Krev v plence 1.5roční holčičky
Maminky
Potřebovala bych poradit, jestli mám vzít 1.5 roční neteř k doktorovi, když má rýmu a v poslední plíně měla něco hodně připomínající krev. Máme ji s přítelem hlídat až do soboty a malá má už od narození problém s ledvinami (pravidelně sledují).
Ošetří ji když ani jeden z nás není rodič a nemám ani kartičku pojišťovny? Rodiče jsou v zahraničí a komunikujeme přes mobil.
@bachovy_esence_poradna nevím jestli v tom bylo něco psychického, nechtěla se o tom bavit a my to respektovali, ale byli pro ni důležitější mejdany a schůzky s kamarádkama a částečně asi i kariéra
@ckei mléko nechce spíš minerálku nebo i trošinku čaje
@ckei také Vám to neberu ale zkuste vysadit mléko na nějakou dobu 😉
já jsem to znala jen teoreticky, při potížích jsem vysadila u sebe i dětí a docela jsem se divila... je to o tom, že dokud člověk mléko pije denně, tak si to ani nemusí uvědomovat... totéž je např. lepek... mnoho lidí má úplnou nebo částečnou nesnášenlivost, ale ono se to projevuje mnoha různými nespecifickými věcmi od únavy po nižší imunitu, potížei s očima, kůží, gynekologickými obtížemi... ale jsou i případy těžké deprese a úzkostí...
já mám několik takových lidí ve svém okolí i mezi klienty...
ale nebudu se rozepisovat, ať nezahlcujeme původní téma
@tinka_webber je to těžké, ono ne každý může a má být rodič...proto já osobně nesouhlasím s přemlouváním někoho, aby si dítě ponechal - za každou cenu, bez ohledu na to jestli ho chce nebo nechce... dítě si ten pocit, že bylo nechtěné, že "něco" s ním není v pořádku, pak nese celý život...
častokrát by byla lepší adopce...
@ckei dneska prakticky každý dr ví,ze mléko zahlenuje...i ti staří, i když jsme leželi na jipce bylo nám to řečeno,precetla jsem o tom dostatek,a bavila s mnoha odborníky...bezpochyby mezi ně patříte, leč sdilite jiný názor?..a přesto vás nijak neosocuji, co děláte se svými dětmi je mi sumak...ale nadále budu šířit to co se nám osvědčilo a o čem něco vím, děkuji za pochopení a
@bachovy_esence_poradna za krásnou odpověď...jinak není potřeba něco vysvětlovat...kdo ví ten ví...a kdo nechce vědět a vidět tomu není pomoci
@tinka_webber ta minerálka je super...mléko nechce protože ví, že ji nedělá dobře...je potřeba děti naslouchat
@tinka_webber já jsem měla malou v nemocnici v březnu, měla zánět močových cest. Nemohla jsem do ní dostat žádné tekutiny. Do té doby jsem jí davala jen různé čajíky. Manžel malé jednou na návštěvu koupil jupíka, jejího prvního v životě. Ty tři deci v ní zahučely do dvou hodin, to jsem čučela. Takže já, zatvrzela mátka a odpůrce jupíku jsem přešla na vodu se šťávou a sem tam toho jupíka jen aby mi malá pila. Doktoři mi říkají, klidně ať pije jupíka, není to sice idální ale ať pije. Zkus jí ho taky koupit, třeba se jí bude potom líbit i ten obrázek na láhvi. Naše malá si toho jupíka i sama vybírá a o to jí teď více chutná. Jinak v nemocnici jsem do ní cpala stříkačkou tekutiny, nechtěla to. Teď si na ní ale tak uvykla, že někdy za mnou příjde, ukáže na linku kde je stříkačka a řekne kaka - střikačka😀 tak jí ji naplnim a ona si z ní to piotí sama vycucne a příjde si ještě pro nášup. Už se nám pití trošku zplepšilo, ale bohužel jen díky slazeným nápojům...
@lajla já jí ho nenutila, na co taky, když sama pila minerálku.
Moje mamka mi radila fenyklový čaj. Mám ho zkusit?
Také jsme od mala bojovali s pitím. Jsem ale zatvrzelý odpůrce slazených kupovaných nápojů, dávala jsem jen vodu nebo šípkový nebo heřmánkový čaj, samozřejmě neslazený, a když se mi zdálo, že už nic nepijí, dala kvalitní 100% jablečnou šťávu a do toho ještě jednou tolik vody a byli úplně blažení a hned vypili celý hrnek!
@tinka_webber omlouvam se,ale nevsimla jsem si odkazů..
K pití cokoliv co vezme krom mléka, fenyklový ale moc chutnat nebude .
Spíš tu minerálku kvůli hydrataci a iontů...hodně naředěný most, kvalitní dzusik, roibos, bancha
Ale stejně už asi píšu pozdě..

@bachovy_esence_poradna nezahleňuje 😉 Ale neberu vám to 😉