Laryngitida - kolik nocí to ještě může trvat?

mari90
27. zář 2017

Ahoj, v noci dcera z niceho nic zacala mit neutesitelny stekavy kasel. Daly jsme ji Levopront a po chvilce byl klid. Kazdopadne jsme radeji jeli k dr. Podle popisu nam rekla, ze to vypada na laryngitidu. Dcera to ma poprve. Sice uz jsem precetla vse mozne, ale i tak mam jeste par dotazu. Jak dlouho nebo kolik noci muze byt jeste takovych? Pres den dcera vubec nekasle, to u toho tak byva? Nyni vypada jako by ji nic nebylo.

lv
27. zář 2017

Kašel může začít až večer trochu, a v noci záchvat. Obvykle 3 noci, 2.bývá nejhorší, udělala bych všechna opatření - zvlhčit vzduch, otevřené okno, priesnitz na krk, levopront a fenistil.

mari90
autor
27. zář 2017

No od dr jsme na noc dostaly Sinecod a preventivne cipek, tusim kortikoidovy, nazev tam neni. Presto by se zachvat snad rozjet nemel, ne?

lv
27. zář 2017

@mari90 ten čípek mám, zatím jsem nikdy nedala, beru ho jako poslední možnost, laryngitidy mám za sebou 4-5? Sinecod je jak Levopront, na tlumení dráždění ke kašli. Něco na alergie, splasknou po tom oteklé sliznice - Fenistil, Dithiaden, Claritine, Zyrtec..

slimacikmia
27. zář 2017

Presne ako píše @lv, poriadne obliecť, otvoriť okno na noc, alebo vetrať a používať zvlhčobač vzduchu, Sinecod, alebo niečo podobné a Fenistil, alebo niečo podobné. A po pár dňoch to bude ok 👍

odula
27. zář 2017

@mari90 presne jak pisou ostatni - hlavne zvlhcovat vzduch (hodne) a vetrat. Dulezitej je priesnitz zabal nebo jak se to pise. Ten obema nasim detem hodne pomohl. Jeste je taky dobry podestlat pod hlavu,aby byla horni cast tela vys a lip se dychalo. Synovi jsem dala vecer druhy den (u nas taky horsi nez prvni )antihistaminikum aerius pac to mel dycky drsny. Kdyz uz bylo v noci nejhur,tak jeste posledni moznost pred cipkem otevrit mrazak,sednout pred nej a bastit nanuk. To nam zabralo na posledni dva zachvaty. 😀 pokud by ale decko panikovalo a stale nemohlo dychat na nic necekej a lupni cipek. A pak samozrejme pohotovost. Ale verim ze uz bude lip 😘