Kdo hlídá děti, když jste v práci a jsou nemocné?
Holky, otázka do pranice....jak prosím děláte to, když děti onemocní a vy musíte do práce, kdo je hlídá?
Dám příklad: syn od ledna co 2 týdny rýma a kašel...a tento týden operace nosní mandle, takže od minulého týdne doma, aby nechytil žádnej bacil ve školce...a jeste bude doma i přišti týden...já jsem na rodicaku s mladší, tak jsme doma spolu, ale chci jít do práce na dva dny v týdnu, tak velice přemýšlím, jak to vlastně budeme dělat. já už jsem z těch nemoci dost psychicky dole, pořád něco, teď ta operace...jako jo, jsem stastna, že to syn zvládl výborně, pomůže mu to, ale od toho ledna jsme často zavření doma...a já už teču. Manzel dosel z práce v půl 6 a já se mu tady rozbrečela, ze už nemůžu. Ale on si dovo vzít nemůže, má toho v práci moc...tak prostě přemýšlím, jak to chodí jinde, jak to udělat, abych se z toho já nezblaznila.
@prejeta_zaba Děkuji, uvidíme, mám z toho strach, už jen proto, že cizí země, jazyk dokonale nemluvím a po 5 letech doma si připadám úplně vydlabana. 😀
Jinak stěhování do ČR nejde. Přítel tu má ještě tři děti, dvě jsou sice čerstvě dospělé, ale třetí má teprve 13. Navíc jeho práce je dost vázaná na jazyk, takže v ČR by to nemohl dělat, česky neumí a to, co dělá, dělá dobře a je nadprůměrne placený. A taky ta Emkova nemoc: tady je sledovány největším odborníkem na světě, ve školce má osobní asistentku 100% hrazenou a tak různě...zatím to bohužel nejde. Možná někdy na důchod, to by bylo hezké😀

Moje děti jsou nemocné skoro pořád. Když to nejsou uši nebo průdušky, tak aspoň rýma, kašel.. Jediné na co netrpí jsou průjmy (klepu na drevo).. Jak nastoupily do školky, tak je to kolotoč dva týdny ve školce, dva doma a to v tom nejlepším. V horším je to dva dny školka a dva týdny doma.
Já mám možnost HO a jsem na něm skoro pořád. Když je to blbý a musím na nějaké schůzky osobně, tak zaskočí manžel s tím, že místo přes den pracuje v noci. Přes zimu ještě může hlídat dědeček. Ale stejně 90% nemoci připadá na mě. Nemít HO, asi bych byla nezamestnana.