Kaká, prdí, ale pořád se kroutí. Máte zkušenost?

Ahoj holky, malý je od 6. týdne jen na UM. Prvně jsme měli nutrilon HA, jelikož už jsme s ním v porodnici a po propuštění dokrmovali. První týden to vypadalo, že oproti první týdnům bude všechno zalité sluncem, malý nebrečel, hezky kakal, nic ho netrápilo. Konečně jsme měli spokojené miminko. Bohužel ne na dlouho. Po týdnu začal mít hroznou zácpu, používali jsme projímadlo easylax, vykakal se pěkně, ale pořád byl plačtivý. Změnili jsme teda mléko na Hipp HA. Kakání se upravilo, 1-2× denně se mu to povede, ani prdění mu v podstatě nedělá problém (i když musí být v klubíčku nebo tak 🙂), ale pořád hrozně kope nožičkama, machtá ručičkama a hrozně pláče.
Do mlíčka mu dávám fenyklový/klíčový čaj a na noc Sab Simplex. V kombinaci s nutrilonem to pomáhalo, už při jídle hezky prděl, ale teď ne tak úplně.
Hipp HA máme asi 3. den, musí si na to teda jenom zvyknout, nemáte někdo zkušenost?
Děkuji za odpovědi

lv
17. črc 2020

Každý brek nemusí být od briska. Fenykl může i nadymat, u nekoho, dala bych sab simpex dle navodu, myslím ze to je pred kazdym krmenim. To machani/kopání - zkus položit na peřinu, deky ala hnizdecko, aby neměl kolem sebe moc volneho prostoru.

dddddddddddddddddddddddddd
autor
17. črc 2020

@lv Fenykl dávám v malém množství a první dny zabíral. Že by začal nadymat? Teď jsme se ale vrátili ke kminu, takže tim to není. Sab Simplex jsem davalapredkazdym jídlem, ale šlo to spíš opačný účinek, osvědčil se nám takto. Spí v hnizdecku a pod sebou má perovou zavinovacku, takže prostor je ok.. fakt je to bříško, už to poznam podle pláče.....

martt
17. črc 2020

@dddddddddddddddddddddddddd Měla jsem stejné problémy u obou synů. U mladšího nám nepomahala nic ani změna UM zkoušela jsrm tenkrát Hipp a Bebu a u obou to bylo horší. Nám teda trochu pomáhala mast na bříško Pupík, ale nevím jestli se ještě vyrábí.

amazonkajanik
17. črc 2020

@dddddddddddddddddddddddddd nám tedy Hipp HA moc neseděl. Blinkal po něm,kakani sice bylo,ale tužší a ten smrad(u miminka až moc). Zkusila jsem mu dát Kendamil a super,jen ten reflux pořád byl,takže kdybych nemusela,zůstala bych u Kendamilu,ale nakonec jsme přešli na Sunar AR,to měl jen jednou a od té doby stačil jen obyč complex .

dddddddddddddddddddddddddd
autor
18. črc 2020

@martt vyrabi, mame ji.. masiruju pri kazdem prebalovani a cvičím nozickama...

dddddddddddddddddddddddddd
autor
18. črc 2020

@amazonkajanik Kendamil bylo první mléko, které jsem chtěla zkusit, ale bohužel nedělají HA..., tak mě to mrzí, četla jsem na něj celkem dobre recenze a líbí se mi i složení

amazonkajanik
18. črc 2020

@dddddddddddddddddddddddddd tak my šli z porodnice taky s HA,ale alergii žádnou nemá,tak mohl normální UM. Pokud není ani u vás,tak by se Kendamil dát mohl. Zkus to konzultovat s mudr 😉

dddddddddddddddddddddddddd
autor
18. črc 2020

@amazonkajanik nám to právě doporučila MUDr. kvůli alergii manžela. Nicméně to vypadá, že si Hipp snad už trošku sedl😊

amazonkajanik
18. črc 2020

@dddddddddddddddddddddddddd tak uvidíte 😉

kate013
18. črc 2020

Zkuste nahřívací kuličky 🙂 my je od dob prdiku používáme celá rodina, když nás bolí břicho nebo záda 🙂