icon

Je naděje na zdravé dítě při riziku trizomie?

sojca
15. bře 2024

Ahoj holky, moje těhotenství evidentně nemůže být klidné a zalité sluncem. Včera jsem byla na 1.screeningu doktor ani nepipnul o fotku si mám říct v Praze. A jediné co jsem se dozvěděla, že mám střední riziko trizomie 18. chromozomu. A ještě pozitivní test na preeklampsii. Odcházela jsem z ordinace a venku se složila, že mám postižené miminko. Kdxz se mi to rozleželo tak jsem si byla schopna přečíst zprávu. No a pravděpodobnost trizomie 18. Ch. mám 1 z 637. Je nějaká naděje, že bude dítě zdravé? Vím že nejsme lékaři, ale přijde mi, že takhle vyděšených maminek bylo a je xy. Tak snad ty konce jsou hezké.

j.a.n.i
•
15. bře 2024

Ano, ta nadeje je cca 99,8% ze bude zdravé, resp. ze nebude mit tu trizomii.

utrikocku
•
15. bře 2024

@sojca jako to riziko mi nepřijde tak velké. Ale k paní dokrorovi Břečťakovi se objednejte je skvělý a opravdu je to kapacita. Budete vědět víc

1pomnenka
•
15. bře 2024

V Praze vyloučí Edwardsův syndrom a udělají podrobný test na preeklampsii. Vždyť tam píše, že se mu zdá lebka normální. Ničeho se neboj, dopadne to dobře.

cilkat
•
15. bře 2024

Klid... vypočtený číslo fakt není nijak tragické. Ze zprávy se zdá, že se jim nezdá něco v krevním odběru. Ale ten je to, co nejvíc lítá "ze dne na den", takže to může být třeba i nějakou prodělanou virozou, nebo třeba stresem z odběrů nebo tak. Prostě jdi na následné vyšetření a pravděpodobně bude vše ok.

pe_tu_ss_ka
•
15. bře 2024

Doktro Břečťák je opravdu dobrý. Byla jsem u něj v obou těhotenství. U syna se při 3D ultrazvuku přišlo na to, že mám hodně vody na svůj týden. Tak si mě vzal hned doktor Břečťák k sobě a tam se přišlo na to, že má syn vvv atrezie duodena. Takže jsme byli už před porodem informovaní a místo Podolí jsme domluvili porod v Motole, kde se na tohle specializují (z Podolí by ho převáželi do Motola samotného).

sojca
autor
•
15. bře 2024

Děkuji za zprávy, jsem objednána na 19.3. tak snad to dobře dopadne 🍀

anniej
•
15. bře 2024

Mela jsem 1:400 +-, taky Edwards. Vysly mi jeste jine vysledky dost pod normou, sla jsem tedy radeji na amniocentezu, jsou to 2 tydny zpet. Miminko je zdrave. Tvoje cislo taky neni nijak desive. Drzim palce 😊

barmil
•
15. bře 2024

@sojca Hanzlík je lidsky nemožný, nemluví, ale je pečlivý. Taky jsem od něj jela vyděšená k Bresťákovi a máme zdravého syna.

sojca
autor
•
15. bře 2024

@barmil Snad také budeme mít to štěstí 🍀

sojca
autor
•
15. bře 2024

@anniej To jsem moc ráda, že vám to dopadlo dobře ❤️

janule0123
•
16. bře 2024

@sojca v překladu to znamená ze je nemocné jedno dite z 637… které má stejné parametry u kterých došli u vás … takže mas celkem velkou šanci byt v těch 636 zdravých … a preeklampsie jde celkem dobře řešit už preventivně a výrazně se omezí propuknutí.. takže se zkus hodit do klidu, ať vám nejblizis víc stresem …

sojca
autor
•
17. bře 2024

@janule0123 Děkuji 😊
Nejhorší to bylo v první moment, když jsem se to dozvěděla. Teď doufáme, že nebudeme mít smůlu 🍀

janule0123
•
17. bře 2024

@sojca taky jsem měla nerva..: teda u druhého screeningu… byly tam cysty v hlavě… dávno už tam byt neměly.. naštěstí se za další měsíc ztratili .. v poměru jak bylo miminko veliký a jak byly veliké ty cysty- taky jsem z toho byla hotova

sojca
autor
•
17. bře 2024

@janule0123 To naprosto chápu, hlavně že všechno dobře dopadlo 🍀 Koukala jsem že v e-mailu nás zvou na genetickou konzultaci, teď se bojím, co nás tam asi čeká?
Doufám že se dozvím, zda je miminko zdravé, ať už se trochu uklidním

pe_tu_ss_ka
•
17. bře 2024

@sojca na genetické konzultaci se řeší rodinní příslušníci a s čím se léčí/léčili a zda se v rodinách vyskytla nějaká vývojová vada. Tam se pak buď doporučí odběr plodové vody nebo ne

sojca
autor
•
17. bře 2024

@pe_tu_ss_ka Aha 🙈 a já čekala, že nám rovnou řeknou, zda je miminko zdravé nebo ne. Budou mi dělat alespoň ultrazvuk ?

pe_tu_ss_ka
•
17. bře 2024

Nene byla to malá ordinace, kde se jen řešila rodinná anamneza, brala v potaz 1 a 2 screening. Nám z toho vyšlo, že není pravděpodobné, že by měl syn další vvv, ke které se váže vvv na trávicím traktu, co měl syn. Ale já byla dost v nervu, takže jsem na odběr plodové vody šla dobrovolně. Odběr mi dělal sám Břečťák U Apolináře.

sojca
autor
•
17. bře 2024

@pe_tu_ss_ka Jo ahá, ale tak zase ty už si byla i po 2.screeningu. Ve čtvrtek jsem byla pravé na tom 1. a když jsem poprosila o fotku miminka, tak si doktor odfrk, že si mám o fotku říct v Praze 🤷‍♀️

pe_tu_ss_ka
•
17. bře 2024

@sojca aha, no my byli na genetice na Karláku a posílal nás tam rovnou z toho 3D ultrazvuku Břečťák. I na nás ještě čekala ta paní tam. Další den jsem byla doma a ten další mě hned vzal Břečťák na ten odběr. U nás byl právě problém, na který se běžně přijde až po porodu, ale tím jak jsme byli na tom 3D a vlastně si pohlidali tu vodu, tak mě hned vyšetřili a potvrdilo se to. Držím palce, ať se u Vas nic nepotvrdí. Jen pokud vám doporučí ten odběr, tak bych chtěla toho Břečťáka.. jen pak je potřeba dodržet ten klidový režim..

fifinka2020
•
17. bře 2024

@sojca Věřím, že to bude dobre, prošli jsme si něčím podobným, kvůli svým nervům jsem si nechávala dělat ještě Panorama test (I když to bylo asi zbytecne).
A vy budete mít klid, že vás podrobné vyšetřili (já pak aspoň mela).
Jo a pro ostatní- je to MUDr BřeŠťák 😉

sojca
autor
•
17. bře 2024

@fifinka2020 Teď se jen modlíme, aby jsme to měli už za sebou a hlavně, aby bylo miminko zdravé 🍀❤️

pe_tu_ss_ka
•
17. bře 2024

@fifinka2020 mě se to opravilo, díky za umožnění 😆 psala jsem Břešťák

utrikocku
•
2. dub 2024

@sojca jak to dopadlo? ❤️

sojca
autor
•
3. dub 2024

@utrikocku Úplně jsem zapomněla napsat holky 💪
Vše dopadlo dobře, pan doktor Břešťák udělal ultrazvuk, vše změřil a snížil riziko 1z 8000. Takže jsme už žádné další vyšetření podstupovat nemuseli.
Teď mě 16.5 čeká druhý screening v Kolínské nemocnici, tak jsem zvědavá co si vymyslí tentokrát😂