Kolik a jak často kojit 6týdenní dítě?
Malej má 6týdnů a 4kg s je línějši.....kolikrát denně by měl jist a kolik ml???
Jíme jen 5-7denně
A musím ho přes den budit a v noci se 2x vzbudí sám což je super
Nebudit a kojit, kdy bude chtít. 🙂
Taky nejsem zkušená matka, ale kdyby moje mamka nechala frekvencí kojení na mě (ono si řekne samo) tak tu asi nejsem... Vyprávěla, jak jsem si 2x potáhla a zas usnula. Fakt mě musela vypiplat a do jídla pravidelně nutit (ještě v několika letech).
Myslím, že se říká co 2 hodiny? Co Mudr na to?
kojit na požádání, rozhodně ne jak někde říkají po 3 hodinách apod prostě jak se mimčo řekne.já mám ted dvouměsíčního syna a kojím pořád hlavě večer, jinak ok.oni to ti maličký potřebují.
v noci nebudím, vydrží cca 4 h bez kojení.
Já malého ze začátku teda budila co 3-4 hodiny, protože se narodil dřív a byl opravdu unavený a spavý - to neznamenalo, že by neměl hlad! Vydržel spát klidně 8 hodin...teď zpětně vím, že teprve po cca 14 dnech, jsem si říkala, že začal konečně trošku vnímat..a okolo měsíce se rozpil úplně krásně oproti začátku🙂 Až pak jsem začala kojit na požádání..a kojím tak doteď=) Hlídej plínky, pokud má za den aspoň 6 počuraných, je to ok.
Dulezitejsi nez vazeni a buzeni je pocet pocuranych plenek - aspon 6 za den. Pokud to dite splnuje a zaroven dostatecne pribyva na vaze, vubec bych neresila pocet kojeni a vypiteho mnozstvi mleka.
Kontroluj pocurane pleny,mimi co mely treba zloutenku,muzou byt ospalejsi.Budila bych po max.4 hodinach.4-5x za den mi prijde malo. V noci pokud mu to staci,nech,ale pres den aspon tech 4-5x + noc takto na zacatku by to chtelo.Ne jenom kvuli jidlu,ale spise i kvuli zizni.
Zapnout intuici, naladit se na dite a kojit na prani. Kojim 3,5 roku,reguluju to posledni dva mesice. Syna jsem nebudila nikdy, ani kdyz mel v porodnici zloutenku. Jednou mi v sestinedeli prospal 7 hodin v kuse, odpoledne. Podotykam ovsem, ze nejsem tabulkova matka a ze malej byl spis vetsi nez mensi. Kazdopadne vse, co jsem nechala na nem nebo na intuici (odplenkovani, kojeni, spolecne spani...) se vyplatilo a vyplaci. 🙂
V noci jsem nikdy nebudila. Starší když byla mimi i teď 2 měs mimi se mi budí v noci ve 2 a pak až v 6. Večerní kojení je kolem půl 8. Přes den tak ty každé 2-3 hodky. Já se přiznám ze nekojim pokaždé když mimi začne plakat . Protože vidím ze chce třeba jen pomazlit a nebo spinkat. Obě holky i když jsem prso nabídla třeba po hodině ho stejně nechtěly . Tak nějak si ty tři hodky nastavily sami . Poslouchejte mimi a ridte se sama sebou .
A co se tyče množství to u kojení neřeším když mimco přibývá . Někdy je za 5 min hotovo a někdy když už vidím ze je 20 min na prsu a už jen zuzla tak ji odpojim. Někdy opravdu pije i 15 min . Nechávám to na mimi. Dospěli má taky někdy menší hlad a někdy by sežral kde co 🙂)
Když v pohodě prospívá, tak bych dítě nikdy nebudila a už vůbec nenutila. Mám nedonošence a ani jeho jsem nikdy nebudila a nenutila. A je všechno ok a v pohodě. Přesně tak, jednou má dítě hlad větší, jindy zas menší. Nejde žít jen podle tabulek.

@evikub Já nejsem žádná zkušená matka, ale na kojení bych určitě nebudila, pokud teda dítě přibývá a prospívá. Ono si řekne samo 🙂