Kvasinky, projevy na kůži. Máte zkušenost?

6. bře 2021

Maminky, nemáte zkušenost s projevem kvasinek na kůži? Naše 6 měsíční dítě trápí téměř od narození vyrážka. Pediatrička se neshodne s kožní a tak jsem začala pátrat sama, než náš vezme jiný lékař. Má obsypaná záda suchými červenými fleky. Je jich pořád víc a víc. Namažu mastí a do večera jsou světlé. Po této léčbě mám začít místa promazávat. Jenže mazáním jsem to roznesla na větší fleky a problém je zpět. Nicméně se teď objevil další problém. Po zavedení příkrmů (zelenina) kaká jednou týdně, někdy po 5 dnech. Začala jsem před 14 dny dávat ochutnávat ovoce ke svačině. Dnes jsem ucítila hrozný no zápach při přebalování. Na zadečku byl přilepený kousek bobku a okolo červený flek. Přebalila jsem jako vždy ( omýt vodou, krém, čistá plena). Další přebalení byl cítit stejný zápach. Vychází to z červeného fleku. Zkoušela jsem namazat stejnou mastí jako máme na kvasinky a razantně se zčervenání zmírnilo. Jenže po dalším kakání znovu to samé. Problém je tedy ve stravě. Soudím, tedy že je to reakce na ovoce. Mám na mysli, to na zadečku. Na zádech to bude reakce na jinou potravinu. Nebo ne? Se zády bojujeme už několik měsíců a zadeček se takto projevil dnes. Máte nějakou radu, jak přijít na tu konkrétní na potravinu, když mi kaká po takové s době? Sama jsem nezačala jíst na nic neobvyklého. Stále kojím a kvůli bolavému bříšku si dávám velký pozor, co jím.

pribylovapetra
6. bře 2021

Co se týká kvasinky, zkus pročíst toto https://verazikova.cz/

autor
6. bře 2021

Na to jsem tu už odkaz našla v jiné diskuzi.

pribylovapetra
6. bře 2021

Tak ono těžko radit když nevíme jak to vypadá. Ale intolerance potravin se projevují se zpožděním. Pokud je kojeny, tak přes mléko. A ovoce je sladké a pokud je přemnožená kvasinka, tak se to může takto projevit. A to třeba ne hned, může záležet i na množství. Za druhé, kvasinka má ráda mastné, takže pomáhají vysušovaci krémy se zinkem, naopak promašťovaci krémy to zhorší.

autor
6. bře 2021

Zítra vyfotím. Mast od kožní je zinková. To pomáhá, ale po zesvětlení mám to suché promazávat a to to vždycky zhorší. Kožní neví, když mi to radí? Ani nevíš, jak naštvaná jsem! Kolik měsíců furt mastím s prominutím jak blb protože dětská předepsala extra mastnou mast a že to chce čas.

blondynka400
6. bře 2021

A kde jsi vzala, že jsou to kvasinky? To si myslí doktorka? Zkoušela jsi mazat ty záda obyčejným doma vyškvařeným sádlem?

pribylovapetra
6. bře 2021

S kožní mám jen ty nejhorší zkušenosti tak už tam vůbec nechodíme. Oni neví která bije. Jestli se to po mastném horší, tak to přece nemůžete mazat. Jako je to blbý, ale musíte si na to přijít sami. Co za potraviny vadí a i čím mazat. Navíc se to musí měnit podle situace. Já nejsem doktor,jen u takhle malých dětí to fakt bývá kvasinka a dietou = vhodnou stravou bez potenciálních alergenu - se dá dost věcí zbavit a většinou se to s věkem zlepší. Pokud se to neřeší, tak se intolerance muzou překlopit do alergií jak potravinových, tak jiných (treba pylovych) a to je pak ještě horší. Já jsem to se synem řešila před pár lety, jeli jsme eliminacni dietu s p.Zikovou. (jen tenkrát si uctovala podstatně méně).

kafr
6. bře 2021

Jsi ve skupince Poradna pro atopický ekzém? Vede ji Věrka Ziková. My jsme atopak zmáklu díky tomu, co jsme načetli na jejich stránkách a ve skupince. Ne, nezmizí definitivně, ale naučíš se s ním pracovat. Dcera má teď po zimě 2 malé flíčky a to byla jako miminko obsypaná komplet celá.

autor
7. bře 2021

@blondynka400 podle všech projevů co má a co na to sedí. Ne. Doma vyškvařený sádlo jsem neviděla ani nepamatuju a neumím si představit, že ho doma ještě škvařím.

autor
7. bře 2021

@pribylovapetra je to na nic. Marně přemýšlím, kde teď vezmu 2500, pokud se paní vůbec ozvu. Nejhorší je, že pro dítě chce matka udělat cokoliv a ty peníze dá a okolnosti tomu moc nenahrávají. Stačila tenhle měsíc pračka

autor
7. bře 2021

@kafr ano jsem. Tam jsem se dočetla o masti, kterou jsme začali a zlepšilo se to. Ale to neřeší kořen příčiny, jen projev.

kafr
7. bře 2021

A jakou tedy teď držíte dietu? Co teď (obě) jíte? Koukala jsi na tabulku alergenů?
Když potřebuješ vypozorovat potravinovou alergii, musíš na začátku vyřadit všechny a jíst jen hypoalergenní potraviny a pak postupně zavádět další. Už jsi něco zkoušela?

marti89
7. bře 2021

Pokud by to byla kvasinka, bude se zhoršovat při příjmu cukrů, tj. i ovoce. Jak jsi na tom s příjmem cukrů ty, když kojíš? Byli jste na nějakých testech alergií z krve? Chce to foto, na zádech to může být i atopák, nebo potničky. Ještě nadhodím - jaká komplet kosmetika, v čem pereš, dáváš nějaké doplňky (probiotika, D..)?

autor
7. bře 2021

Píšu, že se to zhoršil po ovoci, tudíž to bude kvasinka. Peru v Lovele. Probiotika máme Biogaiu s D. Kosmetika HiPP a Sebamed. Nemám žádnou dietu. Jim omezeně. Tedy jen pečivo s něčím, občas brambory, občas těstoviny. Zkoušela jsem jen vyřadit mléčné výrobky a nic. Na žádných testech jsme nebyli. Jak jsem psala. Jedna Dr řekla to a druhá opak a obě řekly mastit, to to zhoršuje. Tak těžko nás pošle na nějaký testy, když mi dává mastičku a tím to končí

marti89
7. bře 2021

Omlouvám se, reagovala jsem na první příspěvek a odběhla od toho, tak jsem tam ještě předchozí zprávy neviděla.

Lovela, Hipp i Sebamed jsou chemické srajdy, tím bych začala a nahradila (praní strouhané kokosové mýdlo, prací soda na změkčení vody, k bílému prádlu perkarbonát a prát na 60°C, aviváž jde nahradit 10% roztokem kyseliny citronové nebo octem). Masti od kožního jsou k ..., vyhodit a pokud kůži sedí sušení, tak co nejvíc vysušit zinkovou mastí (doporučuji si ji vyrobit podle návodu z netu a bez chemie), koupat tak za 3 dny, pokud není dítě zpocené nebo až na lopatky pokaděné, teplejší voda dráždí, do koupele použít ovesné vločky nebo koupelovou mořskou sůl (dělají se třeba s kozím mlékem, z Mrtvého moře, s konopným olejem). Na vlásky koupit tuhý heřmánkový šampon a jinak nic nepoužívat (nebo co nejvíc přírodní mycí emulzi - třeba Weleda, Purity Vision, Onclé), nechat 15 min dítě odpučet, opláchnout vlažnou vodou, aby se smyla sůl, zbytky by dráždily. Zabalit, ale nesušit! Do vlhké kůže vetřít hydrataci (mangové máslo, bambucké máslo, kokosový olej, mandlový olej, olivový nebo slunečnicový olej, nesolené vepřové sádlo, musíte vyzkoušet, každému sedí něco jiného). Mimo dny koupání suchou kůži hydratovat krémy a mléky, ty se vstřebají i bez vody.

Napřed bych zkusila toto a uvidíte, jak se změní stav, dejte potom vědět. Jinak zlepšení se může dostavit i po vysazení mimo cukrů i lepku, byť by na něj nebyla přímo alergie. 😉🍀

marti89
7. bře 2021

Ještě přidám odkaz na polikliniku Agel, ta dělá rozbory na alergeny i z krve, jen upozorňuji, že ne z prstu ale ze zkumavky.
https://poliklinika.agel.cz/plzen/ambulance/ale...
https://poliklinika.agel.cz/plzen/centra-pece/o...
OKBH – poukaz na vyšetření specifických IgE
Tohle nám dělala dětská, jsme od Plzně, nevím, jak daleko máte nějakou jejich pobočku, tak koukněte.