icon

Krev v plence 1.5roční holčičky

tinka_webber
30. čer 2016

Maminky

Potřebovala bych poradit, jestli mám vzít 1.5 roční neteř k doktorovi, když má rýmu a v poslední plíně měla něco hodně připomínající krev. Máme ji s přítelem hlídat až do soboty a malá má už od narození problém s ledvinami (pravidelně sledují).
Ošetří ji když ani jeden z nás není rodič a nemám ani kartičku pojišťovny? Rodiče jsou v zahraničí a komunikujeme přes mobil.

Strana
z3
werumka
1. črc 2016

@tinka_webber Klidně jí mléko dávek, ty průdušky už tím nevytrhnes a nezhorsis. Máme doma chronického pruduskare a mléko v tom nikdy roli nehrálo.

verka4d
1. črc 2016

@tinka_webber Když nám děti někdy nechtěli z nějakého důvodu pít(většinou nemoc),normálně jsem jim pití stříkala do pusinky buď normální injekční stříkačkou,ale ta má úzký ostřejší konec,tak to nebylo nic moc,ale v některých lécích,třeba Brufen sirup,jsou přiloženy skvělé stříkačky na odměřování léků. Jsou to válečky s dobrým průměrem a to vždycky zabralo. Já vím,že je to nepříjemné a bylo mi jich kolikrát líto,ale když to prostě muselo být,tak se nedalo nic dělat. Bohužel jsem jim musela chytnout ručičky,dát do polosedu a tekutinu,většinou teda čaj,stříknout do pusinky. Samozřejmě pomalu,opatrně,ať je neutopím,že. I když něco vyplivli,stejně nějakou část spolknout museli,fakt to šlo.

matire
Autor odpověď smazal
tinka_webber
autor
1. črc 2016

@luciiinka87 moc děkuju za podporu. Ono mi nic jinýho nezbylo - Klárka má jen jednu babičku, která by se o ni nebyla schopná postarat a rodiče si ji sebou vzít nemohli.
Jinak matka Klárky chtěla jít na potrat, jenže jí to manžel vymluvil, protože si to miminko hodně přál. ...a podle toho se k malé chová.

matire
Autor odpověď smazal
verka4d
1. črc 2016

@tinka_webber Bobek malý,to je mi jí líto...

samaber
1. črc 2016

Hlavně, že to dobře dopadlo! Přeji klarce zdraví, co nejvíc hodných tet jako jsi ty a pokud možno milující rodiče

lajla
1. črc 2016

@tinka_webber ano zahlenuje. Nedávala bych jen pokud by opravdu nebylo zbyti a hoooodne naredene...

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@verka4d já používám stříkačku na odměřování Nurofenu. A taky jí vždycky musím chytit ručičky, jenže jsem doma sama a malá otáčí hlavičku do polštáře pod sebou

lajla
1. črc 2016

@werumka je to Vaše dítě...ale pokud má problémy s pruduskami tak bych mliko ani nic podobného fakt nedávala, není větší problém teď bude potom a dávat to dohromady není sranda...neřešíte přece situaci teď, ale aby na tom byl dobře i v budoucnu což s mlékem nebude...ale jak.pisu vaše věc, my měli doma měsíc co měsíc Zapaly plic a jipku takže mluvím že ZK

lajla
1. črc 2016

@tinka_webber sednout zezadu hlavu dat do noh držet, druhou rukou ruce a třetí dát léky

kika_21
1. črc 2016

@tinka_webber Udělala jste dobře, že jste jeli, nenechte si do toho od maminky mluvit-to Vy se staráte, staráte se dobře, tak ať si radí, ale někomu v zahraničí. Lépe jet, než něco zanedbat-hodně zdraví-malá má štěstí, že Vás má. 😉

werumka
1. črc 2016

@lajla to je v pohodě, ona má na bkm alergii, takže mléko už nedostává víc jak rok. Ale dokud ho měla, žádný rozdíl v tom nebyl. I teď má přes zimu zánět průdušek třeba sedmkrát. Holt astma.

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@kika_21 děkuju
Malá teď s přestávkami spí asi dvě hodiny a já celou dobu přemýšlím jestli nebude lepší si malou nechat u nás než se z toho vyléčí. (Vždyť i jiný maminky se těhotný zvládli starat o batole.) Protože podle její matky je to obyčejný kašel, kvůli kterému naděláme tolik cirkusu. Na fakt že malá včera večer měla 39 horečky mi nic neřekla.
Problém je v tom, že mi ji tu nebude chtít nechat a když jí řeknu jak příšerná mamka je, tuplem ji tu nenechá. Jenže nedokážu věřit tomu že Klárka doléčí

kika_21
1. črc 2016

No je to hrozné, ale asi bych teď mámu moc neřešila-budeš se těhotná hádat-zkus být diplomat na chvíli-nějak to vymyslet a nechat ji u vás-fakt je, že s tím máma musí souhlasit a s tím nic nenaděláš.Jde Ti o ni, tak bych se nehádala-pozor, ať to nepřepískneš a nejsi sama nemocná a uhoněná-klid je pro všechny důležitý bohužel i pro komunikaci s její mamkou-ač by měl člověk chuť ji poslat jinam, než do ciziny. 😉

lajla
1. črc 2016

@werumka nechci být vlezlá ale juknete na lotusovy kořen...a vyhledejte MUDr Strnadelovou...poté co nám malá od roku a půl skoro 3)4 roku končila na jipce , v jedné ruce kanyla kortikoidy,v druhé atb, na puse dychatka atd...a za tu dobu se přístup doktoru nezměnil, ani.autovakvina účinek...vyhledali jsme ji a od první návštěvy už atb neměla, vše lehoucky průběh zvládnutelný doma, pediatru už ani neznámé

janakla
1. črc 2016

@tinka_webber
dej tu minerálku namrazit a dávej jí po lžičkách studenou tříšť... to nedráždí žaludek, a vodu tak s minerály do ní dostaneš.. té stříkačky už se možná bojí...

werumka
1. črc 2016

@lajla Diky, ona to má právě taky zvládnutelné doma, už znám ten průběh, tak hned nasadim inhalace a často to proběhne i bez teplot a za týden je klid. Tenhle rok byl třeba lepší, než ten minulý. Ona to má zřejmě jako důsledek stresu a kouření v těhotenství.

kacca11
1. črc 2016

@tinka_webber necetla jsem vsechny prispevky, ale kde je otec male?

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@janakla děkuju za tip, to s tou stříkačkou sem si ani neuvědomila. Je pravda že když jsem jí dala čaj z flaštičky pro miminko tak si párkrát dobrovolně cucla což z té stříkačky nee.

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@kacca11 s matkou v Tunisu na jeho služební cestě. On se ale o malou aspoň zajímá (jestli pije co horečky atp) a snažil se s námi spolupracovat aspoň po telefonu.

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@kika_21 udělám všechno co budu moct aby malá zůstala tady, jinak o ni budu mít šílený strach.
Volala jsem přítelovi a vysvětlila jsem mu jak to vidím já a domluvili jsme se, že by u nás eventuálně mohli zůstat všichni tři. Takže teď záleží jak se podaří přemluvit Klárčinu matku

tinka_webber
autor
1. črc 2016

V 5 sem Klárce dávala Paralen SUS na horečku a brečela jsem jak želva - malá to zapila půlkou flašky čaje a když přítel přišel do obýváku se Sodastreamem pila ještě to.

veri0007
1. črc 2016

@tinka_webber tohle není žádná prča, pít musí... Přístup matky je katastrofální, aspoň že ty se staráš. Zkus vymyslet na pití třeba nějakou hru. Naplnit víčka z P_ET láhví tekutinou a pít to s ní, mohlo by jí to bavit pokoušet se to vypit bez pobryndání nebo něco jiného, teď nevím...

bachovy_esence_poradna
1. črc 2016

@tinka_webber pokud má malá potíže s ledvinami, tak bych určitě sjela do nemocnice... snad jí ošetří, rozhodně je prioritní, aby ji viděl doktor... jde o malé dítě, tak snad by ho neodmítli na pohotovosti 😕

jinak přístup matky je hrozný, je mi z toho smutno.... mně se občas stává když vedu terapii, že i dospělí mají velké zdravotní potíže a po delší době mi sdělí že je matka nechtěla 😒 😔 projevuje se to bohužel i zdravotními potížemi a to dost vážnými často - např. roztroušená skleroza, těžké astma, Duhringova choroba, potíže s páteří všeho druhu, srdeční potíže atd... je to do očí bijící v některých případech, že příčina je psychická, protože jde o vrozené věci, které nikdo jiný v rodině nemá a vztah s matkou je velmi narušený... je neuvěřitelné jak velkou sílu má psychika, energie

ckei
1. črc 2016

@lajla
@luciiinka87
nechápu, proč podporujete mýtus o tom, že mléko zahleňuje......a povídáte tady nesmysly. Když už radíte, tak aspoň né takové hlody 🙄

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@veri0007 zkoušela jsem do toho zapojit plyšáka s panenkou, ale nebyl moc velký úspěch. Nejvíc pije z flašky a když si o to sama řekne. Když vypila nejvíc tak přibližně půlku.

tinka_webber
autor
1. črc 2016

@bachovy_esence_poradna v nemocnici jsme byli už včera v noci kolem 10. hodiny.

Občas mi přijde jako by k sobě neměli vztah žádný, malá byla často u babiček (ještě než jedna zemrela a druhá měla úraz) už od 3 měsíců, což já bych asi nezvládla ji takhle malinkou někde nechat.

bachovy_esence_poradna
1. črc 2016

@ckei mléko bohužel opravdu zahleňuje... mám mnohokrát ozkoušeno na sobě, dětech i mnoha klientech...

s věkem ubývá enzymu, který štěpí laktozu v mléce... pokles začíná mezi 1,5 - 2 roky

vzhledem k tomu, že 70 % procent imunitních buněk sídlí ve střevech, tak je velmi důležité jak se stravujeme 😉

s konzumací mléka, lepku a cukru, které jsou dnes bohužel ve většině potravin (pšenice má vyšší procento lepku než dříve a je agresivnější, to kvůli šlechtění, je to výhodné pro průmysl) se střeva zanáší.... vytváří se na nich film, který pak brání vstřebávání živin...
výsledkem jsou únava, poruchy imunity, nejrůznější opakované infekce (ORL, oční, ale i gynekologické atd)., ekzém, astma, horší regenerace...
výživa souvisí s mnoha věcmi v těle, protože s ní buď můžeme pomáhat tělu, aby využívalo svoje samoléčebné schopnosti - a nebo je svým přístupem můžeme zpomalovat až blokovat....

v tomhle případě je ale akutnější pitný režim, takže pokud malá pije jen mléko, tak i přes zahlenění je prioritou, aby pila

bachovy_esence_poradna
1. črc 2016

@tinka_webber je to hodně smutné... dlouhodobě by bylo nejlepší, aby malou někomu svěřila... i když samozřejmě první volbou by bylo zjištění proč dítě nechtěla, může to vést do jejího dětství velmi pravděpodobně...

Strana
z3