Jaká je pravděpodobnost, že se syn nakazí neštovicema?

slegr71
1. led 2017

Ahoj. Jaká je pravděpodobnost, že se syn nakazí neštovicema. V pondělí to bude 14 dní, co jeho nejlepší kamarád byl ve škole a pak i s ním na atletice a v druhý den večer se mu objevilo několik neštovic. Celkem bych je i uvítala. Budeme sedm.

adypro
1. led 2017

Dost vysoká, nejčastěji se objevují tak 18. den od kontaktu s nakaženým.

veruli03
1. led 2017

Tak 50 50 😀 jde i o to jakou má imunitu protilátky atak. Každý je jiný třeba u nás to začalo tak že neštovice tehdy v 7 letech chytla od kamarádky já se držela a tehdy se mě mamka ptala jestli to chci mít za sebou jinak mě nechá naočkovat ale stejně není to 100% a může to být v dospělosti i nebezpečné (náš soused je měl 13 letech a teď asi po 12 letech se jim uměle podařilo tak mají malého ročního chlapečka). Tak tehdy si pamatuju že mamka vzala špendlík sestře propíchla jednu neštovici a potřela mi tím ruku no a já za 3 dny už taky osypaná :D tehdy neštovice tady u nás v okolí byla velká vzácnost takže k nám přišli myslím 4 děcka, z nich jeden 10 letý kluk který ty neštovice nedostal ale jeho brácha nic, tak píchli týden nic... a pak když měl dvanáct (teď zrovna vychází základku :D) tak nechalu mu udělat testy jestli ty neštovice prodělal nebo ne, no a asi měl jen jednu v hlavě protože prý prodělal :D ale bratranec jak tehdy byla neštovicová epidemie jak jsme je měli všichni tak je měl 3 krát vždycky jen pár pupínků a za měsíc už se osypal pořádně :D no to byla jedna z nejhorších nemocí co jsem kdy měla asi 3. :D 1. je 100% střevní chřipka při které mi bylo 3 dny tak blbě že sme skoro jeli do nemocnice nakonec tomu trochu pomohla smectla a v pořádku, 2. místo jak sem ležela v 10 v nemocnici s kopřivkou a chřipkou no ty vyrážky a horečky ještě k tomu byly chřipky takže tam nemohla semnou mamka zůstat ani návštěvy tak sem ty 4 dny těžce nesla :// no ale ty neštovice.. připadala jsem si jak bradavičnatá žába a pak sem si je i loupala :/ jak sem chtěla být zase hezká :D no nakonec jsem teda byla díry v obličeji po nic ale tak zahladily to drahé masky a půjdu na laser takže snad v pohodě 🙂

pav_la
2. led 2017

Těžko říci. Nase 3 děti byly celý den v kontaktu s dítětem, které se za 2 dny osypalo, a nenakazil se ani jeden. Asi dobrá imunita.

lv
2. led 2017

@veruli03 když jsi byla za 3dny osypaná, už jsi byla tak 11dnů nakažená, výsev po 3 dnech není, jen tak na okraj.
@slegr71 je to dost pravděpodobné, případy, kdy se při styku s infekčním člověkem nenakazí jsou, ale spíš výjimečně.

japona
2. led 2017

@slegr71 Za týden budete vedet🙂

palomitacheca
2. led 2017

@slegr71 my byli u kamarada na navsteve cele odpoledne, nas syn si hral v pokojicku se synem kamarada. Jeste behem nasi navstevy se tomu jeho synovi objevilo par cervenych flicku a vecer nam pak kamarad volal, ze z flicku jsou prvni pupinky asi nestovic. O 14 dni pozdeji se osypal nas syn a o dalsich 14 dni pozdeji i nase dcera.

jajulin
2. led 2017

U nas byla vlna nestovic ve skolce pred tremi roky. Nase dr. rikala, ze pokud syn chodi do skolky, urcite je dostane - a nedostal. Dostal je az ted v 7 letech, kdy tu opet nestovice radi. Pro zmenu ted do skolky chodi nase prostredni a taky porad nic, i kdyz nestovice uz jsou ve skolce mesic, a postupne se osypaly snad vsechny deti. Asi fakt zalezi na kazdem diteti a jeho momentalnim stavu imunity.