icon

Kolik a jak často kojit 6týdenní dítě?

evikub
1. bře 2018

Malej má 6týdnů a 4kg s je línějši.....kolikrát denně by měl jist a kolik ml???
Jíme jen 5-7denně
A musím ho přes den budit a v noci se 2x vzbudí sám což je super

bayt
1. bře 2018

@evikub Já nejsem žádná zkušená matka, ale na kojení bych určitě nebudila, pokud teda dítě přibývá a prospívá. Ono si řekne samo 🙂

bekyc
1. bře 2018

Nebudit a kojit, kdy bude chtít. 🙂

kafr
1. bře 2018

Taky nejsem zkušená matka, ale kdyby moje mamka nechala frekvencí kojení na mě (ono si řekne samo) tak tu asi nejsem... Vyprávěla, jak jsem si 2x potáhla a zas usnula. Fakt mě musela vypiplat a do jídla pravidelně nutit (ještě v několika letech).
Myslím, že se říká co 2 hodiny? Co Mudr na to?

fire85
1. bře 2018

kojit na požádání, rozhodně ne jak někde říkají po 3 hodinách apod prostě jak se mimčo řekne.já mám ted dvouměsíčního syna a kojím pořád hlavě večer, jinak ok.oni to ti maličký potřebují.
v noci nebudím, vydrží cca 4 h bez kojení.

vanea
1. bře 2018

Já malého ze začátku teda budila co 3-4 hodiny, protože se narodil dřív a byl opravdu unavený a spavý - to neznamenalo, že by neměl hlad! Vydržel spát klidně 8 hodin...teď zpětně vím, že teprve po cca 14 dnech, jsem si říkala, že začal konečně trošku vnímat..a okolo měsíce se rozpil úplně krásně oproti začátku🙂 Až pak jsem začala kojit na požádání..a kojím tak doteď=) Hlídej plínky, pokud má za den aspoň 6 počuraných, je to ok.

jajulin
1. bře 2018

Dulezitejsi nez vazeni a buzeni je pocet pocuranych plenek - aspon 6 za den. Pokud to dite splnuje a zaroven dostatecne pribyva na vaze, vubec bych neresila pocet kojeni a vypiteho mnozstvi mleka.

linee
1. bře 2018

Kontroluj pocurane pleny,mimi co mely treba zloutenku,muzou byt ospalejsi.Budila bych po max.4 hodinach.4-5x za den mi prijde malo. V noci pokud mu to staci,nech,ale pres den aspon tech 4-5x + noc takto na zacatku by to chtelo.Ne jenom kvuli jidlu,ale spise i kvuli zizni.

blabloblu
1. bře 2018

Zapnout intuici, naladit se na dite a kojit na prani. Kojim 3,5 roku,reguluju to posledni dva mesice. Syna jsem nebudila nikdy, ani kdyz mel v porodnici zloutenku. Jednou mi v sestinedeli prospal 7 hodin v kuse, odpoledne. Podotykam ovsem, ze nejsem tabulkova matka a ze malej byl spis vetsi nez mensi. Kazdopadne vse, co jsem nechala na nem nebo na intuici (odplenkovani, kojeni, spolecne spani...) se vyplatilo a vyplaci. 🙂

gnozka
1. bře 2018

V noci jsem nikdy nebudila. Starší když byla mimi i teď 2 měs mimi se mi budí v noci ve 2 a pak až v 6. Večerní kojení je kolem půl 8. Přes den tak ty každé 2-3 hodky. Já se přiznám ze nekojim pokaždé když mimi začne plakat . Protože vidím ze chce třeba jen pomazlit a nebo spinkat. Obě holky i když jsem prso nabídla třeba po hodině ho stejně nechtěly . Tak nějak si ty tři hodky nastavily sami . Poslouchejte mimi a ridte se sama sebou .

gnozka
1. bře 2018

A co se tyče množství to u kojení neřeším když mimco přibývá . Někdy je za 5 min hotovo a někdy když už vidím ze je 20 min na prsu a už jen zuzla tak ji odpojim. Někdy opravdu pije i 15 min . Nechávám to na mimi. Dospěli má taky někdy menší hlad a někdy by sežral kde co 🙂)

swetlusska
2. bře 2018

Když v pohodě prospívá, tak bych dítě nikdy nebudila a už vůbec nenutila. Mám nedonošence a ani jeho jsem nikdy nebudila a nenutila. A je všechno ok a v pohodě. Přesně tak, jednou má dítě hlad větší, jindy zas menší. Nejde žít jen podle tabulek.