icon

Je tu maminka, jejíž dítě přežilo SIDS?

renesmen
19. lis 2016

Dobrý den je tu nějaká maminka jejíž dítě přežilo SIDS ???? Chtěla bych se na něco optat děkuji ... :(

j.a.n.i
19. lis 2016

@renesmen Tak z logiky věci SIDS přežít nejde...

no_title
19. lis 2016

@j.a.n.i jde, pokud máte monitor dechu a zjistíte, že miminko nedýchá, o někom jsem četla, že ho zachránili a rozdýchali, ale už nevím, kde...

j.a.n.i
19. lis 2016

@no_title Pak se ale nejedná o SIDS.

renesmen
autor
20. lis 2016

Lékaři říkali že tobylo SIDS na které mi zemřel i prvnorozený syn to jsme nevedela o mnitoru dechu .. ted u dcery jsme ho měli a hnedka nás zalarmoval a manžel hnd do příjezdu zchranky prováděl resuscitaci která trvala přes 45 minut .. ted bojuje velkým otok na mozku v praze v nemocnici :(

veg
20. lis 2016

@renesmen jezis, to je mi strasne moc lito, uplne me to rozbrecelo, moc vam drzim palecky, at to ve zdravi prezijete

ivpad
20. lis 2016

Je mi to strašně líto a držím Vám palečky. Buďte silný

lv
20. lis 2016

Držím vám všechny palce!

majaaa82
20. lis 2016

Nocni mura kazdych rodicu. Ze srdce preji, aby to dobre dopadlo...

karlajasmine
20. lis 2016

Moc drzim palce, aby to dobre dopadlo.

mejan
20. lis 2016

Je mi to moc lito. Moc na vas myslim, at to dobre dopadne

stit
20. lis 2016

Dobry vecer,dcera se mi narodila 19.3.2015 ,10.52 vaha 3840g52cm planovany cisar v 37tt+4 chvili si polezela v inkubatoru pak mi ji dali na sestinedeli,druhy den v 21h me honila zdrav sestra ne od deti ze honem honem se ma mala napit at ji muze dat sedtrickam ikdyz jsem ji rekla ze krasne pila cely den drapla dcerku a prudce mi jeji hlavicku pritiskla na leve prso a odesla ja ale zacala citit ze male tezkne hlavicka hned jsem ji oddelala mala nedychala byla zlutocervena jeste ne modra hned jsem alarmovala sestru pribehla malou ozivovali a prevezli na neonatologii nastesti jsem rodila v Olomouci,byla v inkubatoru a pan primar mi zdelil ze to vubec neni dobre podchlazovali ji 72h a mozek byl podle grafu od 21h do 6h uplne bez funkce pak se zacal zvedat a funkce se obnovovali byli to pro me hodiny hruzy pozdeji mi lekarka co zachranovala dceru rekla ze ji davala 1%normalniho zivota uz pred 15lety mi tam lezeli dvojcatka a pan primar mi rikal ze mam neskitecnou smulu a ze to snad tentokrat dopadne dobre tehdy mi tam v naruci zemrel muj 3mes.syn Honzik dcerce je 16let a ma nejtessi stupen postizeni,ale zpet k tomu co se stalo 2015 nakonec jsem se rozkojila kazdou minutu co slo jsem travila s dcerkou prebalovala v inkubatoru mazala,koupala krmila i v noci po 12dnech udelali EEG bylo v poradku a po dvou dnech CT take bylo v poradku a pan primar mi rekl pricinu ze to byl SIDS,ze za to sestra ani janemuzeme a hlavne ze se to stalo v porodnici a ne doma

astyna
20. lis 2016

mě z toho úplně mrazí...koukám na syna, jak tahá za sebou plyšáčka na špagátku a přemýšlím, co by se stalo, kdybych se jednou v noci nevzbudila, že je nějaké ticho. Nedýchal, jen měl otevřenou pusinku a hleděl do prázdna, jako předporodní kurz jsem si dala první pomoc kojenců a tam nás dostatečně poučili, takže jsem ho úspěšně oživila a pár dní ho ještě sledovala a nespala nad postýlkou...Dusil se tehdy nestráveným mlékem, které se mu nějak dostalo do pusy a nemohl to vykašlat ven.

luciina
20. lis 2016

Kamarádka si také zachránila dítko. Nad ránem dcera přestala dýchat a díky tomu, že šla čůrat tak si toho všimla. Naštěstí je malá bez následků a nyní jí je 9let. Byly týden na pozorování a nic nenašli a bylo uvedeno, že to bylo SIDS. Po tomto jsem věděla, že si pořídím monitor dechu.

luciina
20. lis 2016

@renesmen Držím všechny palce.

stit
20. lis 2016

Moc vam preju aby malicka boj vyhrala moc drzim palecky aby byla v poradku

barulina
20. lis 2016

Nevim o tom nic,ale moc drzim pesti

astyna
20. lis 2016

@luciina

já jsem si nakonec na týden půjčila z nemocnice, ale i tak jsem se bála tomu věřit 😠 jakmile se dítě zvládne samo otočit, nebo aspon ozvat, je to pak už klidnější...

danny36
20. lis 2016

@astyna nám monitor zachránil syna. První noc doma začal v noci hulákat. Syn nic, manžel rozsvítil světlo - nic, zatřásl - nic a až ho štípl, tak se malý nadechl a rozplakal. A to se syn narodil den po termínu a měl skoro 4kila. I pro druhé jsme měli monitor.

stit
20. lis 2016

Po tom co se male stalo v porodnici,jsem monitor mela zapujceny az na 7mes.ale muj strach byl vyssi a mala nakonec spavala semnou v posteli a spava dodnes slysim ji dychat a jsem klidnejsi

renesmen
autor
21. lis 2016

@stit moc mě mrzí co se vám stalo ... :( mě na SIDS zemřel syn o monitoru dechu sem nevedela že existuje ... :( a vaše dcera jestli se smím zeptat měla otok na mozku nebo ne ?

stit
21. lis 2016

Nastesti nemela,hned jak ji napojili a dali do inkubatoru tak ji zacali podchlazovat doktor rikal ze je to nova metoda od roku 2010 a ze ji to mozna zachrani vedeli ze v tomhle pripade nesmi zahrivat kdyby tak ucinili myslim ze by to mozek nezvladl,doktor rikal ze je to na regeneraci mozku,dcera uz ma 19.mes a doktor z neurologie mi rikal ze je uplne zdrava,pry je Nikolka velky zazrak,kez by se zazraky deli vsem detem ktere maji podobne problemy jak moc bych si prala aby vsechny deti meli stesti jako moje dcera Nikolka

dzalli
2. únor 2019

Zdravim, kdyz jsem byla mala (cca kolem pul roku), sedeli mi rodice u vecere v kuchyni a ja si hrala v postylce blizko nich. Najednou si vsimli, ze se nehybu a nedycham. Okamzite me pry zacali ozivovat a volali zachranku. Dobre to dopadlo a na vysetreni v nemocnici jim sdelili, ze jsem naprosto zdrava a nic mi neni. Po tomto sdeleni je poslali domu. Nevim, co to tehdy bylo, pred 30ti lety se zadne nahle umrti kojencu tak neresilo, ale jako matka krasne pulrocni holcicky mam strach, aby ode me mala nemela k SIDS nejake dedicne predispozice, takze denne pouzivam monitor dechu a jsem aspon o malinko klidnejsi. Cist ty pribehy, jak lidi prichazeji o miminka, je hrozne.

saminomimino
2. únor 2019

@renesmen druhý novorozenec vám umírá na stejný problém?to bude něco špatného něco vrozeného to není úplně normální,držím palce