icon

Jak zvládnout laryngitidu u dětí?

klokanka31
19. dub 2026

Tak má Eliška laryngitidu, mám z toho docela vítr, slyšela jsem že se děti můžou dusit a volá se záchranka 😨 Máte někdo zkušenost, že to nebylo až tak hrozný? Máme dávat dál fenistil, levopront a při záchvatu prednison...😟

jannym
19. dub 2026

Syn ji mel ve skolkovem vemu casto, ustaly jsme to vzdy jen se zabaly a pripadne otevrenym oknem, leky na alergii a astma na max.

klokanka31
autor
19. dub 2026
@jannym

Syn ji mel ve skolkovem vemu casto, ustaly jsme to vzdy jen se zabaly a pripadne otevrenym oknem, leky na alergii a astma na max.

@jannym Snad to taky zvládnem 😞 Na pohotovosti nám doktorka říkala že je strašně dobře že jsme hned na začátku dávali fenistil (já myslela že má pylovou alergii), tak snad to nejhorší nás nečeká...

nimomo
19. dub 2026
@klokanka31

@jannym Snad to taky zvládnem 😞 Na pohotovosti nám doktorka říkala že je strašně dobře že jsme hned na začátku dávali fenistil (já myslela že má pylovou alergii), tak snad to nejhorší nás nečeká...

@klokanka31 při záchvatu otevřít mrazák aby dychala co nejvíc studený vzduch, ja tak jednou spala s holkou v zimě při dokořán otevřeném oknu, venku bylo - 10...a jinak gratuluji k těhotenství 🍀

klokanka31
autor
19. dub 2026
@nimomo

@klokanka31 při záchvatu otevřít mrazák aby dychala co nejvíc studený vzduch, ja tak jednou spala s holkou v zimě při dokořán otevřeném oknu, venku bylo - 10...a jinak gratuluji k těhotenství 🍀

@nimomo Děkuju

lv
19. dub 2026

Holky měly obě aspoň 5x, nikdy jsme nebyli na pohotovosti. Léky, studený vzduch, priessnitz zábaly, blbý jsou první dvě noci, pak už v pohodě

klokanka31
autor
19. dub 2026
@lv

Holky měly obě aspoň 5x, nikdy jsme nebyli na pohotovosti. Léky, studený vzduch, priessnitz zábaly, blbý jsou první dvě noci, pak už v pohodě

@lv U nás to postupuje pozvolně, ze čtvrtka na pátek v noci slabé pokašlávání, v pátek taky slabý, jsem myslela že má jen pylovou alergii, tak jsem začala dávat ten fenistil, a včera už o dost horší, a dneska v noci kašlala skoro furt 😟

jajulin
19. dub 2026

Co jsem slyšela, tak dušení a život ohrožující stav se týká hlavně maličkých dětí, které mají v krku "méně místa" a jejich anatomie je trošku jiná než u větších dětí. Znám chlapečka, pro kterého letěl vrtulník kvůli dušení, ale nebyly mu ani dva roky. Pokračuj s léky na tlumení kašle, v noci okna dokořán a určitě to bude dobré.

lv
19. dub 2026

Jakmile začaly holky chraptět a trochu sušše pokašlávat k večeru, věděla jsem, že je to opět tady. To zvládneš, Fenistil a tlumení kašle máš, chladno v noci a bude to ok.

cuuza
19. dub 2026

Jj,pro tyto případy je v mrazáku schovaná zmrzlina. Prcek byl vždycky strašně nervní, že se mu špatně dýchá ale hledání zmrzliny ho uklidnilo a ještě u toho hezky dýchal studený vzduch.

klokanka31
autor
19. dub 2026
@cuuza

Jj,pro tyto případy je v mrazáku schovaná zmrzlina. Prcek byl vždycky strašně nervní, že se mu špatně dýchá ale hledání zmrzliny ho uklidnilo a ještě u toho hezky dýchal studený vzduch.

@cuuza To jako fakt?😃

dashyyy
Včera v 07:51
@jajulin

Co jsem slyšela, tak dušení a život ohrožující stav se týká hlavně maličkých dětí, které mají v krku "méně místa" a jejich anatomie je trošku jiná než u větších dětí. Znám chlapečka, pro kterého letěl vrtulník kvůli dušení, ale nebyly mu ani dva roky. Pokračuj s léky na tlumení kašle, v noci okna dokořán a určitě to bude dobré.

@jajulin kolegyně synek loni 11roků a odvážela ho rychlá s laryngitidou, tak asi záleží na stavu dušnosti

drep
Včera v 08:00
@dashyyy

@jajulin kolegyně synek loni 11roků a odvážela ho rychlá s laryngitidou, tak asi záleží na stavu dušnosti

@dashyyy může ohrozit i dospělého, ale je to raritní. Pro děti je nejvíc nebezpečná pro batolata, kde subglotický prostor hrtanu je nejužší místo dýchacích cest, takže i malý otok udělá velké zmenšení průměru dýchacích cest a velkou obstrukci toku plynů. S růstem a mluvením se dýchací cesty mění, v šesti letech už vypadají jako dospělácké (a my máme jako nejužší místi hlasové vazy, hrtan už je prostornější)

uzivatelkapetra
Včera ve 14:40

Syn měl několikrát, nedalo se moc odhadnout, kdy se to objeví. Jakmile se mi zdál kašel "štěkavý", dávala jsem hned fenistil, později mi dala doktorka dithiaden, že je lepší.
Jinak jsme schovali autíčka do mrazáku a hledali jsme, nebo jsme zapli pohádku(pláč to jen zhoršuje) a seděli u otevřeného okna, samozřejmě zabalený. Prostě ten krk zchladit, ať otok opadne.

Dcera zatím neměla a doufám, že to tak zůstane, má 3 roky 🙂

alubif
Včera v 16:02

Na krk prieznicuv obklad a běžte ven i teď je tam chladno, tak si sedněte na balkon nebo terasu, zabal ji do teplého a ať hezký dýchá. Nebo klidně večer před spaním jeste prodychnou ven.