icon

Je zarudnutí pokožky dítěte alergií na chlupy zvířat?

14. dub 2022

Zdravím. Mám dceru 3,5 roku,a vždy když jsme u někoho kdo má doma zvíře ať už psa nebo kočku,tak doma ji pak zčervená pipina a okolí pochvy a zadku.. nesvedi ji to ani nebolí. Babicka ma kočku,a vždy když je tam na vikend prijede s takovou pipinou. Myslela jsem že ji špatně po wc utírají ale vím že to dělají správně. Včera jsme se vrátili od stryce co ma 2 pejsky,a dnes ma zase zarudlou pipinu a okolí... mohla by to být alergie na chlupy? Nevím jak se alergie může projevovat.. děkuji za případné odpovědi

jjasmina
•
15. dub 2022

To bude mít jiny duvod, mám alergiina většinu zvířat, ale tohle fakt bude mít jiný důvod, spíše špatná hygiena

romesak
•
15. dub 2022

Alergie na chlupy to nebude. Ta se spíše projevuje svěděním pálení oči, pšikaní.

natka05
•
18. dub 2022

Taky mám doma kočky a pravidelně odčervuju nejen zvířata ale i nás doma. Používám přípravek Wurm-ex pro nás tablety a pro malou plasmu, od té doby co pravidelně používáme tak nemáme žádné problémy ani s alerigíí 🙂

alpakovo
•
18. dub 2022

Většinou při této alergické reakci jsem měla svědivy pouze zadek, zbytek ne. Je ale otázkou, jak malá sedí. Ale pokud si s nimi i hraje,mela by turo reakci i na ostatnich částech tela. Nemusí to být alergie,ale pouze reakce na to,že mají ostré chlupy a má kůži podrážděnou. Ale pokud si se zbir