen chvilkami vlhky.

calvac
autor
26. lis 2021

@calvac ještě dodávám, že také bere třikrát denně půlku Dithiadenu.

rubesovak
26. lis 2021

Malému pomohl nejvíc Levopront a vysoké dávky colostra

calvac
autor
26. lis 2021

@rubesovak děkuji a myslíš, že mohu Stoptussin vyměnit za Levopront? Kombinovat oba léky určitě ne, že?

rubesovak
26. lis 2021

@calvac stejně ale kašel syna přešel úplně až po měsíci. Jsou mu 3 roky v září takže prcek a byla jsem z toho dost zoufala

rubesovak
26. lis 2021

@calvac kombinovat určitě ne, ale vyměnit bych zkusila. Mě doktorlw říkala že když do cca 4 dnů neuvidím zlepšení a lék změním

calvac
autor
26. lis 2021

@rubesovak a ten měsíc, než ho to úplně přešlo, jsi mu dávala co na ten kašel?

calvac
autor
26. lis 2021

@rubesovak nejhorší je noc, kdy i ten Dithiaden působí asi jen dvě hodiny.

rubesovak
26. lis 2021

@calvac začínali jsme myslím stodalem, pak měli stoptusin, mucosolvan a pak zabral ten Levopront. Jojo noc byla nejhorší vždycky. Nespali jsme snad nikdo a když už usnul malej tak jsem kašlala já... Navíc teda máme inhalator s vincentkou který jel několikrát denně

martt
27. lis 2021

@calvac S covidem zkusenosti zatím naštěstí nemam. Ale zkus mu k tomu udělat cibulový čaj s majorankou a cibulovy sirup . A namazat prsa obyčejným nesolenym sádlem a na to dát bavlněný kapesník. Synům to vždy na kašel pomáhá a synovi to pomohlo i při akutní bronchitidě, kdy cca 3 dny kaslal skoro nonstop.

calvac
autor
27. lis 2021

@martt děkuji, zatím jsem mu zkoušela dávat pouze cibuli s cukrem.

petulkadodo
27. lis 2021

@calvac Na tlumení suchého kašle je dobrý Sinecod, od tří let je to jako sirup, pro mladší kapky.

calvac
autor
27. lis 2021

@petulkadodo děkuji.

hojda
27. lis 2021

@calvac Tvarohový zábal
Tvarohový zábal zklidňuje dráždivý suchý kašel a spolehlivě utišuje i bolest na průduškách. Tvaroh nanesený na prsa během svého působení zahájí proces mléčného kvašení a začne pohlcovat zánětlivé látky, zmírní otok a povzbudí prokrvení. Netučný tvaroh jen velmi lehce prohřejte, aby měl přibližně teplotu těla a natřete ho asi v půlcentimetrové vrstvě na polovinu šátku, druhou stranou tvaroh přikryjte. Takto přeložený šátek přiložte na prsa a vše upevněte šálou. Tvarohový zábal nechte působit nejméně hodinu.

hojda
27. lis 2021

@calvac
@martt Cibule je na odkašlávání, pokud nemá hleny, tak ho bude dráždit ke kašli ještě více, na noc se také nedává.

klarasza
27. lis 2021

@calvac My na suchý kašel měli Levopront, dávala jsem dětem zábaly na krk a dostávaly lízátka Junior angin. Nebyl to tedy kašel související s covidem, ale i tak byl dost nepříjemný, suchý a dráždivý.

prejeta_zaba
27. lis 2021

Stoptussin je na nic, sám sobě odporuje. Silnější než Levopront je Robitussin. Pak už jedině něco na předpis - Codein, Prothazin i ten Dithiaden, ale jsou to driáky, nekrmila bych tím dítě nijak dlouhodobě a spíš využívala v krajních případech, kdy se dusí v noci. Jinak zvlhčovat vzduch, hodně pít, mazat nějakým tymiánovým krémem.

sebinka123
28. lis 2021

Já jsem se nedávno v lékárně dozvěděla, že ve stopptussinu je cosi, co dráždí ke kašli. Že tento přípravek se používá spíš na vlhký kašel.
Na suchý, dráždivý kašel, kdy syn v noci vůbec nemohl kvůli tomu spát a ani my, tak nám nakonec pomohl sinecod. Ještě je fajn ditustat, ale ten má teď výpadek.

prejeta_zaba
28. lis 2021

@sebinka123 Stoptussin obsahuje látku i na vlhký kašel (podporuje kašlání) i na zastavení suchého kašle - odporuje si. Což člověk musí uznat, je celkem na nic. 😁