icon

Je bezpečné vynechat dávku antibiotik kvůli spánku?

7. pro 2021

Ahoj holky, chci se jen zeptat. Malá měla lehounce zarudlý krk, dostala prý protilátky z prsa, takže jsme angínu podchytily, prý jsme byly na začátku. Od minulého pondeli bere po 8 h antb., teď mě asi proklejete, ale máme strašně hlasitý sousedy, takže usinam velmi pozdě, stalo se mi 2x ze jsem zaspala budik na 3 hod, tudíž jsem 2x vynechala… jsem proste tele.. 😭 ale má otázka zní, zítra jdeme k MUDr už na kontrolu - dnes v 19 hod dostala antb a má je ještě dostat v 3 hod, jenomže v 6 vstavame a mala mi usina tak okolo půlnoci, pak ji budim na antb a uspavam ode 3 až do 5 třeba 😭 nechci se vymlouvat, mala je proste nespavec a za to nikdo nemůžeme, ale vadilo by kdybych ji už dnes v ty 3 nebudila? Ať se alespoň trosku vyspime?…

Děkuji

klokanka31
•
7. pro 2021

Pokud ti usíná kolem půlnoci, proč jste si nenastavili antibiotika na 8, 16 a 24 hod?

autor
•
7. pro 2021

@klokanka31 Protože v 16 hod už zase spi a má odpolední spánek, já jsem je nasadila hned jak jsem přišla domu od MUDr, jsem si vubec nepropocitala casy 😏 teď už je to jedno, když je poslední den

hojda
•
7. pro 2021

Ale to si můžeš postupně upravit, pomalým posouváním na čas, který ti víc vyhovuje, určitě lepší než vynechávat dávku☹.

autor
•
7. pro 2021

@hojda tak teď už to vynechání nevrátím. Jednou to bylo tuším středa a podruhé v sobotu.. to už nemám jak vrátit, já jsem v životě antb neměla, u dcerky poprvé, tak jsem to nevěděla

autor
•
7. pro 2021

No raději to riskovat nebudu a holt se prospime třeba hodinu, než abych ji je nedala..

cuuza
•
8. pro 2021

Tak pokud chodí spát v 15, tak ji je dej před spaním. Nemusí být na minutu přesně, lepší plus minus hodina ale nevynechavat.

neomenia
•
8. pro 2021

Jak píše cuuza, lepší plus mínus hodina nebo dvě, což tedy není ideální, ale určitě nevynechavat, to je horší.

autor
•
8. pro 2021

@neomenia už je máme dobrane, mala je zdravá, pro příště to už vim, doktorka o vynechání též ví, takže dobrý