Mizející fleky na nožkách. Co by to mohlo být?

yadada
4. črc 2022

Dobry den, můj chlapeček 12 měsíců má od května flicky na nohou. Tak jak je to na fotce, to bylo čerstvé a nejhorší. Zkoušeli jsme dietu, nic….dokonce celkove atb, to na dva dni zmizelo… skoro. Ale vždy alespoň dva zůstanou. Rano je skoro není vidět, přes den vylézají a večer, když jde spat, je to nejhorší. Nevíte co by to mohlo byt?Uz má i ručičky a strany hrudnicku. Paní doktorka si stále stojí za svým, ze to jsou stipance🤷🏻‍♀️🥺 já si to nemyslím. Nevěděli byste, prosím?

martt
4. črc 2022

@yadada Opravdu to vypadá jako štípance, nemohli by jste mít doma štenice nebo blechy? Nemyslím to nijak zle. Pokud se ti dr. nezdá zkus navštívit kožního lékaře.

kocila
5. črc 2022

@yadada alergie? Urcite dojit na kozni a poradit se (lecbu pani doktorky antb snad ani nebudu komentovat👎) fleky jaou vzdy uplne na stejnych mistech?,nebo putuji? Vyse zminene stenice me taky napadly,zkusit,aby dite vyzkouselo spat jinde kvuli vylouceni mista spanku (pokojicek,postel,perina)…
Chce tomu prijit na kloub,musi hrozne trpet (svedeni atd)

janulejean
5. črc 2022

Přesně tohle mívala dcera když měla rok. Vždycky se to objevilo když měla oslabenou imunitu a pak to zmizelo a třeba měsíc klid. Nesvědilo to, nic, dětská doktorka nevěděla. Po roku už se to pak nikdy neukázalo. Řekla bych že to bude forma alergie. Když je oslabená imunita tak alergie je agresivnější. Dávala jsem ji jen fenistil. Nepřišla jsem na co to bylo.

janulejean
5. črc 2022

Jinak taky jsem měla podezdření na brouky, vyprala jsem pak celou postýlku a brouci to fakt nebyli😉.

anitram18
5. črc 2022

@yadada kopřivka....

anitram18
5. črc 2022

@yadada jsou vhodné krevni odběry - krevni obraz, základní biochemie, CRP, moč jak chemicky tak na kultivaci, případně dále výtěr z krku, z nosu...dietní opatření, antihistaminika s postupným snižováním dle vývoje...

yadada
autor
5. črc 2022

@martt dekuju za odpověď, prave stipance jsme vyloučili jako první, ale paní doktorka tomu nechce věřit …. Přes noc ty pupinky skoro zmizí a během dne se objevují na novych místech

slunea
5. črc 2022

@yadada jakou dietu jste zkoušeli? Pokud je to jídlem (přijde mi to pravděpodobné), může to způsobovat cokoli. Je na UM nebo kojen? Tipla bych to na něco, co jí/jíte často. Co nějaké ovoce? Zelenina? (mrkev?) To, že ráno pupínky nejsou vidět a večer jsou nejhorší, je běžné, prý to nějak souvisí s hladinou kortizolu. A taky by to mohlo souviset s tím, že to na jídlo reaguje celkem rychle a v noci člověk nejí.

anitram18
6. črc 2022

@yadada Nechce věřit??? No comment...

anitram18
6. črc 2022

@yadada Podle fotek jasná kopřivka... Těch může být desítky druhů, ne jen alergického původu....Určitě zajděte ideálně na dětské kožní, jen budou možná trošku problém objednací doby. Základ ma samozřejmě vyřešit praktický lékař, ale jestli nevěří po 2 mesicich tomu, ze to nejsou štípance....Kdyby to mel jeste někdo z rodiny, tak budiž, ale pokud to má jen jedna osoba... Kor kdyz přes noc to zmizí a pak znovu.