icon

Je bezpečné podepsat revers při léčbě RS viru?

mina2000
25. dub 2026

Ahoj holky mám na vás prosbu. Uz jsen v nemocnici s malou (7m) měla rs virus ale lehký průběh. Už ležíme v nemocnici 9 den a stále nás nechtějí pustit. Přitom malá nebyla ani na kyslíku ( brejlicky) ani antibiotika nedostává jediný co tak má inhalátor po 8h. A odsávání rymi. Malá má vše v pořádku saturace i dýchání jen je zahlenena a musí to vykašlat. Myslíte si že mohu podepsat revers zítra doma mám taky přístroj na dychatko a odsávat rýmu mohu také doma. Děkuji za rady už jsem zoufalá.

1pomnenka
25. dub 2026

Za mne ne, počkala bych, až nás propustí. Nikoho si tam nenechávají jen tak. Když ses zeptala, kdy půjdete domů, co ti řekli?

nanyh
25. dub 2026

Tak oni vědí mnohem lépe, proč tam tu malou mít. Je to furt malé mimčo a nic bych nepodceňovala. Vím, že je pro tebe náročné tam být zavřená taky, ale vydrž to a s malou běžte domů, až řeknou oni.

hasara33
25. dub 2026

@mina2000 ty ses neptala proč vás ještě nechtějí pustit? Věř mi, že kdyby to nebylo nutné, pustí vás domů 😉 bezdůvodně si tam nikdy nikoho nenechávají, i z hlediska prevence nozokomiálních nákaz...a jen tak mimochodem RS viry jsou viry tudíž se na ně ATB nedávají, bylo by to neúčinné.

mina2000
autor
25. dub 2026
@hasara33

@mina2000 ty ses neptala proč vás ještě nechtějí pustit? Věř mi, že kdyby to nebylo nutné, pustí vás domů 😉 bezdůvodně si tam nikdy nikoho nenechávají, i z hlediska prevence nozokomiálních nákaz...a jen tak mimochodem RS viry jsou viry tudíž se na ně ATB nedávají, bylo by to neúčinné.

@hasara33 drží nás tady kvůli hlenům, že pokud nezačne kašlat tak tu musíme být, pardon ale to tady mohu být klidně další měsíc.. malá má jinak vše v pořádku poslechove i saturace všechno má ok. Vy píšete že na viry se nedávají antibiotika, zajímaví že tady s námi ležela holčička s tím samím a antibiotika dostávala 👍

hasara33
25. dub 2026
@mina2000

@hasara33 drží nás tady kvůli hlenům, že pokud nezačne kašlat tak tu musíme být, pardon ale to tady mohu být klidně další měsíc.. malá má jinak vše v pořádku poslechove i saturace všechno má ok. Vy píšete že na viry se nedávají antibiotika, zajímaví že tady s námi ležela holčička s tím samím a antibiotika dostávala 👍

@mina2000 jak říkám, kdyby to nebylo nutné, pustí vás domů 🤷🏼‍♀️ nicméně pokud chceš domů, tak na to právo samozřejmě máš a můžeš podepsat reverz 🤷🏼‍♀️ nechala bych si na tvém místě od ošetřujícího lékaře vysvětlit znovu proč vás nechtějí poslat domů, respektive jaká rizika z toho pro dítě plynou 😉
A jinak na samotnou nákazu rs viry se ATB nedávají, protože by to bylo k ničemu, ale samozřejmě tělo je po nákaze oslabené a je tedy snadno přístupné bakteriálním infekcím, takže holčička, která tam ležela musela mít nějakou přidruženou bakteriální infekci, na kterou pak dostávala ATB 😉

miryp
26. dub 2026
@mina2000

@mina2000 hele, je zřejmé, že neznáš ani základní rozdíl mezi léčbou virových a bakteriálních infektů, vážně si myslíš, že jsi v diagnostice stavu dcery lepší než lékaři a nic jí nehrozí? Vezmeš si to na triko? Převezmeš odpovědnost za to, co se stane, pokud se doma náhle zhorší a nebude po ruce hned lékař, aby jí pomohl? Lékaři nedrží pacienty v nemocnicích pro svou potěchu. Ano, pobyt v nemocnici je diskomfort, ale jde o zdraví tvého 7měsíčního dítěte...

lv
Včera ve 12:24

Jak jste dopadli, už se mimi lepší?