Jaký sirup proti kašli na noc?

6. lis 2022

Maminky prosím, dcera má vlhký kašel. Mam doma Mucosolvan a Stoptussin. Nejsem si jistá, jestli na noc dát ten Stoptussin na zklidnění a přes den ten Mucosolvan na vykašlávání? V letáku nepisou, že by byl jeden z nich přímo na noc. Nechci teď volat na pohotovost kvůli takové blbosti 🙈

ajja87
6. lis 2022

Stoptussin na noc, Mucosolvan pres den, aspon tak mi to vzdy říká doktorka i v lékárně, ze ten Mucosolvan nejpozdeji do 5 hodin večer, zd podporuje vykašlávání a hromadění hlenu a ze v noci to pak hodně dráždí, ten Stoptussin je zase na uklidneni.

pavicka
6. lis 2022

@ajja87 mam stejny nazor 🙂

klaarusa
6. lis 2022

Dcerce proti kašli na noc zabírá jedine Fenistil kapičky.

ajja87
6. lis 2022

@klaarusa jo ty Fenistil je taky dobry k tomu přidat

autor
6. lis 2022

@ajja87 Děkuju moc, nebyla jsem ji jistá, jak to právě naposledy doktorka říkala.

autor
6. lis 2022

@pavicka Děkuju

autor
6. lis 2022

@klaarusa Ten nemám, potřebovala jsem jí něco dát hned. Ale děkuji.

autor
6. lis 2022

@ajja87 Děkuji. Třeba koupím někdy priste.

prejeta_zaba
6. lis 2022

Na noc léky za suchý kašel = na zklidnění - Levopront, Tussin, Sinecod, Robitusin. (Odstupňováno podle síly účinné látky)
Na den, pokud vykašlává hlen, lék na podporu vykašlávání - Mucosolvan, Bronchipret, Hedelix, Ambrobene, ACC. Nepodávat po 17. hodině, ať nenutí ke kašli v noci.
Jestli nemáš nic jiného než Stoptussin, dej na noc. Ale jinak je to lék, který by měl léčit oba kašle, čili si odporuje a je minimálně trochu zvláštní chtít kašel zároveň tlumit a současně podporovat vykašlávání. 🤷‍♀️
Ostatní zklidňující látky (Fenistil, Dithiaden, Codein apod.) Jedině při výjimečných případech, po poradě s lékařem. Určitě to dítěti nedávat při každém zakašlání.

autor
6. lis 2022

@prejeta_zaba Moc děkuju za podrobné info.

dixi86
6. lis 2022

Záleží, kdy dítě chodí spát. Na vykašlávání ale dávám max do 16hod. Na kašel nám více zabírá Stoptussin, ale na časté používání Fenistil kapky. Každopádně moc doporučuji psí sádlo a mazat.

jjasmina
7. lis 2022

Fenistyl kapky dávám na noc

izzylka
7. lis 2022

Nám dr píše na noční kašel Aerius a teda jako jediný synovi fakt pomáhá 🤷 ale my máme teda super dr a fakt ji stačí jen zavolat a poprosit ať pošle recept... 😅

autor
7. lis 2022

Děkuji maminky, už mám vyřešeno.