Kovová kulička. Stalo se, že někomu nevyšlo něco ven?

prcccek
14. pro 2019

V pondělí syn ve školce spolkl kovovou kuličku. S kamarádem hrali hru, kdy to plivali z pusy a stalo se. U lékaře jsme byli a ve čtvrtek byla kontrola,protože kulička stále nebyla venku. Další kontrola je naplánována teď na pondělí pokud se nevyloučí a zatím pořád nic. Docela začínám vysilovat. Cpeme do něj především vlákninu jak nám bylo doporučeno, ale ona pořád nikde a já se opravdu začínám bát. Na prvním rentgenu byla ve střevech a na dalším se nedalo říct zda se pohla nebo je posunuta, ale rentgen to neukázal. Prosím o vaše zkušenosti, stalo se někomu že něco nevyšlo ven ? :( A co pak?

vitezove
15. pro 2019

@prcccek je to kulička, takže střevo neprotrhne. A jste pod dohledem. Určitě to bude dobré, jen buď v klidu. Když nevyjde, budou ji muset vyndat no. Těžko říct, jestli to půjde jen endoskopicky. Možná bude třeba i operace - nejspíš jen laparoskopicky. Záleží kde kulička bude, jaký budou mít přístup. Je opravdu divné, že ještě nevyšla. Taky by se mohla dostat vlastně do slepého střeva. To by ale měli vše vidět na rentgenu. Standardně tyhle věci vycházejí do 24 hodin. Držím palce ať to máte brzy za sebou.

plksv
15. pro 2019

Jednu reakci už jsem psala 🙂, jen doplním konkrétní zkušenost. Můj synovec spolkl pětikorunu. Ve čtvrtek, vyšla až v úterý. Takže 6 dnů. Zhruba za měsíc na to tady psala nějaká maminka, že její kluk taky spolkl minci. Bylo to pro mě aktuální, tak jsem ji sledovala. Její chlapec musel na operaci. Tak držím palce...