icon

Je vhodné střídat Nurofen a Paralen u dětí?

22. zář 2025

Dobrý den, dcera má od soboty 40 teď už 39..Ale o co mi jde ráno dobrý bez teplot jde spát po obědě probudí se nechám ji tristvrtě hodiny pak ji změřím teplotu a hned 39 dala sem Nurofen ..A pak zase klid a večer když jde spát zase ji vyběhne teplota ..Běhá skáče není unavená nic jí neboli ... Kašel ani rýma ..Mám volat doktorce ? Nebo dávat jen nurofen ? Vím že po 4h se střídá s panadolem ale když prostě nemá víc jak 38 léky ji nedávám...Jak je to tedy třeba po 6ti hodinach zase dám nurofen nebo střídám a panadolem ?
2) A jak je to když ji dám nurofen 5h je klid a pak šup na teplotu čekám na těch 6h ? Nebo můžu dát zase nurofen ..Jako nikdy malá neměla horečky až teď poprvé ... Myslím horečku která trvá více jak 2 dny ... Děkuji za odpověď

lv
•
22. zář 2025

Pokud je to méně, než 6h, střídej účinnou látku pracetamol = Paralen, Panadol atp. s účinnou látkou ibuprofenum = Nurofen, Ibalgin atp. Zítra doktorce zavolej, buď ji bude chtít vidět, nebo třeba ve středu, pokud to bude trvat.

kakba
•
22. zář 2025

Jestli má teplotu od soboty, je jeste brzo jit k doktorce. Nic vic ti nerekne nez to, ze stridat nurofen s panadolem. Nechavam dite behat v kalhotkach, at se trosku zchladi. Muzes dat octove ponozky, ale pouze kdyz bude mit teple nohy. Volala bych doktorce 4-5 den.

zmrzlinka
•
22. zář 2025

Nejlépe kdyby ji viděl pediatr.Jestli má angínu nebo močové cesty tak se akorát zbytečně trápí....

dashyyy
•
23. zář 2025
@kakba

Jestli má teplotu od soboty, je jeste brzo jit k doktorce. Nic vic ti nerekne nez to, ze stridat nurofen s panadolem. Nechavam dite behat v kalhotkach, at se trosku zchladi. Muzes dat octove ponozky, ale pouze kdyz bude mit teple nohy. Volala bych doktorce 4-5 den.

4-5 dnů? to by mě naše dr pěkně zjezdila, drží, že se 3. den s horečkou máme ukázat

kakba
•
23. zář 2025
@dashyyy

4-5 dnů? to by mě naše dr pěkně zjezdila, drží, že se 3. den s horečkou máme ukázat

@dashyyy tak ja teda k doktorum nechodim. My si to resime doma. U nas se chodi po 4.dnu, i sestra do telefonu to rekne,.kdyz objednava.

dashyyy
•
23. zář 2025
@kakba

@dashyyy tak ja teda k doktorum nechodim. My si to resime doma. U nas se chodi po 4.dnu, i sestra do telefonu to rekne,.kdyz objednava.

@kakba 39-40 horečky mi přijdou celkem dlouho po 4. dnu, ale tak co doktor to postup, hlavně, že vám to vyhovuje 😉

kakba
•
23. zář 2025
@dashyyy

@kakba 39-40 horečky mi přijdou celkem dlouho po 4. dnu, ale tak co doktor to postup, hlavně, že vám to vyhovuje 😉

@dashyyy vsak, ale driv stejne nic ani doktorka nepozna.

zmrzlinka
•
23. zář 2025
@kakba

@kakba angínu pozná druhý den

kakba
•
23. zář 2025
@zmrzlinka

@kakba angínu pozná druhý den

Vsak nikdo tu nepise nic o angine.
@zmrzlinka

dashyyy
•
23. zář 2025
@kakba

@kakba já mám jiné zkušenosti.. třetí den horeček už jsme mívali i výsledky výtěrů, když se u nás řešil hojně streptokok