Je bezpečné podepsat revers při léčbě RS viru?
Ahoj holky mám na vás prosbu. Uz jsen v nemocnici s malou (7m) měla rs virus ale lehký průběh. Už ležíme v nemocnici 9 den a stále nás nechtějí pustit. Přitom malá nebyla ani na kyslíku ( brejlicky) ani antibiotika nedostává jediný co tak má inhalátor po 8h. A odsávání rymi. Malá má vše v pořádku saturace i dýchání jen je zahlenena a musí to vykašlat. Myslíte si že mohu podepsat revers zítra doma mám taky přístroj na dychatko a odsávat rýmu mohu také doma. Děkuji za rady už jsem zoufalá.
Tak oni vědí mnohem lépe, proč tam tu malou mít. Je to furt malé mimčo a nic bych nepodceňovala. Vím, že je pro tebe náročné tam být zavřená taky, ale vydrž to a s malou běžte domů, až řeknou oni.
@mina2000 ty ses neptala proč vás ještě nechtějí pustit? Věř mi, že kdyby to nebylo nutné, pustí vás domů 😉 bezdůvodně si tam nikdy nikoho nenechávají, i z hlediska prevence nozokomiálních nákaz...a jen tak mimochodem RS viry jsou viry tudíž se na ně ATB nedávají, bylo by to neúčinné.
@mina2000 ty ses neptala proč vás ještě nechtějí pustit? Věř mi, že kdyby to nebylo nutné, pustí vás domů 😉 bezdůvodně si tam nikdy nikoho nenechávají, i z hlediska prevence nozokomiálních nákaz...a jen tak mimochodem RS viry jsou viry tudíž se na ně ATB nedávají, bylo by to neúčinné.
@hasara33 drží nás tady kvůli hlenům, že pokud nezačne kašlat tak tu musíme být, pardon ale to tady mohu být klidně další měsíc.. malá má jinak vše v pořádku poslechove i saturace všechno má ok. Vy píšete že na viry se nedávají antibiotika, zajímaví že tady s námi ležela holčička s tím samím a antibiotika dostávala 👍
@hasara33 drží nás tady kvůli hlenům, že pokud nezačne kašlat tak tu musíme být, pardon ale to tady mohu být klidně další měsíc.. malá má jinak vše v pořádku poslechove i saturace všechno má ok. Vy píšete že na viry se nedávají antibiotika, zajímaví že tady s námi ležela holčička s tím samím a antibiotika dostávala 👍
@mina2000 jak říkám, kdyby to nebylo nutné, pustí vás domů 🤷🏼♀️ nicméně pokud chceš domů, tak na to právo samozřejmě máš a můžeš podepsat reverz 🤷🏼♀️ nechala bych si na tvém místě od ošetřujícího lékaře vysvětlit znovu proč vás nechtějí poslat domů, respektive jaká rizika z toho pro dítě plynou 😉
A jinak na samotnou nákazu rs viry se ATB nedávají, protože by to bylo k ničemu, ale samozřejmě tělo je po nákaze oslabené a je tedy snadno přístupné bakteriálním infekcím, takže holčička, která tam ležela musela mít nějakou přidruženou bakteriální infekci, na kterou pak dostávala ATB 😉
@mina2000 hele, je zřejmé, že neznáš ani základní rozdíl mezi léčbou virových a bakteriálních infektů, vážně si myslíš, že jsi v diagnostice stavu dcery lepší než lékaři a nic jí nehrozí? Vezmeš si to na triko? Převezmeš odpovědnost za to, co se stane, pokud se doma náhle zhorší a nebude po ruce hned lékař, aby jí pomohl? Lékaři nedrží pacienty v nemocnicích pro svou potěchu. Ano, pobyt v nemocnici je diskomfort, ale jde o zdraví tvého 7měsíčního dítěte...

Za mne ne, počkala bych, až nás propustí. Nikoho si tam nenechávají jen tak. Když ses zeptala, kdy půjdete domů, co ti řekli?