Krém na atopický ekzém u dětí. Co opravdu pomůže?
Zdravím dámy, anonym z důvodu, že tu mám známou a jednou nám doporučila krém, že je nejlepší a stojí si za tím, tudíž nic jiného mít nesmíme 😂 tak aby se nepos💩😂
Dcera má 3 roky a atopický ekzém na rukou, jediný co nám pomůže jako záchrana (když už se drbe do krve) je locoid, což není na každodenní použití.
Zkoušela jsem fakt už snad všechno - sprchový gel sedí jakýkoliv (na atopika) teď má od La Roche lipikar, ale co se týče krému nic.. chvíli zabírala Mixa, po měsíci se to dost zhoršilo, Avené vůbec to má nejhorší. La roche lipikar bavíme, první dva dny dobrý pak osypky. Jediný co tak ještě zabiral lehce eucerin.. který už taky nepomáhá.
Prášek je v pohodě, jen ten krém prostě aby se nedrbala, má dny, kdy se jí to silene horsi.. 😔😔
Tudíž NE- eucerin, La roche, avene, mixa..
Ještě něco?
Já mám skvělé zkušenosti i z okolí s BioAktivem a na mazání krém Olivera. Samozřejmě i změnit prací prášek, to mám taky vyzkoušenou značku. Kdybyste chtěla víc informací, tak mi napište na Zuzka.ho@seznam.cz.
Ahojte, našla jsem toto téma a chtěla bych se na něco zeptat, protože v poslední době začínám mít problémy s ekzémy. Zatím jsem to řešila jen u kožního lékaře, ale upřímně mi nevyhovuje, že mi neustále předepisuje nějaké míchané mastičky, které mi vůbec nepomáhají. Můžete mi napsat, co vám pomohlo?
Ahojte, našla jsem toto téma a chtěla bych se na něco zeptat, protože v poslední době začínám mít problémy s ekzémy. Zatím jsem to řešila jen u kožního lékaře, ale upřímně mi nevyhovuje, že mi neustále předepisuje nějaké míchané mastičky, které mi vůbec nepomáhají. Můžete mi napsat, co vám pomohlo?
@cachima už jsi přišla na příčinu vzniku ekzému? Dělali ti nějaké testy, jestli nejsi na něco alergická?
@cachima Zkus vyměnit prací prášek, nepoužívat aviváže, zavést non toxic domácnost (aspoň trochu).
Někdo zkouší vyřadit mléko, mně ekzém zhoršovalo exotické koření jako čili, zázvor. Dráždit můžou mořské plody, čokoláda. (Teď jsem pár let v pohodě a nic extra nedělám, kromě nepoužívání aviváže a máchám prádlo na dvojité máchání.)
Stres zhoršuje všechno, ale pokud si nepojmenuješ hlubší problém např. problém ve vztahu s partnerem, v práci, tak je to taková nic neříkající fráze.
Mně nejvíc pomáhala lopuchová mast od Dr. Popov. Koupíš v běžné lékárně.
@cachima už jsi přišla na příčinu vzniku ekzému? Dělali ti nějaké testy, jestli nejsi na něco alergická?
@bubblin doktor mi dělal základní testy, ale tam mi nic nevyšlo. Nikdy jsem na nic nebyla alergická, proto mě ekzém dost zaskočil, protože jsem nikdy neměla žádné kožní problémy až teď
@levandule_k budu to muset vyzkoušet a asi i změnit kosmetiku
@bubblin doktor mi dělal základní testy, ale tam mi nic nevyšlo. Nikdy jsem na nic nebyla alergická, proto mě ekzém dost zaskočil, protože jsem nikdy neměla žádné kožní problémy až teď
@cachima tak to je dobrá zpráva, že na nic nemáš alergii, a ekzém spolu porazíme, uvidíš. Osobně používám kosmetiku, která, myslím, má konkrétní produkt i na ekzémy, jen to musím podívat, a hned jak to zjistím, tak ti napíšu i název
@cachima ne všechny alergie jsou zjistitelné z krve. Často to jde poznat jen tak, že alergen vysadíš a ono se to zlepší a pak pro potvrzení zase zkusíš. Dá to práci, na to přijít, ale výsledek stojí za to. Zaměřila bych se na jídlo.
@cachima tak to je dobrá zpráva, že na nic nemáš alergii, a ekzém spolu porazíme, uvidíš. Osobně používám kosmetiku, která, myslím, má konkrétní produkt i na ekzémy, jen to musím podívat, a hned jak to zjistím, tak ti napíšu i název
@cachima mám 3 děti a manžela, děti měly od narození problém s trávením, po některých potravinách i ekzém. Každý reagoval ekzémem na jiné potraviny (ovoce - hlavně to naše - broskve, meruňky, švestky, jablka, obiloviny). Starší děti už můžou jíst vše, nejmladší toho měl hodně a zůstala mu kukuřice, po ní má aktuálně jeden flíček, neuhlídala jsem pudink ve školce.
Manžela trápil ekzém ve vlnách celé dětství. Teď před pár lety zkoušel dietu bez mléka (bez efektu) a bezlepkovou (tak nepomohla). Drbal si loketní jamky každou noc, i do krve. Nakonec jsme na to kápli - přiznal se, že ho svědí jazyk po syrových rajčatech - má dietu bez rajčat (i vařených), papriky (včetně koření) a dlouho byl i bez brambor. Teď se zdá, že je toleruje. Ekzém se mu uklidnil tak, že jej skoro nemá, jen občas jej potrápí něco na prstech. Vypozorovali jsme ještě, že reaguje na histamin - drbe se např. po kysaném zelí. Taky se raději vyhýbám masu z konzervy, lososovi. Pivo/alkohol taky není ideální. Na netu jsou seznamy, co vadí při histaminivé intoleranci, můžeš se podívat, jestli tě něco z toho neterkne.
Jinak já nikdy žádné alergie neměla, ale v dospělosti mi začalo vadit kešu po tom, co jsem 2 ýdny jedla denně kešu máslo. Projevy bolest břicha, slabost, svědění hlavy, lupy. Vlastně i na ty lupy manžel dřív trpěl a teď na dietě už ne 🙂
@cachima omlouvám se, že odepisuji až teď, ale nějak nebyl čas se sem dřív dostat však to znáš. Našla jsem ten produkt, jmenuje se Oraganická voda z Heřmanku, značka InaEssentials. Můžu ti ho doporučit, protože ho mám sama vyzkoušený. V zimě jsem měla ekzém na rukou a pravidelně jsem si natírala postižená místa a časem úplně zmizel. Je vhodný i pro citlivou pokožku a také pro děti, protože jejich produkty jsou určené pro celou rodinu – jak pro děti, tak i pro starší 🙂
@cachima mám 3 děti a manžela, děti měly od narození problém s trávením, po některých potravinách i ekzém. Každý reagoval ekzémem na jiné potraviny (ovoce - hlavně to naše - broskve, meruňky, švestky, jablka, obiloviny). Starší děti už můžou jíst vše, nejmladší toho měl hodně a zůstala mu kukuřice, po ní má aktuálně jeden flíček, neuhlídala jsem pudink ve školce.
Manžela trápil ekzém ve vlnách celé dětství. Teď před pár lety zkoušel dietu bez mléka (bez efektu) a bezlepkovou (tak nepomohla). Drbal si loketní jamky každou noc, i do krve. Nakonec jsme na to kápli - přiznal se, že ho svědí jazyk po syrových rajčatech - má dietu bez rajčat (i vařených), papriky (včetně koření) a dlouho byl i bez brambor. Teď se zdá, že je toleruje. Ekzém se mu uklidnil tak, že jej skoro nemá, jen občas jej potrápí něco na prstech. Vypozorovali jsme ještě, že reaguje na histamin - drbe se např. po kysaném zelí. Taky se raději vyhýbám masu z konzervy, lososovi. Pivo/alkohol taky není ideální. Na netu jsou seznamy, co vadí při histaminivé intoleranci, můžeš se podívat, jestli tě něco z toho neterkne.
Jinak já nikdy žádné alergie neměla, ale v dospělosti mi začalo vadit kešu po tom, co jsem 2 ýdny jedla denně kešu máslo. Projevy bolest břicha, slabost, svědění hlavy, lupy. Vlastně i na ty lupy manžel dřív trpěl a teď na dietě už ne 🙂
@cachima řeknu ti, že toto je snad asi jediný produkt, který znám, který je 100% organický. Je to přímo hydrolát získaný z byliny. Může se aplikovat 1-2x denně pomocí tamponu, nejlepší je ráno a večer (tedy já to tak aplikuji a osvědčilo se mi to) a je vhodný i pro miminka, děti a také těhotné ženy
@cachima řeknu ti, že toto je snad asi jediný produkt, který znám, který je 100% organický. Je to přímo hydrolát získaný z byliny. Může se aplikovat 1-2x denně pomocí tamponu, nejlepší je ráno a večer (tedy já to tak aplikuji a osvědčilo se mi to) a je vhodný i pro miminka, děti a také těhotné ženy
@bubblin to je dobré zjištění, to jsi mě potěšila, a když jsi ještě napsala, že je to vhodné pro miminka, tak už vůbec nemám obavu, že by to obsahovalo něco navíc. A dá se to objednat jen přes internet, nebo se to dá koupit i v kamenném obchodě?
@bubblin to je dobré zjištění, to jsi mě potěšila, a když jsi ještě napsala, že je to vhodné pro miminka, tak už vůbec nemám obavu, že by to obsahovalo něco navíc. A dá se to objednat jen přes internet, nebo se to dá koupit i v kamenném obchodě?
@cachima víš, že ani nevím, jestli mají nějakou prodejnu, protože mně víc vyhovuje objednat si to přes internet, jelikož je to rychlejší a nemusím nikam chodit
@cachima ahoj, jelikož tuto kosmetiku používám už delší dobu, chci ti napsat, že se dá objednat pouze online přes různé prodejce, v Česku nemají žádnou kamennou prodejnu. Pokud bys ještě s něčím potřebovala poradit, klidně se zeptej
@cachima víš, že ani nevím, jestli mají nějakou prodejnu, protože mně víc vyhovuje objednat si to přes internet, jelikož je to rychlejší a nemusím nikam chodit
@cachima tak to tedy nevím, ale blíží se Black Friday, takže podle mě budou mít nějakou slevu. musíš je sledovat na FB nebo na Instagramu a budeš vědět všechno🙂😉
Puritty vision bio zinkova mast, ta dceři vždy pomůže
Nám pomohla non toxic domácnost, nízkokvasinková dieta, oblečení z přírodních materiálů a krém Něžný pan Oves od Anely.
@marsul ano, už jsem si je dala sledovat a viděla jsem, že plánují akce, tak se těším
@cachima máš pravdu, teď mají super slevy během Black Friday, já jsem si zrovna včera objednávala nějaké věci už i pod vánoční stromeček a do zásoby, abych měla. Přes tenhle odkaz https://www.inaessentials.cz/pages/black-friday..., máš 40% a 30% slevy, víš o tom?
@cachima máš pravdu, teď mají super slevy během Black Friday, já jsem si zrovna včera objednávala nějaké věci už i pod vánoční stromeček a do zásoby, abych měla. Přes tenhle odkaz https://www.inaessentials.cz/pages/black-friday..., máš 40% a 30% slevy, víš o tom?
@marsul nevěděla jsem to a jsem ráda, že jsi mi to napsala, děkuji. Co sis objednala?
@bubblin ano, objednala jsem, jen teď lituju, že jsem chvilku nepočkala, protože bych to měla i se slevou. Ale nevadí, potřebovala jsem to co nejdřív a nevěděla jsem, že plánují nějaké akce. Já ten Black Friday nijak nesleduju, ale odteď budu, protože některé produkty můžou mít mnohem lepší ceny
@marsul nevěděla jsem to a jsem ráda, že jsi mi to napsala, děkuji. Co sis objednala?
@bubblin ano, objednala jsem, jen teď lituju, že jsem chvilku nepočkala, protože bych to měla i se slevou. Ale nevadí, potřebovala jsem to co nejdřív a nevěděla jsem, že plánují nějaké akce. Já ten Black Friday nijak nesleduju, ale odteď budu, protože některé produkty můžou mít mnohem lepší ceny
@cachima taky ti věřím, že tě to teď trochu mrzí, ale nevadí, příště už budeš sledovat a budeš to mít i se slevou. Už s tím stejně nic nenaděláš
@cachima pořád máš ještě šanci, protože akci prodloužili až do konce listopadu a mají 20% slevu. A k tomu, pokud máš objednávku nad 2500 Kč, dostaneš i dárek. Tak šup, ještě to využijť😉🙂 Objednávala jsem sérum, levandulovou vodu, heřmánkovou a vzala jsem i jeden ten krém na křečové žíly mamce

@rosalindamelinda Sto lidí, sto chutí, vždycky se někdo najde, neřešila bych😊
Každopádně ten excipial dost pomohl příteli a i dětem od tchýně (jeho sestry), nám mohu teď zaťukat krásně zabral eucerin, ani pupínek, ani mapa nic. Tak uvidíme 😍