icon

Je vhodné střídat Nurofen a Paralen u dětí?

22. zář 2025

Dobrý den, dcera má od soboty 40 teď už 39..Ale o co mi jde ráno dobrý bez teplot jde spát po obědě probudí se nechám ji tristvrtě hodiny pak ji změřím teplotu a hned 39 dala sem Nurofen ..A pak zase klid a večer když jde spát zase ji vyběhne teplota ..Běhá skáče není unavená nic jí neboli ... Kašel ani rýma ..Mám volat doktorce ? Nebo dávat jen nurofen ? Vím že po 4h se střídá s panadolem ale když prostě nemá víc jak 38 léky ji nedávám...Jak je to tedy třeba po 6ti hodinach zase dám nurofen nebo střídám a panadolem ?
2) A jak je to když ji dám nurofen 5h je klid a pak šup na teplotu čekám na těch 6h ? Nebo můžu dát zase nurofen ..Jako nikdy malá neměla horečky až teď poprvé ... Myslím horečku která trvá více jak 2 dny ... Děkuji za odpověď

lv
22. zář 2025

Pokud je to méně, než 6h, střídej účinnou látku pracetamol = Paralen, Panadol atp. s účinnou látkou ibuprofenum = Nurofen, Ibalgin atp. Zítra doktorce zavolej, buď ji bude chtít vidět, nebo třeba ve středu, pokud to bude trvat.

kakba
22. zář 2025

Jestli má teplotu od soboty, je jeste brzo jit k doktorce. Nic vic ti nerekne nez to, ze stridat nurofen s panadolem. Nechavam dite behat v kalhotkach, at se trosku zchladi. Muzes dat octove ponozky, ale pouze kdyz bude mit teple nohy. Volala bych doktorce 4-5 den.

zmrzlinka
22. zář 2025

Nejlépe kdyby ji viděl pediatr.Jestli má angínu nebo močové cesty tak se akorát zbytečně trápí....

dashyyy
23. zář 2025
@kakba

Jestli má teplotu od soboty, je jeste brzo jit k doktorce. Nic vic ti nerekne nez to, ze stridat nurofen s panadolem. Nechavam dite behat v kalhotkach, at se trosku zchladi. Muzes dat octove ponozky, ale pouze kdyz bude mit teple nohy. Volala bych doktorce 4-5 den.

4-5 dnů? to by mě naše dr pěkně zjezdila, drží, že se 3. den s horečkou máme ukázat

kakba
23. zář 2025
@dashyyy

4-5 dnů? to by mě naše dr pěkně zjezdila, drží, že se 3. den s horečkou máme ukázat

@dashyyy tak ja teda k doktorum nechodim. My si to resime doma. U nas se chodi po 4.dnu, i sestra do telefonu to rekne,.kdyz objednava.

dashyyy
23. zář 2025
@kakba

@dashyyy tak ja teda k doktorum nechodim. My si to resime doma. U nas se chodi po 4.dnu, i sestra do telefonu to rekne,.kdyz objednava.

@kakba 39-40 horečky mi přijdou celkem dlouho po 4. dnu, ale tak co doktor to postup, hlavně, že vám to vyhovuje 😉

kakba
23. zář 2025
@dashyyy

@kakba 39-40 horečky mi přijdou celkem dlouho po 4. dnu, ale tak co doktor to postup, hlavně, že vám to vyhovuje 😉

@dashyyy vsak, ale driv stejne nic ani doktorka nepozna.

zmrzlinka
23. zář 2025
@kakba

@kakba angínu pozná druhý den

kakba
23. zář 2025
@zmrzlinka

@kakba angínu pozná druhý den

Vsak nikdo tu nepise nic o angine.
@zmrzlinka

dashyyy
23. zář 2025
@kakba

@kakba já mám jiné zkušenosti.. třetí den horeček už jsme mívali i výsledky výtěrů, když se u nás řešil hojně streptokok