icon

Jedná se o pátou nemoc?

sim244
8. zář 2019

Ahoj. Synovi se z ničeho nic objevilo na tvářičce zapálení. Jen na jedné. Zatím žádné pupínky, teploty taky ne. Je protivný a spavý.. nechce moc jíst. Jen mě zajímá vaše zkušenost kdo jste to u dítěte zažil. Pokud to nezmizí, tak samozřejmě zítra zajedu k doktorce, jen mi to vrtá hlavou...
(Ten malý pupínek je od komára)

Jedná se o pátou nemoc?
janule1940
•
8. zář 2019

@sim244 a nemá tu tvářičku jen horkou jako rozpálenou?to bývá u zoubků.je to vyrážka?nemůže jít o kontaktní alergii?

sim244
autor
•
8. zář 2019

Jojo, je vařicí ale bez vyrážky. U zubů? To by odpovídalo asi, ještě nemá tedy ani jeden, ale bylo by to taky vysvětlení.. děkuji. 🙂

kess01
•
8. zář 2019

@sim244 nezkoušeli jste nějakou novou potravinu? Dceři se takové zapálení udělalo pod spánky po trochu kyselejší jablečné přesnídávce

janule1940
•
8. zář 2019

@sim244 já to vím ze zkušeností s dcerkou, která byla při prořezávání zoubků vždy typickým obrazem homeopatického léku chamomilla, který jsme pak při bolesti podávali. Tam je typická jedna tvář horká a rudá, druhá chladná a bez zarudnutí. Viz např. zde https://vilcakul.extra.hu/modules.php?name=Cont...

malenka3
•
8. zář 2019

Ten motýlovitý exantem u 5. nemoci by měl být na obou tvářích a měla by tam být vyrážka. Tohle budou spíš zuby, dcera měla že zubů vždy rudé tváře.

sim244
autor
•
8. zář 2019

@malenka3 děkuji moc za uklidnění.

@janule1940 já zatím žádná homeopatika nedávám.. takže to bude asi jen k těm zubům.
@kess01 nene, nic jsem nového teď nedávala, proto mě to tak vyděsilo.

knuffel
•
9. zář 2019

Pokud to má na obou tvářích, může to být pátá nemoc, potom se to rozleze dál jako kopřivka různě po těle, máme to zrovna za sebou a trvalo to asi 10 dní. Doktorka říkala, že jsou typické ty tváře, jako by dítěti někdo nafackoval.