Kdy přestane děti bolet bříško?

ladyhacek
6. črc 2016

Ahoj nevím zda jsem správné v kategorii > ale syna od narození trápí prdíky > bolení bříška - někdy více někdy méně.
Je mu 15 měsíců - snažíme se už dávat vše + stále kojím a i já jím vše > bříško ho trápí - občas dáváme espumizan co zabírá - ale nevím zda je to vhodné dávat pořád. Myslela jsem , že s pohybem a věkem se to zlepší > syn lítán pohybu má dost > je živý, ale to bříško > kapičky doma nemá a bříško má tvrdé ☹ . už se vyprděl ale otázkou je jestli to pomohlo > dala jsem polštářek a dávám nějaký sypký prášek na podporu střev, ale ...... > a dnes nic speciálního nejedl.

Jak dlouho ho může ještě tyto problémy trpápi? U kluků to bývá časté, ale jak dlouho to nevím. v cnoi se pořád budí - a napadlo mě zda to není i tím i když mi nepříjde, že by břicho bylo tvrdé pořád.

jak dlouho trápilo bříško vaše děti?
Děkuji

luciksima
6. črc 2016

Ahojky naší malou trápilo bříško do 11m. až v té době jsme četla o vigantolu hned jsme ho vyhodila a byla po trápení nedáváte vigantol?pak jí docela pomáhali laktobacílky od swisu moc držím palce at už je brzy bez trápení!

ladyhacek
autor
6. črc 2016

@luciksima vigantol - také jsem o tom četla,ale od března/dubna nedávám (je sluníčko 🙂 ) > jo laktobacílky máme > děkuji

roseinka
6. črc 2016

Malé je patnáct měsíců a sem tam jí trápí bříško doteď. Po cibuli, pórku, kukuřici a dalších potravinách. Jinak malá měla cca do 8-10 měsíce intoleranci na kravskou bílkovinu a vejce. Na to jsem přišla asi ve 3 měsících. Musela jsem vše s těmito potravinami vysadit. A bylo to tisíckrát lepší, ale ne uplně ideální. V 5 měsících jsem začala s příkrmy a masakr. Koliky po mrkvi, dýni.... skoro po všech prvních příkrmech. To se taky časem srovnávalo, pomaloučku ale. Nezabírali nám žádné kapičky na prdíky a žádné laktobacily. Zkusila jsem toho hafo. Některé děti jsou prostě citlivé a asi se s tím nedám nic moc dělat než vyhýbat těm potravinám. Jako fakt jsme si užili. Chudák malá, je mi to strašně líto a doufám, že naše další dítě na to trpět nebude.... Takže doporučuji zjistit jaké potraviny to dělají a dávat je jen v malé míře.